Kikapott az ETO, élre ugrott a Csákvár, otthon vesztett pontot a Vasas

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2019.08.18. 17:22
Tizennégy napon belül már a 4. fordulót rendezték meg a labdarúgó NB II-ben. Az eddig hibátlan ETO FC Győr alulmaradt Siófokon, a Csákvár viszont Balmazújvárosban is győzni tudott, és ezzel átvette a vezetést a tabellán. Az MTK parádés első félidő után egygólos előnyt megtartott a hajrára feljavuló Soroksár ellen, míg a Vasas csak 1–1-et játszott hazai pályán az Ajkával. Három vereség után először tudott nyerni a Vác, amely a Dorogot múlta felül. Fölényes diadalt aratott Nyíregyháza és a Haladás, előbbi a Békéscsabát, utóbbi a Szolnokot keserítette el három góllal.
Három gólnak és győzelemnek örülhetett az MTK a Soroksár ellen (Fotó: Micheller Szilvia) A MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Három gólnak és győzelemnek örülhetett az MTK a Soroksár ellen (Fotó: Micheller Szilvia) A MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Átalakult az élmezőny a labdarúgó NB II-ben a 4. forduló megrendezését követően. Az eddig még pontot sem vesztő ETO 1–0-s vereséget szenvedett a Siófok otthonában úgy, hogy még büntetőből sem tudott betalálni. A véghajrában Vári Barnabás tizenegyesét Hutvágner Gergely kivédte, így a győriek visszacsúsztak a második helyre. A Balaton-parti csapat Szakály Dénes góljával szerezte meg a három pontot, és győzelmének köszönhetően felkúszott a dobogó harmadik fokára.

Négy kör után már csak a licencéért küzdő Balmazújváros otthonában diadalmaskodó Csákvár mondhatja el magáról, hogy nem vesztett pontot, így most a Fejér megyei együttes vezeti a táblázatot. Visinka Ede csapata Kocsis Bence találatával harcolta ki az újabb győzelmet.

Végig az eredmény után kellett szaladnia a Budafoknak odahaza a Budaörs ellen (Fotó: Koncz György)
Végig az eredmény után kellett szaladnia a Budafoknak odahaza a Budaörs ellen (Fotó: Koncz György)

Érdekesség, hogy a játéknap előtt öt gárda állt hat ponttal, s közülük mindegyik elbukott vasárnap. A Budafok kétszer is néhány percen belül egyenlíteni tudott odahaza a Budaörs ellen, ám Bognár György csapata harmadszor is előnybe került, és erre már nem volt válaszuk a XXII. kerületieknek.

Nem járt szerencsével a Békéscsaba sem Nyíregyházán, sőt, egy sima hármassal tért haza a szabolcsi megyeszékhelyről. A meccs főhőse az egy gólt és egy gólpasszt jegyző Szinanovics Szinan volt, akit a nyáron éppen az ellenféltől igazolt a Szpari.

Bár a Tiszakécske a félidőben még vezetett Putnokon a Kazincbarcika ellen, a borsodi együttes második félidőben megordította az állást, és begyűjtötte idénybeli második győzelmét. A találkozót Sergiu Oltean fejes gólja döntötte el.

Jókora veresébe szaladt bele az újonc Szolnok Szombathelyen, ahol csak nyolc perc telt el, és máris 2–0-ra vezetett a Haladás. Fordulás után még egyszer betalált a vasi gárda, amelynek a három korábbi döntetlenen kívül immár egy győzelem is a neve mellett áll.

Az MTK elleni hazai 0–4 után újból vesztesen hagyta el a pályát a Dorog, amely ezúttal a Vác ideiglenes otthonában, Soroksáron kapott ki 2–0-ra. A nyáron alaposan meggyengült, s a fordulónak pont nélkül nekivágó Duna-parti gárda három vereség után tudott először nyerni, s immár nincs kieső pozícióban.

Ellentétes félidőket hozott a játéknap tévés mérkőzése, amelyen az MTK a Soroksárt fogadta. Az első félidőben Bognár István duplájával háromgólos előnyhöz jutottak a házigazda kék-fehérek, bár hozzá kell tenni, hogy Lipcsei Péter együttesének is volt két hatalmas helyzete ebben a játékrészben. A meccs hajrájában kiengedett az MTK, s előbb egy ajándék tizenegyesből – a tévéfelvétel alapján a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt – , majd Lőrinczy Attila gyönyörű szabadrúgásának köszönhetően egygólos hátrányig kapaszkodott vissza a Soroksár, sőt, ha Erdélyi László jobban koncentrál, a végén még ki is egyenlíthetett volna.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a kezdőrúgást Garami József mesteredző végezte el, akit a meccs előtt köszöntöttek 80. születésnapja alkalmából. A legendás szakvezető csaknem két évtizeden át szolgálta a kék-fehér klubot, és összességében magyar csúcsnak számító 797 élvonalbeli meccsen ült a kispadon.

Két idegenbeli vereség után ezúttal otthon vesztett pontokat az élvonalba igyekvő Vasas. Balajtiék csak döntetenre voltak képesek a tavaly még a piros-kékeket irányító Kis Károly jelenlegi csapata, az Ajka ellen. Az első félidő közepén Molnár Dominik révén meglepetésre az újonc jutott vezetéshez, pár perccel később egy szöglet után Király Botond egyenlített. A hátralévő időben mindkét gárda szerezhetett volna még gólt, Birtalan Botond fejese a kapufán csattant, ám az eredmény már nem változott.

Továbbra is nyeretlen az NB I-be vágyakozó Gyirmót, amely Szarka Ákos első félidő ráadásában történt kiállítása miatt egy félidőt tíz emberrel volt kénytelen végigjátszani. Ezt figyelembe véve Csertői Aurél csapata annyira azért nem bosszankodhat a vendég Szeged ellen elért gól nélküli döntetlen miatt.

LABDARÚGÓ NB II
4. FORDULÓ

VASASFC AJKA 1–1 (1–1)
Illovszky Rudolf Stadion, 1100
néző. Vezette: Ducsai József (Varga Gábor, Kovács II Gábor)
VASAS: Rados – Terbe, Szilágyi Z., Tóth B., Lakatos – Szivacski (Hinora, a szünetben), Gál M. – Király B., Szatmári L., Daróczi (Rétyi, 71.) – Balajti (Birtalan, 59.). Vezetőedző: Szanyó Károly
AJKA: Horváth D. – Köles, Kenderes, Görgényi, Csemer – Nagy E. (Szabó N., 86.) – Soltész, Csizmadia, Molnár D. (Stotacovici, 71.), Horváth P. – Nagy K. (Oláh L., 75.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Molnár D. (0–1) a 22., Király B. (1–1) a 28. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly:
– Nagyon szervezetten játszó Ajkával találtuk szembe magunkat. Döcögött a játékunk, alig lőttünk kapura, így be kellett érnünk a döntetlennel.
Kis Károly: – Örülök a szerzett pontnak, csapatom nagy akarással küzdött, és az első félidő elején a vezetést is megszereztük. Sajnos a rutinos Vasas nem sokkal később kiegyenlített, összességében azonban jó úton járunk.

BUDAFOKI MTEBUDAÖRSI SC 2–3 (1–2)
Budafok
, Promontor u., 500 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Kiss Balázs)
BUDAFOK: Kovács Z. – Opavszky, Króner, Romic, Kirják (Margitics, 54.) – Filkor, Oláh B. – Kovács D., Soltész (Farkas B., 84.), Szabó M. (Ihrig-Farkas, 65.), Horváth R. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
BUDAÖRS: Varasdi – Tóth K., Kékesi, Forgács, Medgyes – Fényes – Molnár T. (Ódé, 79.), Bakos (Stieber A., 57.), Molnár Cs. (Pethő, 65.), Szabó B. – Kulcsár T. Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Tóth K. (0–1) a 12., Horváth R. (1–1) a 21., Szabó B. (1–2) a 45., Kovács D. (11-esből, 2–2) az 52., Kulcsár T. (2–3) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba:
– Futottunk az eredmény után. Döntetlennél azt gondoltam, a magunk javára fordítjuk az eredményt. Sokkal jobb teljesítmények szükségesek ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseket megnyerjük.
Bognár György: – Örülök a győzelemnek, de ez a meccs álmomban se jöjjön elő. Az én felfogásom szerint nagyon gyengén játszottunk, főleg a középpályásaink nyújtottak gyenge teljesítményt.

SZOMBATHELYI HALADÁSSZOLNOKI MÁV FC 3–0 (2–0)
Szombathely, 2340 néző. Vezette: Zám Zsolt (Hofbauer Roland, Vörös Dávid)
SZOMBATHELY: Gyurján M. – Jancsó, Jagodics M., Németh Milán – Medgyes, Holdampf, Kiss B., Németh Márió (Doktorics, 78.), Füleki – Novák (Eszlátyi, 56.), Gaál B. (Nyári, 68.). Vezetőedző: Supka Attila
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Kovács O., Horgasi, Bárdos – Rokszin (Nagy K., 60.), Földi, Tisza K., Tóth B. (Berdó, 83.) – Vólent (Simon A., 60.), Annus. Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Medgyes (1–0) a 3., Novák (2–0) a 8., Eszlátyi (3–0) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Jól kezdtük a meccset, ezután azonban nem folytattuk a kezdeti lendületes játékot. A szünet utáni folytatásra azt kértem, minél előbb szerezzük meg a harmadik gólt, ez sikerült is. Nagyobb különbséggel is győzhettünk volna.
Csábi József: – Rutintalan csapatom megilletődve kezdte a találkozót, hamar kétgólos hátrányba kerültünk. Nemrég még két osztálykülönbség volt a két csapat között, és ez meg is látszott.

BFC SIÓFOKETO FC GYŐR 1–0 (1–0)
Siófok, 1500 néző. Vezette: Antal Péter (Csatári Tibor, Aradi József)
SIÓFOK: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Izing, Jánvári – Horváth A., Tajthy – Szakály D. (Réti, 90.), Magasföldi (Jagodics B., 70.), Balogh B. – Horváth P. (Zamostny, 81.). Vezetőedző: Gál István
GYŐR: Horváth T. – Bagi, Vukasovics, Vári, Kovács K. – Vashkeba (Gengeliczki, a szünetben), Harizopulosz (Simon M., 79.), Hidi S., Szimcso (Gránitz, 56.) – Horváth Z., Andrics. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Szakály D. (1–0) a 22. percben
MESTERMÉRLEG
Gál István:
– A kitűnően felkészített, jó erőkből álló ETO-val szemben az általunk választott taktikai rendszerrel sikerült kihúznunk ellenfelünk méregfogát. El kell ismerni, a hajrában a szerencse is mellénk állt, de csak az érdemli meg, aki tesz is érte.
Boér Gábor: – Csalódott vagyok, hiszen rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de még tizenegyesből sem tudtunk betalálni. A jövőben alázatosabbnak kell lennünk, és sokkal jobban meg kell hálálnunk szurkolótáborunk biztatását.

GYIRMÓT FC GYŐRSZEGED-CSANÁD GA 0–0
Győr-Gyirmót, 453
néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Punyi Gyula, Mohos Milán)
GYIRMÓT: Rusák – Villám, Hudák, Széles, Zeke – Vass Á. – Májer (Mayer, 80.), Tóth B. (Lázár P., 90.), Nagy P., Heffler N. (Herjeczki, 91.) – Szarka Á. Vezetőedző: Csertői Aurél
SZEGED: Takács J. – Orosz M., Moga, Tóth G., Mohl D. – Pongrácz, Oláh G. (Bitó, 65.), Germán, Varga Sz. (Zvara, 59.) – Andorka (Sóron, 59.), Gajdos. Vezetőedző: Joao Janeiro
Kiállítva: Szarka Á. (második sárga lap) a 45. percben
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél:
– Egyetlen, de fontos sportértéke a találkozónak, hogy tíz emberrel is helyzeteket dolgoztunk ki, nem látszott a létszámkülönbség. A fiúk végigbrusztolták a meccset, a szünet után is győzelmi esélyeink voltak.
Joao Janeiro: – Mindkét csapat számára nehéz meccs volt, az első játékrészben összeszedettebben játszott a Gyirmót. A szünet után emberelőnyben egyszerűbb lehetett volna a dolgunk, de a masszív védekezésüknek nem találtuk meg az ellenszerét.

BALMAZÚJVÁROSAQVITAL FC CSÁKVÁR 0–1 (0–0)
Balmazújváros, 800 néző. Vezette: Oláh Gábor (Berényi Ákos, Sinkovicz Dániel)
BALMAZÚJVÁROS: Ferenczi J. – Lakatos B., Papucsek, Bora, Király Á. (Sigér Á., 27.) – Varga B., Kónya – Bévárdi (Sármány, 30.), Szabó Á. (Csörgő, 70.) Kundrák N. – Szabó B. Edző: Lajos Ferenc
CSÁKVÁR: Markek – Huszti A., Csató M. (Kocsis B., 65.), Albert, Tányéros, Deutsch L. (Galambos, 35.) – Mészáros D., Mim (Major, 77.), Madarász – Tamás N., Baracskai. Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Kocsis B. (0–1) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Lajos Ferenc: – Nem érdemeltünk vereséget. A helyzetek kihasználásánál nagyobb koncentráltság kell, hátul pedig nem fér bele egyetlen hiba sem.
Visinka Ede: – A balmazújvárosiak az ismert helyzetükben is küzdöttek, hajtottak, le a kalappal előttük. Nem játszottunk jól, de ennek ellenére is végig hittünk a győzelemben, s talán ez bizonyult döntőnek.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUSBÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 3–0 (1–0)
Nyíregyháza, 850 néző. Vezette: Veizer Roland (Márkus Péter, Tőkés Róbert)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Polényi, Fodor F., Végső, Farkas Márk (Papp M., 87.) – Szvedjuk, Kártik, Cenaj, Kovács N. (Motkó, 83.) – Szinanovics (Ötvös B., 80.), Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
BÉKÉSCSABA: Uram – Pilán, Farkas Márk, Szélpál N., Mészáros M. – Nagy S., Bidzyla – Király P., Faragó T. (Gréczi M., 64.), Szalai D. (Máris, 59.) – Kovács Á. (Pantovics, 59.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Hornyák (1–0) a 44., Szinanovics (2–0) az 56., Kártik (3–0) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak: – Az első félidőben mindkét csapat óvatosan játszott, és akkor sikerült gólt szereznünk, amikor talán néhány játékos gondolatban már az öltözőben járt. A szerkezeti váltásaink bejöttek, és a második gól után már felszabadultan, helyenként jól futballoztunk. Nem volt ez olyan sima meccs, mint ahogy az eredmény mutatja.
Schindler Szabolcs: – A végeredményt illetően csalódott vagyok, főként azért, mert az első félidőben szervezetten játszottunk, és gól nélküli állásnál nagy helyzetet hibáztunk. Miután a hazai csapat előnybe került, a második félidőben kockázatot vállaltunk, és ezt kihasználta a Nyíregyháza. A második gól lélektanilag megfogta a csapatot, az utolsó negyedórában pedig kifejezetten rosszul játszottunk.

VÁC FCDOROGI FC 2–0 (1–0)
Haraszti út, 200 néző. Vezette: Derdák Marcell (Kulman Tamás, Ország Péter)
Vác FC: Halasi – Szűcs K., Dulló, Hajnal, Juhász Gy. – Géringer – Magos (Filipovics, 76.), Lassú (Pusztai, 83.), Zámbó, Szalánszki (Lefler, 60.) – Szenes. Vezetőedző: Burzi Attila
Dorog: Borsos – Nyíri (Földi B., 65.), Berkó, Lénárth, Forró – Csillag, Délczeg (Sitku, 73.), Takács P., Kitl M. – Beke, Paudits (Vígh, 81.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Szalánszki (1–0) a 10., Zámbó (2–0) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Burzi Attila: – Sokat dolgoztunk ezért a győzelemért, végre sikerült, ami az előző három mérkőzésen nem jött össze. Vezettünk, és szervezett védekezésünkkel megőriztük előnyünket, amelyet a végén még növeltünk is.
Németh Szabolcs: – Nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogyan elképzeltük. Az elején egy figyelmetlenségünket kihasználta a Vác, majd fegyelmezetten védekezett, mi pedig nem tudtuk megtörni őt. Csalódott vagyok az eredmény miatt, ennél sokkal több kell a jövőben.

KAZINCBARCIKAI SCTISZAKÉCSKE VSE 2–1 (0–1)
Putnok, 300 néző. Vezette: Berényi Tamás (Baghy Csaba, Kovács Gábor)
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Heil, Oltean, Fótyik, Mikló – Virág, Toma (Kanalos, 58.), Krausz (Farkas A., a szünetben), Géringer (Lakatos M., 66.) – Oldal T., Berki. Vezetőedző: Gálhidi György
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Erdélyi (Oláh M., 62.), Kardos, Preklet, Sváb – Tölgyesi, Kocsis, Gréczi, Kirchner (Tímári, 62.) – Nyilas (Szuhodovszki, 79.), Zádori. Vezetőedző: Simon Antal
Gólszerző: Preklet (0–1) a 32., Mikló (1–1) az 57., Oltean (2–1) a 78. percben
Kiállítva: Gálhidi György (bedobott a pályára egy vizes flakont) az 59. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György:
– Nem játszottunk jól, de erősen közepes teljesítménnyel is sikerült megfordítanunk a mérkőzés állását. Rendkívül fontos győzelmet arattunk. Remélem, előbb vagy utóbb jó játékot produkálunk lelkes szurkolótáborunk előtt.
Simon Antal: – Rendkívül agresszív hazai csapattal találtuk magunkat szemben, de többnyire mi irányítottunk, és a mi akaratunk érvényesült. Egygólos vezetésünknél meccslabdát hibáztunk, ellenfelünk pedig kihasznált egy védelmi hibát, majd újabb gólt kaptunk. Legalább egy pontra mindenképpen rászolgáltunk volna.

MTK BUDAPESTSOROKSÁR SC 3–2 (3–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1758 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Farkas Balázs, Horváth Róbert)
MTK: Bese – Katona M. (Fülöp N., 56.), Varju, Pintér Á., Nagy Zs. – Kata, Mezei – Vass P., Bognár I. (Babinszky, 72.), Zuigeber (Simon A., 64.) – Lencse. Vezetőedző: Michael Boris
Soroksár: Varga Á. – Molnár R. (Erdélyi L., a szünetben), Gyömbér, Valencsik, Pászka – Misic (Lőrinczy, a szünetben), Csonka – Orosz (Novák, 80.), Huszák, Gárdos – Korozmán. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Bognár I. (1–0) a 11., Vass P. (2–0) a 35., Bognár I. (3–0) a 47., Huszák (11-esből, 3–1) a 83., Lőrinczy (3–2) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Michael Boris:
– A harmadik találatunk után meg akartuk rúgni a negyedik, majd az ötödik gólunkat. A nyolcvanadik percben leálltunk, ennek okairól a napokban beszélek majd a játékosokkal, hogy erre találjunk valamilyen megoldást.
Lipcsei Péter: – Lassabban játszottunk és gondolkodtunk az első félidőben, így megint két gólt ajándékoztunk ellenfelünknek. Próbálunk ezen javítani a jövőben, de ehhez a játékosaim is kellenek.

AZ ÁLLÁS
1. FC Csákvár 4 4 8–4 +4 12
2. ETO FC Győr 4 3 1 6–2 +4 9
3. BFC Siófok 4 2 2 4–2 +2 8
4. MTK Budapest 4 2 1 1 10–6 +4 7
5. Budaörs 4 2 1 1 8–6 +2 7
6. Kazincbarcika 4 2 1 1 6–4 +2 7
7. Budafoki MTE 4 2 2 9–5 +4 6
8. Nyíregyháza Spartacus FC 4 2 2 7–4 +3 6
9. Tiszakécske VSE 4 2 2 5–5 0 6
10. Békéscsaba Előre 4 2 2 4–5 –1 6
11. Szolnoki MÁV FC 4 2 2 4–8 –4 6
12. Dorogi FC 4 2 2 3–7 –4 6
13. Szombathelyi Haladás 4 1 3 6–3 +3 6
14. Szeged-Csanád Grosics 4 1 2 1 3–5 –2 5
15. Vasas FC 4 1 1 2 7–7 0 4
16. Soroksár SC 4 1 1 2 8–11 –3 4
17. Vác FC 4 1 3 5–8 –3 3
18. Gyirmót FC Győr 4 2 2 2–6 –4 2
19. Balmazújváros 4 1 3 2–5 –3 1
20. FC Ajka 4 1 3 2–6 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik