Nyert és az élre állt a Nyíregyháza, otthon ikszelt a Balmaz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.28. 17:20
null
A soroksáriak ötször is gólt ünnepelhettek a Csákvár ellen (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB II 7. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus Dragóner Filip 76. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a Dorogot, és a tabella élére ugrott. A Soroksár ötöt vágott a Csákvárnak, míg a Békéscsaba Kisvárdáról távozott három ponttal. A Siófok a Szeged 2011 gyulai otthonában kapott ki 1–0-ra, a Cegléd pedig otthon nyert 3–2-re a Mosonmagyaróvár ellen. A Budaörs–Vác és a Szolnok–Cigánd találkozókhoz hasonlóan a – korábbi éllovas – Balmazújváros ZTE elleni meccse is gól nélküli döntetlenre végződött. A Puskás Akadémia otthon 3–1-re legyőzte a SZEOL-t, míg a Kozármisleny a Sopron ellen szerzett három pontot.

 

ÖSSZEFOGLALÓK

A Nyíregyháza a Dorog otthonában egy rendkívül kiélezett mérkőzésen, a csereként beálló Dragóner Filip 76. percben szerzett góljával győzött 1–0-ra. Érdekesség, hogy Mátyus János csapatának mind a három eddigi idegenbeli mérkőzésén ez a végeredmény született. A Szpari a három ponttal feledtette a hétközi fordulóban elszenvedett 4–0-s Kozármisleny elleni hazai vereségét, míg a Dorog két győzelem után maradt ismét pont nélkül. Mint később kiderült, – a Balmazújváros újabb botlásának köszönhetően – a győzelemmel a tabella élére ugrott a Nyíregyháza.

A Soroksár hazai pályán egy félidő után már három góllal vezetett, majd még kétszer betalált ellenfele hálójába, így 5–0-ra kiütötte a Csákvárt. A fővárosiak az első négy nyeretlenül megvívott bajnokijuk után sorozatban harmadik sikerüket aratták, míg a csákváriak egymás után második idegenbeli vereségüket könyvelhették el.

A Budaörs hiába volt végig aktívabb – a hét közben az éllovas Balmazújvárost legyőző – Vác ellen, a Csákváron rendezett találkozón csak kapufáig jutott, míg a vendégek szintén elpuskázták a helyzeteiket, így a csapatoknak meg kellett elégedniük a gól nélküli döntetlennel és az azért járó egy ponttal.

A Cegléd Albertirsán 1–0-ra vezetett 45 perc után a Mosonmagyaróvár ellen, a második félidő első tizenöt percében azonban mindkét oldalon beindult a gólgyár: a vendégek öt perc leforgása alatt kétszer is egyenlítettek, ám Peres Csaba góljára már nem volt válaszuk, így a CVSE 3–2-re győzött. A ceglédiek eddig minden pontjukat pályaválasztóként szerezték, míg az óváriak továbbra sem lehetnek büszkék idegenbeli mérlegükre: az otthonuktól távol lejátszott négy meccsen mindössze egy pontot szereztek.

A hét közben a Puskás Akadémiának ötöt vágó Békéscsaba Urbin Péter és Szalai Dániel góljának köszönhetően 2–0-ra győzött Kisvárdán, így újabb nagy skalpot gyűjtött be, sorozatban második győzelmének – és az első idegenbeli pontjainak – hála pedig megindult felfelé a tabellán. A Kisvárda egymás után második bajnokiján maradt nyeretlen, így lecsúszott a dobogóról.

A Szeged 2011 gyulai otthonában végig fölényben játszott a Siófok ellen, ám sokáig úgy tűnt, ez csak az egy ponthoz lesz elég. A hajrában azonban érkezett Zádori Krisztián, aki egy lecsorgó labdát vágott a kapuba, megszerezve ezzel a három pontot a hazaiaknak, míg így a vendégek háromból harmadik vereségüket szenvedték el otthonuktól távol.

Az eddig remekül szereplő Balmazújváros hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a ZTE-vel, így a Vác elleni vereség után újra három pont nélkül maradt, melynek köszönhetően elveszítette az első helyét a tabellán.

Az otthon eddig hibátlanul szereplő – 3/3 győzelem – Szolnok csak 0–0-s döntetlent játszott a sereghajtó, a héten edzőváltáson áteső Cigánddal, mely a Cegléd elleni idegenbeli iksz után szerzett újra pontot otthonától távol.

A Puskás Akadémia talpra állt a hétközi fordulóban Békéscsabán elszenvedett 5–0-s vereségből, és hazai pályán a duplázó Tischler Patriknak és Lencse László góljának köszönhetően 3–1-re legyőzte a SZEOL-t.

A Kozármisleny a nehézkes kezdés után egyre jobb formába lendül, ezúttal hazai pályán az 1–1-es első félidő után 2–1-re legyőzte a Sopront, így a Nyíregyházán aratott 4–0-s sikere után újabb három ponttal gazdagodott. A Sopron a jó kezdés – három győzelem az első négy körben – után visszaesett, egymás után harmadik meccsén maradt nyeretlen.

DOROGI FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0–1 (0–0)
Dorog, Buzánszky Jenő stadion, 896 néző. Vezette: Bölcskei Balázs (Horváth Zoltán, Bertalan Dávid)
DOROG: Szemerédi – Fürjes, Berkó, Bora, Fekecs – Kovács I. – Grabant B., Mészáros Á. (Sitku, 80.), Medgyes, Hartyán (Icsó, 54.) – Perovics (Vígh Á., 54.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Szokol, Dvorschák, Rubus, Barna Sz. (Dragóner F., a szünetben) – Tamási Zs., Holdampf – Tisza, Rudolf (Ur, 82.), Pálinkás – Pölöskei P. (Harsányi Z., 67.). Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Dragóner F. (0–1) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs: – Büszke vagyok a csapatomra. Méltó ellenfelei voltunk a nagy álmokat szövögető ellenfelünknek. A jövőben sokat profitálhatunk ebből a mérkőzésből. Bebizonyítottuk, hogy nem kell senkitől sem félnünk.
Mátyus János: – Nagy fegyverténynek tartom, hogy a szerdai, Kozármisleny elleni négy nullás vereségünk után talpra álltunk, és a remekül játszó Dorog otthonában diadalmaskodtunk.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–2 (0–1)
Kisvárda, 1800 néző. Vezette: Németh Ádám (Szalai Dániel, Punyi Gyula)
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Vári B., Fodor F., Vermes (Minczér, 83.), Talabér – Lucas, Erős G. – Cseri T., Grumics (Szabó P., 37.), Fodor A. – Rajczi. Szakmai igazgató: Révész Attila
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Bagi I., Kelemen D., Szélpál N., Fabio – Viczián (Spitzmüller, 62.) – Szalai D., Nagy I., Birtalan B., Juhász Gy. (Bényei, a szünetben) – Urbin (Gránicz, 66.). Megbízott edző: Boér Gábor
Gólszerző: Urbin (0–1) a 23., Szalai D. (0–2) a 49. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila: – Egész mérkőzés alatt érződött a tompaságunk, próbáltunk kezdeményezni, de semmi sem sikerült. Nem tudtuk áttörni a Békéscsaba masszív védelmi vonalát, így ellenfelünk győzelme megérdemelt.
Boér Gábor: – Szervezett játékból szereztünk vezetést, majd a második félidőben úgy játszottuk, ahogyan az előnyben lévő csapatnak kell. Az utóbbi két meccsünkön az osztály két legjobb csapatát győztük le, a Puskás Akadémiát és a Kisvárdát, ráadásul kapott gól nélkül, öt nullára és kettő nullára.

SOROKSÁR SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 5–0 (3–0)
Haraszti u., 400 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Georgiu Theodoros)
SOROKSÁR: Holczer – Csilus T., Gengeliczki, Valencsik, Silye – Huszák, Haris (Peszmeg, 55.) – Csilus Á., Sándor I. (Papp M., 78.), Pál A. – Bajzát (Lovrencsics B., 62.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
CSÁKVÁR: Kovács D. – Pintér B., Dulló, Póti (Kocsis G., 54.), Baranyai Á. – Mészáros D. (Erdei, szünetben), Bakos Sz. – Molnár T. (Péter B., 70.), Kiprich D., Paudits – Horváth R. Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerző: Pál A. (1–0) a 6., Sándor I. (2–0) a 26., Huszák (3–0) 45, Csilus Á. (4–0) a 47., Sándor I. (5–0) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás: – Felkészültünk a vendégek játékából, sikerült hatástalanítanunk támadásaikat. Látványosan, szemre tetszetősen, gólra törően futballoztunk, győzelmünk teljesen megérdemelt.
Toldi Gábor: – Ez nem a mi napunk volt. Beleszaladtunk a késbe… Nekünk semmi sem sikerült. De ez is az én csapatom, a szünet alatt összekapjuk magunkat.

BUDAÖRSI SC–VÁC FC 0–0
Csákvár, 150 néző. Vezette: Gaál Ákos (Szalai Balázs, Kulman Tamás)
BUDAÖRS: Ordasi – Horváth L., Kinyik, Gyurácz, Ódé – Árvai (Deli M., 34.), Csillag, Sajbán Miklós, Stieber A. (Pethő B., 74.) – Bogáti (Menyhárt A., 61.), Sajbán Máté. Vezetőedző: Miskei Attila
VÁC: Szentpéteri – Hegedűs Cs., Dlusztus, Tóth F., Földi – Tóth G., Gulyás M. (Rása G., 82.) – Kákonyi, Zsolnai R. (Nyilas E., 73.), Niedermüller – Majoros (Rusvay, 58.). Vezetőedző: Nagy Tibor
MESTERMÉRLEG
Miskei Attila: – Végigküzdöttük a mérkőzést, de sajnos nem sikerült gólt szereznünk, pedig a lehetőségeink megvoltak. De vagy az ellenfél kapusa mentett bravúrosan, vagy a csatáraink hibáztak.
Nagy Tibor: – Igazságos eredmény született, mégis hiányérzetem van, mert több száz százalékos helyzetet is elrontottunk.

CEGLÉDI VSE–MOSONMAGYARÓVÁRI TE 3–2 (1–0)
Albertirsa, 400 néző. Vezette: Takács János (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
CEGLÉD: Horváth G. – Albert I., Makrai, Nánási – Valkovszki, Asztalos, Csordás Sz. (Wild, 81.), Albert Á. (Szkunc, 75.), Farkas A. – Horváth B. (Pozsár, 70.), Peres. Vezetőedző: Varga Attila
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Koszó, Baranyai N., Deák I., Galambos – Zsirai – Bartos, Czár (Bohner, 75.), Laki B. (Magasföldi, 67.), Németh M. (Mayer, a szünetben) – Jasarevic. Vezetőedző: Király József
Gólszerző: Csordás Sz. (1–0) a 4., Czár (1–1) az 50., Albert Á. (2–1) az 54., Galambos (2–2) az 57., Peres (3–2) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
Varga Attila: – Az extrém meleg ellenére végig jó színvonalon játszottunk, az első félidőben szinte már megnyertük a meccset, de a szünet után a gólváltást követően rendezni kellett a sorokat. Megérdemelten nyertünk.
Király József: – Az első játékrészben két-három góllal is vezethetett volna az ellenfél, de a szünet után részünkről teljesen más csapat jött ki a pályára, így legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna.

SZEGED 2011-GA–SIÓFOK 1–0 (0–0)
Gyula, 300 néző. Vezette: Bogár Gergő (Alberti István, Vígh-Tarsonyi Gergő)
SZEGED: Szántai – Achim (Povázsai, a szünetben), Farkas M. (Jagodics B., 72.), Tóth G., Mészáros M. – Coroian, Ivancsics (Pászka, 64.), Király, Zabari – Zádori, Germán. Vezetőedző: Klausz László
SIÓFOK: Tajti – Czingráber, Szalai V., Mogyorósi, Farkas N. – Gál M., Futó, Berde (Elek B., 56.) – Nagy D., Nagy R. (Kovács D., 63.), Gréczi (Berki, 72.). Vezetőedző: Goran Kopunovics
Gólszerző: Zádori (1–0) a 82. percben
MESTERMÉRLEG
Klausz László: – Kilencven percen keresztül irányítottunk, szép támadásokat vezettünk, de sajnos a helyzetek zöme kimaradt. A végén egy lepattanó labdából szereztük meg a teljesen megérdemelt győzelmet.
Kopunovics Goran: – A Dorogtól és a Nyíregyházától is kikaptunk a szegedi meccs előtt, és úgy jöttünk Gyulára, hogy feltétlenül nyernünk kellene. Követtünk el ugyan néhány hibát, de akkor nem bűnhődtünk, a hajrában viszont igen. Reális eredmény a döntetlen lett volna.

PUSKÁS AKADÉMIA–SZEOL SC 3–1 (2–1)
Felcsút, Pancho Aréna, 563 néző. Vezette: Bognár Tamás (Erős Gábor, Lémon Oszkár)
PUSKÁS AKADÉMIA: Pogacsics – Heffler T., Fényes, Spandler, Tóth B. – Pekár (Óvári, 74.), Márkvárt, Sándor Gy., Molnár Cs. (Nagy Zs., 63.) – Tischler, Lencse (Gajdos –, 79.). Vezetőedző: Szijjártó István
SZEOL: Leindler – Kéri, Gajág, Ikonomou, Grünvald – Forró A. – Harsányi I. (Lévai N., 60.), Beretka (Ondrejó, 73.), Rácz L., Buzási (Puskás Cs., 84.) – Péter A. Vezetőedző: Tóth Ákos
Gólszerző: Tischler (1–0) a 19., (2–0) a 30., Buzási (2–1) a 36., Lencse (3–1) az 56.percben
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István: – Le a kalappal a szegediek előtt, lehet látni, hogy tudatos futballt játszanak, de újoncként nincsenek könnyű helyzetben. A vendégek megnehezítették a dolgunkat. Győztünk, de ezért a sikerért vért izzadtunk. Örülök, hogy a Békéscsaba elleni nulla öt után felálltunk a padlóról.
Tóth Ákos: – A Puskás Akadémia sokkal jobb csapat nálunk. Szerettünk volna pontot szerezni, de ennyi különbség mindenképpen van a két csapat között, még akkor is, ha elégedett lehetek a játékunkkal. Zártan védekeztünk, harcosan, de támadásban többet kellett volna hozzátenni. A hiányzóinkat nem tudtuk pótolni, így nehéz megrángatni egy Puskás-erősségű csapat bajszát. Nem vagyunk elkeseredve, élmény volt ilyen csapat ellen, ilyen stadionban futballozni.

KOZÁRMISLENY–SOPRONI VSE 2–1 (1–1)
Pécs, 200 néző. Vezette: Radványi Ádám (Kepe Arnold, Kis Zoltán)
KOZÁRMISLENY: Helesfay – Beke, Gubacsi, Racskó, Kiss M. (Nagy E., 23.) – Csábi M., Szekszárdi (Causic, 72.) – Nagy K., Tóth M., Szinanovics – Kemény (Wittrédi, 57.). Vezetőedző: Kovács Zoltán
SOPRON: Gelei – Tóth D., Sifter, Kovács G., Szabó L. – Nagy P. (Fazakas, 80.), Kapacina – Batizi-Pócsi, Szellák (Garda, 34.), Eszlátyi (Györki, 74.) – Erdélyi. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Racskó (1–0) a 27., Erdélyi (1–1) a 39., Beke (2–1) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Kovács Zoltán: – Olyan nehéz mérkőzés volt, amilyenre számítottunk. A szerdai, nyíregyházi elleni találkozó sokat kivett belőlünk, de bebizonyosodott, milyen a mislenyi szív. Úgy érzem, megérdemelten nyertünk.
Supka Attila: – Sikerült megverni saját magunkat…

SZOLNOKI MÁV FC–CIGÁND FC 0–0
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 1200 néző. Vezette: Lovas László (Kelemen Attila, Szert Balázs)
SZOLNOK: Molnár-Farkas T. – Hajba, Tóth P. (Török M., 81.), Papp Sz., (Balogh M., 43.) Magyar B. – Kenderes – Rokszin, Pintér N., Kovács O., Tóth L., (Pantovics, 71) – Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál
CIGÁND: Egyed – Molnár R., Varga K., Sipos T., Raducu – Sergiu – Angyal, Kis Sz., (Kinczel, 78.) Kasza, Barcsay (Katona, 68.) – Csicsvári (Berecki S., 92.). Szakmai igazgató: Szénay Péter
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: – Tisztában voltunk azzal, hogy nehéz dolgunk lesz a Cigánddal, hiszen edzőváltás történt a klubnál. Sajnos lassan és körülményesen játszottunk. Az első félidőben akadtak lehetőségeink, de nem éltünk ezekkel.
Szénay Péter: – Játékosaink megmutatták, ha akarnak, tudnak játszani. A Szolnok kapufájánál szerencsénk volt, de mi is eljutottunk ziccerekig. Megérdemelt a pontszerzésünk.

BALMAZÚJVÁROS–ZTE FC 0–0
Balmazújváros, 1000 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Buzás Balázs, Medovarszki János)
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Németh Á., Rus, Tamás L., Virág – Zsiga (Farkas B., 63.), Sigér, Hadházi, Balogh K. (Varga K., 72.) – Kovács Á., Belényesi (Fekete Á., 58.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
ZTE: Szappanos – Króner, Forgács A., Nagy T., Deutsch – Babati, Patvaros, Szakály A., Végh G. (Bedi, 62.), Gottfried (Ekker, 89.) – Városi (Bailo, 68.). Vezetőedző: Csató Sándor
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás: – Jó iramú mérkőzésen kevés igazán nagy helyzetet alakítottunk ki, ráadásul a lehetőségeinket nem értékesítettük egy stabil, jó erőkből álló ellenfél ellen.
Csató Sándor: – Két jó csapat találkozóján igazságos eredmény született. Az első félidőben uraltuk a játékot, ám a folytatásban a hazaiak akarata érvényesült.


AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus FC 7 4 2 1 5–5 0 14
2. Balmazújváros 7 4 1 2 9–6 +3 13
3. Szeged 2011 7 3 2 2 11–4 +7 11
4. Kisvárda 7 3 2 2 12–8 +4 11
5. Soroksár SC 7 3 2 2 11–10 +1 11
6. Puskás Akadémia FC 7 3 2 2 16–17 –1 11
7. FC Csákvár 7 3 2 2 7–11 –4 11
8. Ceglédi VSE 6 3 1 2 10–7 +3 10
9. Soproni VSE 7 3 1 3 10–8 +2 10
10. Vác FC 7 3 1 3 7–6 +1 10
11. Szolnoki MÁV FC 7 3 1 3 10–10 0 10
12. Kozármisleny FC 7 3 1 3 9–9 0 10
12. Dorogi FC 7 3 1 3 9–9 0 10
14. BFC Siófok 7 3 4 8–10 –2 9
15. SZEOL SC 7 3 4 6–9 –3 9
16. ZTE FC 6 2 3 1 9–5 +4 9
17. Békéscsaba Előre 7 2 1 4 8–8 0 7
18. Budaörs 7 2 1 4 5–6 –1 7
19. Mosonmagyaróvári TE 7 1 2 4 7–10 –3 5
20. Cigánd SE 7 1 2 4 4–15 –11 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik