Ismét Dragóner volt a Szpari hőse; otthon botlott a ZTE

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.11. 16:25
null
Nagy volt a harc a labdáért Csákvár–Szolnok meccsen (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB II 8. fordulójában az éllovas Nyíregyháza Spartacus a második félidőre becserélt Dragóner Filip duplájával otthon tartotta a három pontot a Szeged 2011 ellen. A Békéscsaba a Soproni VSE-t győzte le 1–0-ra, a PAFC Márkvárt Dávid utolsó pillanatban szerzett góljával nyert a sereghajtó Cigánd otthonában. Mosonmagyaróváron és a Dunaújvárosban rendezett Vác–Soroksár összecsapáson a találkozó hajrájában potyogtak a gólok. A Kozármisleny és a Kisvárda egyaránt idegenben ünnepelhetett: előbbi Dorogon, utóbbi pedig Szegeden győzött. A Szolnok – a Csákvár kárára – megszerezte szezonbeli első idegenbeli pontját. Az otthon eddig hibátlan ZTE-t a Budaörs győzte le, a találkozó egyetlen gólját Stieber András szerezte. A Siófok hazai pályán egy rendkívül fordulatos találkozón 4–2-re legyőzte a Ceglédet.

 

 

ÖSSZEFOGLALÓK

Az éllovas Nyíregyháza Spartacus óriási elánnal vetette bele magát a Szeged 2011 elleni mérkőzésbe, ám az első félidőben vagy Szántai Levente mutatott be bravúrt a vendégek kapujában, vagy a védők vágták ki a labdát a gólvonalról. A gól nélküli első negyvenöt perc után Mátyus János becserélte Dragóner Filipet, ami az előző körben Dorogon lejátszott mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is nyerő húzásnak bizonyult: a 18 éves játékos az 55. percben megszerezte a vezetést, majd a 94.-ben is betalált, így újra ő szállította a három pontot a Szparinak. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a vendégek becsülettel rohamoztak az egyenlítésért, ám Hermány Bencén – vagy amikor már ő sem tudott segíteni, a kapufán – nem tudtak kifogni.

A két ellentétes formában lévő csapat találkozott egymással a Kórház utcában, hiszen a szezont jól kezdő, majd visszaeső Sopront fogadta az egyre jobban teljesítő Békéscsaba. A küzdelmes mérkőzésen egy gól esett, Urbin Péter talált be a 49. percben, ezzel a Csaba sorozatban harmadik bajnokiját nyerte meg, míg a Sopron már négymérkőzéses nyeretlenségi szériában van.

A Puskás Akadémia sokáig szenvedett a sereghajtó Cigánd otthonában, ám a hazaiak védelme nem bírta végig a nyomást, a 88. percben kapitulált: Márkvárt Dávid egy remek egyéni akció végén betalált, megszerezve ezzel a három pontot a PAFC-nak.

A rajtnál beragadó Kozármisleny egyre jobb formába lendül, ezúttal Dorogon már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést, miután Sinan Sinovic és Városi Viktor góljára nem volt válasza a házigazdának, így a baranyai együttes sorozatban harmadik sikerét ünnepelhette.

A Soroksár Haris Attila révén szerzett vezetést az első félidő hajrájában a Vác ideiglenes dunaújvárosi otthonában. Ezt követően sokáig nem esett újabb gól a találkozón, aztán egyszer csak kinyílt a gólcsap: a csereként beálló Rusvay Gergely a 79. percben fejjel egyenlített, két percre rá azonban Peszmeg Viktor bombagóljával már újra a vendégeknél volt az előny. Újabb három perc múlva azonban megint jött Rusvay, aki Kákonyi Dánielt hozta helyzetbe, ő pedig nem hibázott, így a találkozó 2–2-es döntetlennel ért véget.

Az előző fordulóban az élről a ZTE elleni döntetlen miatt lecsúszó Balmazújváros a Mosonmagyaróvár otthonában javított, miután Németh Ádám és Farkas Balázs góljára csak Mahir Jasarevic tudott – tizenegyesből – válaszolni, így a Balmaz 2–1-re nyert. A szezont győzelemmel kezdő Mosonmagyaróvár sorozatban hetedik bajnokiján maradt nyeretlen.

A SZEOL három győzelem után a szezon során először szenvedett vereséget hazai pályán, miután Erős Gábor 10. percben szerzett góljára nem volt válasza a Kisvárda ellen, amely két nyeretlen meccs után talált vissza a győzelmi ösvényre.

A Szolnok jól kezdett a Csákvár otthonában, Tóth László révén vezetett negyvenöt perc elteltével, a második félidőben azonban negyed óra alatt, Bakos Szabolcs duplájával fordított a hazai együttes. A győzelmet azonban nem szerezték meg, miután Rokszin Ádám egyenlített a 75. percben, a 2–2-es végeredmény pedig azt jelenti, hogy a Szolnok megszerezte szezonbeli első idegenbeli pontját.

A Siófok egy rendkívül fordulatos mérkőzésen győzte le a Ceglédet. Kozma Richárd góljával szerzett vezetést a Balaton-parti együttes, ám a vendég ceglédiek a 48. percre fordítottak. Ezt követően újra a Siófok ragadta magához a kezdeményezést, végül pedig – többek között két öngólnak köszönhetően – 4–2-re győzött.

A fordulót megelőzően a ZTE hazai pályán mind a három mérkőzését megnyerte, míg a Budaörs az eddigi három idegenbeli bajnokija után egyaránt vesztesen hagyta el a pályát, így óriási meglepetést okozott, hogy a zalai együttes otthon 1–0-s vereséget szenvedett. A mérkőzésen elsősorban Sajbán Miklós és Csillag Dárius révén veszélyeztettek a vendégek, végül azonban nem ők, hanem a 70. percben pályára lépő és két perccel később gólt jegyző Stieber András döntötte el a három pont sorsát.

JEGYZŐKÖNYVEK

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SZEGED 2011-GA 2–0 (0–0)
Nyíregyháza, 1700 néző. Vezette: Radványi Ádám (Punyi Gyula, Márkus Péter)
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Kónya, Úr, Rubus, Pálinkás (Farkas M., a szünetben) – Tamási Zs. (Holdampf, 79.) – Vámos M., Tisza, Rudolf, Harsányi Z. – Pölöskey P. (Dragóner, a szünetben). Vezetőedző: Mátyus János
SZEGED 2011: Szántai – Áchim Á., Jagodics B., Tóth G., Mészáros M. – Horváth A. – Pászka (Balogh G., 58.), Király P. (Geiger, 74.), Zabari – Zádori (Andorka, a szünetben), Germán T. Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Dragóner (1–0) az 54., Dragóner (2–0) a 94. percben
MESTERMÉRLEG
Mátyus János: – Sok győzelemben volt már részem, amióta Nyíregyházán dolgozom, de ez az egyik legkedvesebb. A sérülések miatt elképesztő balszerencse-sorozat közepette vártuk a mérkőzést, de nagyon boldog vagyok, hogy ilyen csapatom van.
Klausz László: – A döntetlenre rászolgáltunk volna, mert egy nullás hazai vezetésnél nagy helyzeteink voltak, egyszer a lécet is eltaláltuk, de a gólszerzés nem jött össze.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SOPRONI VSE 1–0 (0–0)
Békéscsaba, 1026 néző. Vezette: Bogár Gergő (Vígh-Tarsonyi Gergő, Máyer Gábor)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Bagi, Kelemen D., Szélpál N., Fabio – Szalai D., Nagy I. (Spitzmüller, 82.), Viczián, Juhász Gy. – Urbin (Tóth Dániel, 77.), Birtalan B. (Gránitz, 66.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
SOPRON: Heinrich – Sifter, Kovács G., Szabó L. – Tóth Dávid, Nagy P. (Popin, 77.), Kapacina, Eszlátyi – Horváth P., Batizi-Pócsi (Erdélyi, 66.), Szellák (Soós, a szünetben). Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Urbin (1–0) a 48. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak: – Nem kötelező mindig szép játékkal nyerni. Lényegesebb, hogy szervezetten, türelmesen futballozzunk, és helyzeteket dolgozzunk ki, hogy legalább egy gólt szerezzünk.
Supka Attila: – A Békéscsaba egyetlen veszélyes támadást vezetett, de ez számunkra vereséget eredményezett. Minden mérkőzésünkön kihagyjuk a helyzeteket, így nehéz nyerni.

ZTE FC–BUDAÖRSI SC 0–1 (0–0)
Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 1834 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Takács Gábor, Iványi István)
ZTE: Szappanos – Króner, Nagy T., Forgács, Deutsch – Szakály A. (Jakab, 69.), Patvaros, Gottfried, Bedi (Kretz, 22.), Babati – Daru (Bobál G., 58.). Vezetőedző: Csató Sándor
BUDAÖRS: Ordasi – Horváth L., Gál Sz., Kinyik, Ódé – Csillag – Bogáti (Menyhárt, 90.), Sajbán Miklós, Sajbán Máté (Stieber A., 70.), Deli – Bata (Csobánki, 86.). Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Stieber A. (0–1) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Csató Sándor: – Lassan, körülményesen játszottunk, mert hiányzott a frissesség. Hibáinkat a fegyelmezett ellenfél nagyszerűen kihasználta, közben pedig rendkívül zártan védekezett.
Miskei Attila: – Az óriási játékerőt képviselő ZTE ellen, nagyszerű akarattal és alázattal futballoztunk, végül megérdemelten nyertünk. Nagy munkát végzett a csapat, rendkívül értékes a három pont.

DOROGI FC–KOZÁRMISLENY 0–2 (0–2)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 800 néző. Vezette: Ducsai József (Hofbauer Roland, Makkosné Petz Brigitta)
DOROG: Szemerédi – Grabant P., Berkó, Bora, Füredi – Kovács I. (Sitku I., a szünetben) – Kővári, Tóth Martin (Grabant B., a szünetben), Mészáros Á. (Szedlár, 65.), Medgyes – Perovics. Vezetőedző: Németh Szabolcs
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Kiss M., Szekszárdi, Gubacsi, Dinjar – Kocsis A., Nagy E. (Kirchner, 67.) – Beke (Kemény, 82.), Tóth Márk, Szinanovics (Pajor, 73.) – Városi. Vezetőedző: Kovács Zoltán
Gólszerző: Szinanovics (0–1) a 38., Városi (0–2) a 42. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs: – Magunknak köszönhetjük a vereséget, mert naggyá tettük az ellenfél kapusát, s ha két hétig játszunk, akkor sem szereztünk volna gólt. Ezúttal semmi sem sikerült.
Kovács Zoltán: – Nagyon jó, küzdelmes mérkőzést játszottunk, mert mindkét csapat tudta, amelyik győz, ellép a másiktól. Sokat tettünk a győzelemért, megérdemelt a sikerünk.

VÁC FC–SOROKSÁR SC 2–2 (0–1)
Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Bertalan Dávid, Hima Andrea)
VÁC: Szentpéteri – Rása, Dlusztus, Tóth F., Földi – Tóth G., Gulyás – Kákonyi, Zsolnai (Rusvay, 64.), Niedermüller (Mátyás, a szünetben) – Majoros (Nagy R., 78.). Vezetőedző: Nagy Tibor
SOROKSÁR: Holczer – Csilus T., Lorentz, Gengeliczki, Silye – Haris, Huszák (Szilágyi P., 86.) – Koós (Gárdos, 57.), Sándor I., Pál A. – Lovrencsics B. (Peszmeg, 73.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Haris (0–1) a 42., Rusvay (1–1) a 79., Peszmeg (1–2) a 81., Kákonyi (2–2) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor: – Az első félidőben nagyon gyengén futballoztunk, szünet után viszont megmutattuk, képesek vagyunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, s támadásaink eredményre vezettek.
Lucsánszky Tamás: – Bosszús vagyok, mert a buta játékunk miatt két pontot elveszítettünk vasárnap.

MOSONMAGYARÓVÁR–BALMAZÚJVÁROS 1–2 (0–0)
Mosonmagyaróvár, 400 néző. Vezette: Farkas Tibor (Szalai Balázs, Szécsényi István)
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Bohner (Jasarevic, 68.), Deák, Koszó, Zsirai (Szabó B., 79.), Galambos, Schmatovich – Bartos, Laki, Czár – Máyer (Fekete P., 59.). Vezetőedző: Király József
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Virág, Rus, Tamás L., Németh Á. – Vajda S., Bódis, Sigér, Kovács Á. (Vólent, 85.) – Belényesi (Bokros, 88.), Fekete Á. (Farkas B., 68.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Németh Á. (0–1) a 62., Farkas B. (0–2) a 76., Jasarevic (11-esből, 1–2) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Király József: – Csapatom gyengeségét mutatja, hogy két pontrúgásból veszítettük el a mérkőzést. Most csak ennyire tellett, pedig fontos lenne végre három pontot szereznünk, hogy visszatérjen a játékosok önbizalma.
Feczkó Tamás: – Ezúttal nem játszottunk jól, s csak két pontrúgásból szereztünk gólt.

CIGÁND SE–PUSKÁS AKADÉMIA 0–1 (0–0)
Balmazújváros, 200 néző. Vezette: Takács Tamás (Varga II Gábor, Kulcsár Judit)
CIGÁND: Kákonyi – Molnár L., Sipos T. (Raducu, 33.), Csicsvári, Szilágyi L. – Katona Gy. (Nagy R., 71.), Baksa, Kis Sz., Lehel, Angyal N. – Barcsai (Kasza, 61.). Szakmai igazgató: Szénay Péter.
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Heffler T., Fényes, Spandler, Tóth B. – Pekár, Sándor Gy. – Márkvárt, Lencse (Óvári, 72.), Nagy Zs. (Molnár Cs., 68.) – Tischler (Gajdos, 54.). Vezetőedző: Szíjjártó István
Gólszerző: Márkvárt (0–1) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Szénay Péter: – A vendégek a mérkőzés nagyobb részében többet birtokolták a labdát, de az utolsó pillanatban kapott góllal veszítettünk. Próbáltunk szervezetten védekezni, és több gyors támadást vezetni.
Szíjjártó István: – Nehézzé tettük a mérkőzést. Már az első félidőben megvoltak a helyzeteink, de még a rutinos csatárok is hibázhatnak. Szerencsére nem adtuk fel, s végül megérdemelten nyertünk.

SZEOL SC–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–1)
Szeged, Vasutas Stadion, 1000 néző. Vezette: Veizer Roland (Csatári Tibor, Bornemissza Norbert)
SZEOL: Leindler – Kéri, Gajág, Ikonomou, Grünvald – Forró A. (Tomisic, 75.) – Schrammel (Harsányi I., a szünetben), Rácz L., Puskás Cs., Buzási (Beretka, a szünetben) – Péter A. Vezetőedző: Tóth Ákos
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Vári B., Fodor F., Papucsek, Talabér – Gosztonyi (Szabó P., 58.), Erős G. (Fodor A., 67.), Lucas, Minczér, Cseri T. (Toma, 77.) – Rajczi. Szakmai igazgató: Révész Attila
Gólszerző: Erős G. (0–1) a 10. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth Ákos: – Az első félidőben mutatott gyáva játékunk engem is meglepett. Szünetben rendeztük a sorokat, a folytatásban harcosabban futballoztunk, de csupán helyzetecskékig jutottunk. A Kisvárda megszakította veretlen hazai sorozatunkat.
Révész Attila: – Hatékonyan futballozó középpályás sorunknak köszönhetően az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, akár több góllal is vezethettünk volna. Fordulás után gyors kontrákkal veszélyeztettünk, de helyzeteinket rendre elrontottuk.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZOLNOKI MÁV 2–2 (0–1)
Csákvár, 200 néző. Vezette: Kovács Gergely (Kóbor Péter, Király Zsolt)
CSÁKVÁR: Kovács D. – Pintér B., Szalai T. (Póti, 89.), Dulló, Baranyai Á. – Mészáros D., Bakos Sz. (Horváth R., 76.) – Kocsis G., Kiprich D., Oldal (Damásdi, 84.) – Paudits. Vezetőedző: Toldi Gábor
SZOLNOK: Molnár-Farkas T. – Hajba, Tóth P. (Dedics, 68.), Papp Sz., Magyar B. – Kenderes, Kovács O. – Rokszin, Pintér N., Tóth L. (B. Tóth, 82.) – Pantovics (Csirmaz, 68.). Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Tóth L. (0–1) 19., Bakos Sz. (1–1) a 48., Bakos Sz. (2–1) a 60., Rokszin (2–2) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Toldi Gábor: – Igyekeztünk végig kézben tartani az irányítást, de miután kiegyenlítettünk, győzelmünket nem sikerült bebiztosítanunk, s ez megbosszulta magát.
Balogh Pál: – Értékes pontot szereztünk ezen a küzdelmes mérkőzésen. Sőt, a végjátékban győzelmet szalasztottunk el, de a rengeteg kidolgozott helyzetből valamennyit kihagytuk.

SIÓFOK–CEGLÉDI VSE 4–2 (1–1)
Siófok, 300 néző. Vezette: Berényi Tamás (Aradi József, Kis Zoltán)
SIÓFOK: Tajti – Tamaskó, Szalai V., Czingráber, Farkas N. – Futó, Elek B. (Berde, 90.) – Kozma, Petneházi (Gál M., 83.), Gréczi – Berki. Vezetőedző: Goran Kopunovics
CEGLÉD: Horváth G. – Wild, Albert I., Nánási, Makrai L. – Csordás Sz. (Tóth L., 75.), Popovics, Albert Á., Valkovszki – Peres, Szabó V. (Pozsár, a szünetben). Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerző: Kozma R. (1–0) a 22., Makrai L. (1–1) a 40., Csordás Sz. (1–2) a 48., Horváth G. (öngól, 2–2) az 51., Futó (3–2) a 68., Nánási (öngól, 4–2) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Goran Kopunovics: – Három egymást követő vereség után rendkívül fontos volt számunkra ez a győzelem. Jól játszottunk, négy gólt is szereztünk, de azért néha megjártam a poklot is.
Varga Attila: – Fogalmam sincs mi történt a vezetésünknél. Padlón volt a Siófok, de amit labdarúgás címén bemutattunk, az a sport megalázása volt. Elnézést kérek, rendkívül szégyellem magam.


AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus FC 8 5 2 1 7–5 +2 17
2. Balmazújváros 8 5 1 2 11–7 +4 16
3. Kisvárda 8 4 2 2 13–8 +5 14
4. Puskás Akadémia FC 8 4 2 2 17–17 0 14
5. Kozármisleny FC 8 4 1 3 11–9 +2 13
6. BFC Siófok 8 4 4 12–12 0 12
7. ZTE FC 8 3 3 2 11–6 +5 12
8. Soroksár SC 8 3 3 2 13–12 +1 12
9. FC Csákvár 8 3 3 2 9–13 –4 12
10. Szeged 2011 8 3 2 3 11–6 +5 11
11. Vác FC 8 3 2 3 9–8 +1 11
12. Szolnoki MÁV FC 8 3 2 3 12–12 0 11
13. Soproni VSE 8 3 1 4 10–9 +1 10
14. Békéscsaba Előre 8 3 1 4 9–8 +1 10
15. Budaörs 8 3 1 4 6–6 0 10
16. Ceglédi VSE 8 3 1 4 12–13 –1 10
17. Dorogi FC 8 3 1 4 9–11 –2 10
18. SZEOL SC 8 3 5 6–10 –4 9
19. Mosonmagyaróvári TE 8 1 2 5 8–12 –4 5
20. Cigánd SE 8 1 2 5 4–16 –12 5

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik