A Gyirmót sima hármast rúgott a Csákvárnak, otthon remizett az MTK és a Vasas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.28. 17:20
null
Az utolsó pillanatig izgalmas meccset játszott az MTK az Ajkával (Fotók: Koncz György)
Megszakadt a Csákvár győzelmi sorozata a labdarúgó NB II hétközi, 6. fordulójában. A Fejér megyei együttes sima hármast kapott a Gyirmóttól, de így is az élen maradt. A második helyen álló BFC Siófok az újonc Szolnokot verte meg, az ETO viszont csak gól nélküli döntetlent ért el a gyulai stadiontól búcsúzó Szeged vendégeként, és már csak negyedik. Sem az MTK, sem a Vasas nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét; a Nyíregyháza két tizenegyesből sem tudott betalálni, és kikapott otthon a Tiszakécskétől; a Budafok megverte a Soroksárt; a Haladás nem bírt a Budaörssel.

 

Összességében döntetlenre végeztek egymással a hazai csapatok a vendégekkel a labdarúgó NB II 6. fordulójában. Három pályán a vendéglátók győztek, négy találkozó döntetlenül végződött, három helyszínen pedig a látogatók szereztek három pontot.

A Csákvár hibátlan mérleggel érkezett a Gyirmót otthonába, ahol nem sikerült folytatnia ötmeccses győzelmi sorozatát. A kisalföldiek a szünet előtt gyors kontrából szereztek vezetést Májer Milán révén, a fordulást követően büntetőből egyenlíthetett volna a Csákvár, ám Pratsler Benjámin lövésénél azonban jó irányba vetődött Rusák Edvárd, és hárítani tudott. Ez megfogta a vendégeket, s az utolsó negyedóra ismét a Gyirmóté volt: előbb szögletből Hudák Dávid, majd akcióból a csereként beálló Mayer Ádám talált be fejjel, így 3–0-s hazai siker született.

A Csákvár veresége ellenére megőrizte éllovas pozícióját, de már csak egy ponttal vezet a soorendben negyedik diadalát arató Siófok előtt. A mezőnyben egyedül veretlen Balaton-parti gárda úgy verte meg hazai pályán 2–1-re az újonc Szolnokot, hogy a második félidő elején Horváth Péter három perc alatt duplázott. A Tisza-partiak Annus Árpád révén csak a ráadásban tudtak szépíteni.

Eseményekben gazdag mérkőzést játszott az MTK az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az újonc Ajkával. A sereghajtó vendégekkel szemben 19 perc alatt kétgólos hátrányba került a kék-fehér gárda, de három perc alatt két gólt szerezve, a 35. percre ledolgozta hátrányát. Az Ajka azonban újítani tudott, és 3–2-es előnnyel vonult pihenőre. Az MTK Szatmári István találatával a 73. percben jött vissza újra a mérkőzésbe, sőt a hosszabbítás első percében már Michael Boris csapata vezetett. Korai volt azonban a hazai szurkolók öröme, mert az ajkaiaknak erre is volt még válaszuk, és Stoiacovici Dávid lövésével egy pontot megmentettek. A nyolcadik helyen álló MTK magasan a legtöbb gólt – szám szerint 17-et – szerezte a mezőnyben, ugyanakkor a Szolnokkal holtversenyben a legtöbbet (13) is kapta. Az egy meccsel kevesebbet játszó Ajka továbbra is sereghajtó a maga két pontjával.

Torghelléék most köszöntek el végleg a kék-fehérek szurkolóitól
Torghelléék most köszöntek el végleg a kék-fehérek szurkolóitól

A teljességhez hozzátartozik, hogy az MTK a mérkőzés előtt búcsúztatta el négy rutinos játékosát, Torghelle Sándort, Balogh Bélát, Kulcsár Tamást és Bori Gábort, akik részesei voltak a klub korábbi sikereinek.

Ahogy az MTK, úgy a Vasas is újabb pontokat hagyott elveszni hazai pályán. Hiába támadt sokat Szanyó Károly együttese, a második félidő elején egy piros-kékek által vitatott büntetőből a Kazincbarcika szerezte meg a vezetést, Fótyik Dominik révén. A Vasasnak a hajrában csereként pályára lépő Daróczi Zoltán szabadrúgásával sikerült egyenlítenie. A hátralévő időben az angyalföldiek még két büntetőt számon kértek Horváth Tibor játékvezetőn, ám mivel a sípja Fótyik kezezésénél, illetve Balajti Ádám feltartásánál sem szólalt meg, maradt az 1–1. A Vasas ezzel csak tizedik a tabellán, ráadásul az előtte tanyázó Barcika eggyel több pontot gyűjtött nála.

A forduló meglepetése a Tiszakécske 2–1-es nyíregyházi győzelme volt. Ehhez az is kellett, hogy a szabolcsiak mindkét félidőben kihagyjanak egy-egy büntetőt. A szünet előtt Szinanovics Szinan mellé lőtte a labdát, majd a 83. percben Hornyák Marcell lövését Varga Ádám kivédte. A Kécske három meccses vereségsorozatát szakította meg ezzel a diadallal. Érdekesség, hogy mindhárom találat a második játékrész közepén, 13 perc leforgása alatt esett. Preklet Csaba góljára Hornyák Marcell válaszolt, Kocsis Gábor egy locsorgó labdából elért találata azonban már három pontot hozott a Kécskének, amelyet ezúttal Fortuna segített – ezt edzője, Simon Antal elismerte.

Nem hozott szerencsét a Vácnak a balassagyarmati stadion, a Duna-parti gárda ugyanis pályaválasztóként maradt alul a Békéscsabával szemben. A váciak szerint Molnár Attila játékvezető ítéleteivel inkább a lila-fehéreket segítette.

A Balmazújvárosnak nem sikerült folytatnia a Budaörs ellen idegenben nyújtott, és győzelemre vezető játékát. Lajos Ferenc együttese hazai pályán maradt alul a Doroggal szemben, amelynek mindkét gólját Paudits Patrik lőtte., aki öt góljával vezeti az NB II góllövőlistáját. A Komárom megyeiek három, zsinórban elszenvedett vereség után találtak vissza a győzelem útjára.

A Budafok sikerét hozta a dél-pesti rangadó, a XXII. kerületiek a mindössze 18 esztendős Soltész István korai góljával verték meg a vendég Soroksárt, amely Takács Zsolt kiállítása miatt a mérkőzés utolsó harmadát emberhátrányban játszotta végig. A Budafok akár nagyobb arányban is nyerhetett volna, ha nem véd jól olyan jól Varga Ádám, a Soroksár kapusa. A Budafok ezzel a győzelemmel a harmadik helyre ugrott előre a tabellán.

Nem hozott gólt Szombathelyen a Haladás és a Budaörs mérkőzése, akárcsak a Szeged-Csanád ETO elleni gyulai búcsújátéka. A Tisza-partiaknak elkészült ugyan a gyönyörű új stadionjuk, de azt most még csak Plácido Domingo koncertjével avatták fel. A győriek legfeljebb annak örülhetnek, hogy a legkevesebb gólt – mindössze hármat – kapták a második vonalban.

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ

VASASKAZINCBARCIKAI SC 1–1 (0–0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1500
néző. Vezette: Horváth Tibor (Szalai Balázs, Horváth Róbert)
VASAS: Rados – Terbe (Daróczi, 65.), Viczián, Tóth B., Lakatos Cs. (Király B., 62.) – Kovács M. (Rétyi R., 86.), Szatmári L., Hinora – Birtalan B., Balajti, Hajdú Á. Vezetőedző: Szanyó Károly
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Heil, Fótyik, Farkas A., Toma – Virág Á., Oltean, Lakatos M. (Gréninger T., 87.), Mikló – Berki I. (Kercsó, 68.), Lukács R. (Oldal, 71.). Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Fótyik (11-esből, 0–1) az 53., Daróczi (1–1) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly:
– Ismét hazai pályán veszítettünk fontos pontokat, mert nem okulunk saját, illetve mások hibáiból sem.
Gálhidi György: – Alaposan felkészültünk a Vasas játékából, s nem is lepett meg bennünket. Méltó ellenfél voltunk, örülök a megszerzett pontnak.

MTK BUDAPESTFC AJKA 4–4 (2–3)
Hidegkuti Nándor Stadion, 1800
néző. Vezette: Szőts Gergely (Szécsényi István, Legeza László)
MTK: Bese – Katona M., Varju, Pintér Á., Szerencsi – Kata (Simon A., 32.), Mezei, Bognár I. – Zuigeber (Babinszky, 71.), Lencse, Schön (Szatmári I., 65.). Vezetőedző: Michael Boris
AJKA: Horváth D. – Köles, Kenderes, Görgényi, Csemer – Nagy E. (Lengyel B., 39.) – Soltész (Stoiacovici, 67.), Csizmadia Z., Molnár D., Horváth P. – Nagy K. (Major N., 83.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Nagy M. (0–1) a 3., Görgényi (0–2) a 19., Schön (1–2) a 32., Simon A. (2–2) a 35., Soltész D. (2–3) a 42., Szatmári I. (3–3) a 73., Varju (4–3) a 91., Stoiacovici (4–4) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Michael Boris:
– Már a harmadik percben ajándékoztunk egy gólt ellenfelünknek, a második előtt pedig a védelmünk hibázott nagyot. A helyzetkihasználásunkra nem lehet panasz, de négy szerzett góllal sem sikerült itthon tartanunk a három pontot.
Kis Károly: – Látványos mérkőzést játszottunk, szép gólokat szereztünk, ugyanakkor kétgólos előnyből veszítettünk pontokat, így nem lehetek teljes mértékben elégedett. Összességében igazságos a döntetlen.

SZOMBATHELYI HALADÁSBUDAÖRSI SC 0–0
Szombathely, 2140
néző. Vezette: Solymosi Péter (Víg-Tarsonyi Gergő, Horváth Zoltán)
HALADÁS: Gyurján M. – Jancsó, Jagodics M., Németh Milán – Medgyesi Z. (Tóth D., 79.), Holdampf, Kiss B., Németh Márió, Nyári (Doktorics, 83.) – Novák (Eszlátyi, 59.), Gaál B. Vezetőedző: Supka Attila
BUDAÖRS: Szabó Balázs – Marques-Airosa (Stieber A., a szünetben), Kékesi, Forgács A., Medgyes Sz. – Tóth K. (Bakos Sz., 77.), Szabó Bálint, Gyurácz, Fényes – Kulcsár T., Halmai (Horváth E., 61.). Szakmai igazgató: Bognár György
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Ezúttal ennyire tellett csak, mert rengeteg hibával játszottunk, s ez nem is vezethetett eredményre.
Bognár György: – Az utolsó húsz perc a Haladásé volt, de hetven percig partnerei voltunk, sőt ebben a játékszakaszban nekünk is akadt négy-öt helyzetünk. Az elért eredménnyel elégedett vagyok.

GYIRMÓT FC GYŐRAQVITAL FC CSÁKVÁR 3–0 (1–0)
Győr-Gyirmót
, Alcufer Stadion, 653 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Szert Balázs, Varga Gábor)
GYIRMÓT: Rusák – Krebsz, Hudák D., Széles I., Présinger – Vass Á. – Herjeczki (Szarka, 55.), Tóth B. (Lázár P., 67.), Nagy P., Heffler N. – Májer M. (Mayer Á., a szünetben). Vezetőedző: Csertői Aurél
CSÁKVÁR: Markek – Major G., Csató, Tányéros Á., Deutsch L. – Albert I. (Madarász, 59.) – Nándori, Mim, Sipos Z. – Sejben (Daru, 12.), Pratsler (Baracskai, 65.). Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Májer M. (1–0) a 41., Hudák D. (2–0) a 76., Mayer Á. (3–0) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél:
– A körülményekhez képest jól futballoztunk, szerencsére úgy tűnik, elkaptuk a fonalat. Ugyanakkor ismét két játékosunkat elveszítettük sérülés miatt, s ezúttal a kapusunk volt a legjobb.
Visinka Ede: – Próbáltunk kezdeményezően futballozni, ami az elmúlt öt fordulóban eredményre is vezetett. A kimaradt tizenegyesünk a mérkőzés kulcsmomentuma volt.

BFC SIÓFOKSZOLNOKI MÁV FC 2–1 (0–0)
Siófok, 600
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Léman Oszkár, Aradi József)
SIÓFOK: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Izing, Jánvári – Horváth A. (Zamostny, a szünetben), Tajthy – Bencze (György, 78.), Magasföldi (Jagodics B., 75.), Szakály D. – Horváth P. Vezetőedző: Gál István
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz (Sitku, 69.), Horgosi, Szabó R., Kotula – Kovács O., Tisza K. – Annus, Vólent (Tóth B., 36.), Laczkó M. (Nagy K., 81.) – Simon A. Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Horváth P. (1–0) a 47., Horváth P. (2–0) az 50., Annus (2–1) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Gál István:
– Megérdemelt győzelmet arattunk, mert rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és ebből kettőt sikerült is értékesítenünk. Jobban játszottunk ellenfelünknél, amelynek azért voltak lehetőségei.
Csábi József: – Játékban és szervezettségben is léptünk egyet előre, sőt a helyzetek alapján nem érdemeltünk volna vereséget, mert megint csak egy szögletből és egy bedobásból kaptunk gólt.

BUDAFOKI MTESOROKSÁR SC 1–0 (1–0)
Promontor utca, 500
néző. Vezette: Hanyecz Bence (Buzás Balázs, Csatári Tibor)
BUDAFOK: Kovács Z. – Margitics, Vaszicsku, Romic, Kirják – Filkor, Oláh B. – Ihrig-Farkas (Vankó, 88.), Soltész (Kulcsár K., 78.), Szabó M. (Opavszky, 91.) – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
SOROKSÁR: Varga Á. – Molnár R., Takács Zs., Valencsik, Pászka – Gyömbér, Huszák T. – Pócsik (Csonka, 60.), Lőrinczy (Pölöskey, 81.), Korozmán (Novák Zs., a szünetben) – Pál A. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Soltész I. (1–0) a 8. percben
Kiállítva: Takács Zs. (gólhelyzetben buktatta Kovács Dávidot) a 63. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba:
– Nagyon örülök, hogy játékosaimtól viszontlátom a pályán, amit a felkészülés kezdete óta gyakorolunk. Rotálnom kellett a keretben, de akik lehetőséget kaptak, bizonyították, lehet rájuk számítani.
Lipcsei Péter: – Az első félidő egyértelműen a Budafoké volt. Rengeteg a hiányosságunk, ki kell bekkelnünk ezt a fél évet!

NYÍREGYHÁZA SPARTACUSTISZAKÉCSKEI LC 1–2 (0–0)
Nyíregyháza, 1150
néző. Vezette: Lovas László (Albert István, Belicza Bence)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Szvedjuk, Fodor F., Végső, Farkas M (Rezes, 41.) – Szinanovics (Tóth B., 60.), Polényi G., Cenaj, Kovács N. (Sztaroszta, a szünetben) – Kártik, Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Preklet, Csáki R., Ludánszki B. – Oláh M., Kirchner (Gréczi G., 60.), Kocsis G., Tölgyesi, Fabio – Nyilas E. (D'Urso, 72.), Szuhodovszki (Tímári, 60.). Vezetőedző: Simon Antal
Gólszerző: Preklet (0–1) a 61., Hornyák (1–1) a 67., Kocsis G. (1–2) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak:
– Csapatunk nem tett eleget ahhoz, hogy ezt a mérkőzést megnyerje, ráadásul két tizenegyest is kihagytunk. A Békéscsaba elleni győzelem után magasabb szintű játékot vártam, de néhány játékos teljesítménye nem érte el az NB II-es szintet.
Simon Antal: – Három vesztes mérkőzés után érkeztünk Nyíregyházára, és nagyon fontos volt, hogy pontot szerezzünk, annak külön örülök, hogy három lett belőle. Ezen a meccsen onnan fentről is segítséget kaptunk.

VÁC FCBÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 0–2 (0–1)
Balassagyarmat
, Kövi Pál Sportközpont, 600 néző. Vezette: Molnár Attila (Szalai Dániel, Vörös Dániel)
VÁC: Halasi – Szűcs K., Dulló, Hajnal, Juhász Gy. – Géringer L. – Magos (Lefler, 78.), Lassú (Filipovics, 69.), Zámbó, Szalánszki (Kasza, 62.) – Szenes B. Vezetőedző: Burzi Attila
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Pilán, Nagy S. (Babinyecz, 71.), Farkas M., Szélpál N., Mészáros M. – Szalai D., Király P., Bidzilya – Kovács Á. (Pantovics, a szünetben), Gréczi M. (Máris, 56.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Kovács Á. (11-esből, 0–1) a 33., Pantovics (0–2) a 70. percben
Kiállítva: Kasza (gólhelyzetben buktatta Márist) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Burzi Attila:
– Tudtuk, ha a Békéscsaba előnybe kerül, utána nehéz feltörni a védelmét. Sajnos ez nem is sikerült, de a balassagyarmati pálya kicsit lejtős és csúszós volt számunkra...
Schindler Szabolcs: – Nagyon nehéz mérkőzésre készültünk, és az is lett. Érződött a csapat teljesítményén, hogy három nap alatt a második bajnokiját játssza, és ezúttal csúnyán, de eredményesen futballoztunk.

BALMAZÚJVÁROSDOROGI FC 0–2 (0–1)
Balmazújváros, 650
néző. Vezette: Berényi Tamás (Punyi Gyula, Berényi Ákos)
BALMAZÚJVÁROS: Ferenczi J. – Lakatos B., Papucsek (Iszák, 70.), Bora, Varga B. – Sigér Á., Kónya M. – Szabó Á. (Király Á., 63.), Szabó B., Kundrák N. – Kiss G. (Sármány, 53.). Edző: Lajos Ferenc
DOROG: Mursits – Beke P., Dlusztus, Lencsés, Forró – T. Lénárt – Csillag (Kitl M., 59.), Barna G. (Nyíri, 62.), Papp M. – Németh Á. (Földi B., 74.), Paudits. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Paudits (0–1) a 35., Paudits (0–2) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Lajos Ferenc:
– Valamilyen oknál fogva az idényben most voltunk a legmérsékeltebbek, s nem voltunk képesek megismételni a Budaörs elleni vasárnapi játékunkat.
Németh Szabolcs: – Két győztes mérkőzés után volt három vereségünk, ez mentálisan megviselte a játékosokat, de bízom abban, hogy ezzel a győzelemmel sikerül kilábalnunk a gödörből.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIAETO FC GYŐR 0–0
Gyula
, Grosics Gyula Akadémia, 350 néző. Vezette: Németh Ádám (Kovács II Gábor, Sinkovicz Dániel)
SZEGED: Takács J. – Orosz M. (Kárász, 76.), Moga, Tóth G., Mohl – Pongrácz, Germán, Oláh G., Varga Sz. (Bitó, 63.) – Sóron (Zvara, 79.), Gajdos. Vezetőedző: Joao Janeiro
ETO: Horváth T. – Vukaszovics, Vári, Baghy, Kalmár O. (Szabados, 61.) – Kovács K., Charizopulosz, Szánthó (Szimcso, 59.), Gránicz (Simon M., 59.) – Horváth Z., Andrics. Vezetőedző: Boér Gábor
MESTERMÉRLEG
Joao Janeiro:
– A vasárnapi, siófoki mérkőzéshez képest jobb volt a csapat hozzáállása. Ez két jól védekező csapat mérkőzése volt.
Boér Gábor: – Számomra értékelhetetlen a mérkőzés. Akaratgyenge társaságnak nem szeretnék asszisztálni.

AZ ÁLLÁS
1. FC Csákvár 6 5 1 11–8 +3 15
2. BFC Siófok 6 4 2 9–4 +5 14
3. Budafoki MTE 6 4 2 12–6 +6 12
4. ETO FC Győr 6 3 2 1 7–3 +4 11
5. Békéscsaba Előre 6 3 1 2 9–8 +1 10
6. Tiszakécske VSE 6 3 3 8–9 –1 9
7. Dorogi FC 6 3 3 6–9 –3 9
8. MTK Budapest 6 2 3 1 17–13 +4 9
9. Kazincbarcika 6 2 3 1 8–6 +2 9
10. Vasas FC 6 2 2 2 11–9 +2 8
11. Gyirmót FC Győr 6 2 2 2 8–6 +2 8
12. Budaörs 6 2 2 2 9–8 +1 8
13. Soroksár SC 6 2 1 3 9–12 –3 7
14. Szombathelyi Haladás 6 1 4 1 7–6 +1 7
15. Nyíregyháza Spartacus FC 5 2 3 8–6 +2 6
16. Szolnoki MÁV FC 6 2 4 5–13 –8 6
17. Szeged-Csanád Grosics 6 1 3 2 4–8 –4 6
18. Balmazújváros 6 1 1 4 4–8 –4 4
19. Vác FC 6 1 5 5–11 –6 3
20. FC Ajka 5 2 3 6–10 –4 2

Az FC Ajka–Nyíregyháza Spartacus mérkőzés elmaradt, a találkozót szeptember 7-én, szombat 19 órától pótolják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik