A Kaposváré a megyei rangadó, kikapott a Gyirmót, élre állt az ZTE

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.10. 14:29
Vasárnap rendezték meg a labdarúgó NB II 28. fordulóját. A ZTE Babati Benjamin tizenegyesgóljával 1–0-ra legyőzte a Vácot, és az élre állt. Mosonmagyaróváron 2–1-re kikapott az eddigi listavezető Gyirmót FC Győr, míg a Somogy megyei rangadón a Kaposvár idegenben 2–0-ra legyőzte a Siófokot. A Monor a legvégén csikarta ki a győzelmet a Balmazújváros ellen, míg a Nyíregyháza hármat vágott Csákváron. A Vasas több mint egy félidőt emberhátrányban játszva, a ráadásban szerzett góllal gyűrte le a Tiszakécskét, míg a Békéscsaba az ETO FC Győr otthonában győzött.

 

A labdarúgó NB II 28. fordulójában Babati Benjamin góljával győzte le a ZTE a Vácot, és az élre állt. A csapatkapitány tizenegyesből szerzett gólt az első félidő hosszabbításában – a büntető előtt Tóth Gergely éppen Babatit lökte fel. A szünet után a váciak próbálkoztak, de nem találtak be, míg Halasi Péter óriási hibáját (a kapus odagurította a labdát az üresen álló Farkas Balázsnak) nem büntette góllal a ZTE, így maradt a zalaiak egygólos sikere.

2–1-re kikapott Mosonmagyaróváron az eddigi listavezető Gyirmót FC Győr. A gyirmótiak Lipták Zoltán fejesével jutottak előnyhöz az első félidőben, aztán a 63. percben az óvári Szabó Viktor kihagyott egy tizenegyest. Egy perccel később azonban egyenlített a Mosonmagyaróvár, Szabó passza után Eszlátyi István az ötös sarkáról lőtt a kapuba. A 83. percben összejött a második hazai és a második Eszlátyi-gól is, a támadó Winkler András beadása után hat méterről ollózott a hálóba – a szenzációs gól győzelmet ért Tóth András együttesének!

A Somogy megyei rangadón remek hangulatban a Kaposvár idegenben 2–0-ra legyőzte a Siófokot. A mérkőzés nem volt magas színvonalú, az első félidőben egyik csapat sem tett túl sokat a gólszerzés érdekében, a Rákóczinak mégis összejött a találat, Ádám Martin a szünet előtt fejelt szöglet után a hálóba. A 63. percben jött a második vendéggól is, Tömösvári Bálint is fejjel talált be. Összességében a Kaposvár gyorsabb és agresszívebb játékának köszönhetően megérdemelten nyerte meg a rangadót. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy a mérkőzés után kisebb balhé volt a két szurkolótábor között, de a kiérkező rendőrök véget vetettek a pofonoknak.

Lakatos Csaba kiállítása miatt több mint egy félidőt emberhátrányban játszott a Vasas a Tiszakécske ellen, az angyalföldiek azonban a ráadásban kiharcolták a győzelmet. A 91. percben jobb oldali beadást követően Király Botond nyolc méterről a bal alsóba lőtte a labdát.

Sima győzelmet aratott a Nyíregyháza a Csákvár otthonában. A szabolcsiak nyolc perc után már két góllal vezettek, először Starosta Dávid jobb oldali beadása után Hornyák Marcell a levegőben balettozva lőtt a hálóba, majd Rokszin Ádám a kapujából rosszul kimozduló Markek Tamás mellett a jobb sarokba helyezett. A hajrára is maradt egy Szpari-gól, Kártik Bálint 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A Monor a legvégén csikarta ki a győzelmet a Balmazújváros ellen, ám ezzel még nem tudott elmozdulni az utolsó helyről. A Balmaz Kóródi Nándor góljával szerzett vezetést, ezt a szünet után Asztalos Dávid közeli lövéssel egyenlítette ki, majd a 90. percben a csereember, Hunya Krisztián emelésével megszerezte a győztes gólt a Monor.

Az elmúlt hetekben jó formában lévő ETO FC Győr otthon kikapott a Békéscsabától. Szatmári István első félidő végi gólja után Viczián Ádám talált be fejjel, Nemanja Andrics fejese már csak a szépítéshez volt elegendő.

A kazincbarcikai Fótyik Dominik duplázott a Budafok ellen, így a középső védő szállította a sikert a Kazincbarcikának a XXII. kerületiek ellen. Tovább tart a Budaörs rossz sorozata, a Pest megyeieket most a Soroksár győzte le, Bognár György együttese így utóbbi négy meccsét elveszítette. Keményen küzdött a megbízott edző, Schőn László által irányított Cegléd, és miután kétszer is egyenlített, egy pontot otthon tartott a Dorog ellen.

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ

ZTE FC–VÁC FC 1–0 (1–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1914
néző. Vezette: Radványi Ádám (Király Zsolt, Kovács II Gábor)
ZALAEGERSZEG: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kocsis G., Kiss M. – Babati (Hudák M., 59.), Grumics (Novák, 76.), Farkas II B. (Gajdos, 55.) – Bobál G. Vezetőedző: Dobos Barna
VÁC: Halasi – Búrány (Gyürki, 32.), Szekszárdi, Szabó N., Földi M. – Durso (Murai, 85.), Tóth G. – Kákonyi (Mátyás, 80.), Zsolnai R., Csillag – Sóron. Vezetőedző: Horváth Károly
Gólszerző: Babati (11-esből, 1–0) a 45. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna
: – Ez a Vác sokkal jobb csapat, mint az őszi volt, de szerencsénkre támadásaikat nem fejezték be eredményesen. Miután vezettünk, az ellenfél kockáztatott, ekkor eldönthettük volna a meccset, de hibáztunk.
Horváth Károly: – A második félidőben játékban felülmúltuk a ZTE-t, ezzel azonban nem sokra mentünk, mert nem szereztünk gólt. Az egygólos vereségek mindig a legfájóbbak, mert közel álltunk a pontszerzéshez.

ETO FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 1–2 (0–1)
Győr, ETO-park, 935
néző. Vezette: Barna Gábor (Máyer Gábor, Kiss Balázs)
GYŐR: Horváth T. – Koszó (Andrics, a szünetben), Tar, Vukaszovics, Vadász – Vaskeba – Kovács K., Madarász, Bagi (Szánthó, 62.), Szimcsó (Tajthy, 82.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Király József
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Nagy S., Szélpál, Mészáros M., Zahorán – Viczián, Király P. (Hursán, 60.) – Szinanovics, Mezei, Szatmári I. (Máris, 86.) – Urbin (Vólent, 71.). Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Szatmári I. (0–1) a 43., Viczián (0–2) az 54., Andrics (1–2) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
Király József
: – Jól kezdtünk, az első negyedórában több helyzetet is kialakítottunk, de érthetetlen módon később fölénk kerekedett a vendégcsapat. Szünet után azt az ETO-t láttam, amelyet az első félidőben is szerettem volna. A döntetlen igazságosabb lett volna.
Boér Gábor: – Taktikus, fegyelmezett játékot nyújtottunk, ezért győzelmünk megérdemelt. Kétgólos vezetésünk után is növelhettük volna előnyünket, de a legfontosabb, hogy végig kontrolláltuk a mérkőzést.

VASAS FC–TISZAKÉCSKE VSE 1–0 (0–0)
Szusza Ferenc Stadion, 864
néző. Vezette: Nagy Róbert (Szert Balázs, Kepe Arnold)
VASAS: Bese B. – Szivacski, Kelemen D., Tóth B., Lakatos Cs. – Borbély (Kovács M., 61.), Hajdú Á. – Király B., Szatmári L., Birtalan B. (Bévárdi, 74.) – Balajti. Vezetőedző: Szanyó Károly
TISZAKÉCSKE: Molnár M. – Oláh M., Ludánszki, Csáki, Sváb – Szabó L. (Tölgyesi, a szünetben), Horváth A. – Kirchner (Mihály, 54.), Kocsis G., Gréczi M. (Stoiacovici, 70.) – Károly. Vezetőedző: Szabó István
Gólszerző: Király B. (1–0) a 91. percben
Kiállítva: Lakatos Cs. (Gréczi Márton megrúgásáért) a 44. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly
: – Az elmúlt néhány napban másodszor volt alkalmunk gyakorolni a létszámhátrányos játékot, szerencsére ezúttal nem estünk pánikba, és a második félidőben is uraltuk a játékot. Játékosaim bátran futballoztak, teljesítményükkel rászolgáltak a hosszabbításban kiharcolt győzelemre.
Szabó István: – Jobban játszott, és megérdemelten nyert a Vasas, mert ezúttal nem sikerült megvalósítanunk a mérkőzés előtt megbeszélteket. A kiállítás után se mentünk fejjel a falnak, lehetőségünk azonban így is adódott. Bíztam benne, hogy a rossz teljesítmény ellenére egy pontot elviszünk Budapestről, de nem így történt.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–GYIRMÓT FC GYŐR 2–1 (0–1)
Mosonmagyaróvár, 400
néző. Vezette: Oláh Gábor (Aradi József, Horváth Róbert)
MOSONMAGYARÓVÁR: Somogyi Cs. – Bartos, Sziklási , Forgács A., Czár – Nagy I. (Németh Á., 79.), Zsirai, Kovács Á. (Bakos B., 86.), Winkler A – Szabó V. (Jelena, 79.), Eszlátyi. Vezetőedző: Tóth András
GYIRMÓT: Rusák – Krebsz, Lipták, Szilvási, Szélesi – Nagy P., Villám (Strestík, 73.), Présinger – Heffler N., Horváth R. (Lázár P., 57.), Herjeczki (Kamarás, 57.). Vezetőedző: Szepessy László
Gólszerző: Lipták (0–1) a 15., Eszlátyi (1–1) a 64., Eszlátyi (2–1) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth András
: – Büszke vagyok csapatomra, mert játékosaim megdolgoztak a győzelemért, s még azt is elbírtuk, hogy Szabó Viktor tizenegyest hibázott. A Gyirmótnak a gólján kívül nem volt lehetősége.
Szepessy László: – Célunk továbbra is az élvonalba kerülés, de ilyen bajnokit az első félidőben illene eldöntenünk.

CEGLÉDI VSE–DOROGI FC 2–2 (0–1)
Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 450
néző. Vezette: Németh Ádám (Albert István, Bornemissza Norbert)
CEGLÉD: Mursits – Kárász, Póti, Farkas A., Fejes J. – Varjas Z., Pallagi (Csirmaz, 76.), Sigér Á. – Földi B. (Rétyi T., 60.), Lukács R. (Wild, 84.), Oldal. Megbízott edző: Schőn László
DOROG: Szentpéteri – Erdélyi B., Dlusztus, Nagy Zs., Papp M. – T. Lénárt, Kitl M., Mészáros Á. – Beke (Fürjes, 71.), Paudits (Vígh Á., 73.), Szedlár (Nagyházi, 81.). Szakmai igazgató: Balogh Pál
Gólszerző: T. Lénárt (0–1) a 14., Varjas Z. (1–1) a 46., T. Lénárt (1–2) az 57., Kárász (2–2) a 79. percben
Kiállítva: Kitl M. (megrúgta Csirmazt) a 78. percben
MESTERMÉRLEG
Schőn László
: – Örülünk az egy pontnak, az egész csapat sokat tett ezért. Kétszer is hátrányból álltunk fel, s ez bizonyítja a csapat tartását, erősségét. Időnként még jól is játszottunk, ebből meríthetünk erőt.
Balogh Pál: – A pontszerzés mindenképpen sokat jelent, ugyanakkor hiányérzetünk maradt, mert kétszer is vezettünk idegenben. Bár ezúttal nem játszottunk jól, de az elmúlt három bajnokin szereztünk hét pontot, ami bizakodásra ad okot.

BSS MONOR–BALMAZÚJVÁROS 2–1 (0–1)
Budapest, Hévízi út, 300
néző. Vezette: Csonka Bence (Bede Tamás, Bertalan Dávid)
MONOR: Bozsó – Bori, Fülöp N., Asztalos, Pintér D. – Lázár Zs. (Karacs, a szünetben), Szuhodovszki, Palincsár (Hamar Á., 76.), Ficsor (Hunya, 70.) – Szabó D., Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid
BALMAZÚJVÁROS: Szécsi G. – Kovács N., Papucsek, Bora, Király Á. – Erdei, Patvaros, Kónya M. (Szabó B., 62.) – Kóródi, Berki I. (Ternován, 76.), Óvári (Zádori, 59.). Vezetőedző: Toni Golem
Gólszerző: Kóródi (0–1) a 11., Asztalos (1–1) az 58., Hunya (2–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Dávid
: – Az első félidőben tompán futballoztunk, a fordulást követően viszont feljavult a játékunk. Egyenlítésünk után kiélezett mérkőzés alakult ki, s ebből végre mi jöttünk ki jobban.
Toni Golem: – Irányítottuk a játékot, több helyzetünk is volt, és a vezetést is megszereztük. A hazaiak egyenlítő gólja után azonban nyernünk kellett volna, mégis veszítettünk.

BFC SIÓFOK–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0–2 (0–1)
Siófok, 500
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Baghy Csaba, Legeza László)
SIÓFOK: Molnár P. – Gál M., Fehér Zs., Lorentz, Kiss B. – Horváth A., Réti (Csibra, 67.) – Szakály D., Magasföldi, Medgyes Z. (Horváth P., 37.) – Zamostny (Tóth M., 68.). Vezetőedző: Mihalecz István
KAPOSVÁR: Slakta – Vachtler, Úr, Szabó A., Hadaró – Szakály A., Nagy J. – Tömösvári (Csernák, 80.), Beliczky (Rajczi, 88.), Bíró D. (Nagy R., 70.) – Ádám M. Vezetőedző: Waltner Róbert
Gólszerző: Ádám M. (0–1) a 43., Tömösvári (0–2) a 63. percben
MESTERMÉRLEG
Mihalecz István
: – Ellenfelünk jobban átérezte a megyei rangadó súlyát. Teljesítményünkről mindent elárul, hogy csak akkor nyertünk párharcot, amikor két játékosunk véletlenül összeütközött. Csak ekkor maradt nálunk a labda.
Waltner Róbert: – Az eredmény igazságos, mert a taktikát minden játékosom betartotta, fegyelmezetten futballoztak, és a jó teljesítmények mellett volt több kiemelkedő is.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 0–3 (0–2)
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300
néző. Vezette: Kovács Gergely (Huszár Balázs, Szabó Péter)
CSÁKVÁR
: Markek – Csilus Á., Kiprich D., Csonka B. (Farkas A., 31.), Baranyai Á. – Mészáros D., Sándor Gy. – Skribek (Szabó M., szünetben), Simon M., Deutsch L. – Daru (Baracskai, 65.). Vezetőedző: Szijjártó István
NYÍREGYHÁZA: Jova – Polényi G., Fodor F., Pejovics, Forró – Starosta (Nagy J., 89.), Kártik, Gulyás M., Rokszin (Farkas M., 76.) – Rezes (Kovács N., 63.), Hornyák. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Hornyák (0–1) az 5., Rokszin (0–2) a 8., Kártik (0–3) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István
: – A szerdai, bravúros békéscsabai döntetlen után nem gondoltam volna, hogy friss emberekkel kiegészülve így játszunk. Ismét súlyos egyéni hibákból kaptunk gólokat. Elegem van már ezekből...
Zoran Szpisljak: – Az első percektől kezdve megmutattuk, miért jöttünk Csákvárra. Gyorsan megnyugtató előnyre tettünk szert, s azt követően is sok helyzetet dolgoztunk ki. A szünetben kértem, hogy ugyanolyan fegyelmezetten futballozzunk tovább, és akkor biztosan nyerünk.

KAZINCBARCIKAI SC–BUDAFOKI MTE 2–1 (1–0)
Putnok, Várady Béla Sportközpont, 250
néző. Vezette: Horváth Tamás (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)
KAZINCBARCIKA: Fila – Palmes, Heil, Fótyik, Mikló – Kiss B., Takács P., Oltean (Belényesi Cs., 73.), Szabó L. (Gábor, 71.) – Ádám F. (Tóth L., a szünetben), Lukács R. Vezetőedző: Gálhidi György
BUDAFOK: Kovács Z. – Vég (Vaszicsku, 88.), Khiesz, Króner, Gohér (Vankó, a szünetben) – Veszelinov (Pölöskey P., 76.), Oláh B. – Kovács D., Kulcsár K., Kirják – Kercsó. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Fótyik (1–0) a 16., Kulcsár K. (1–1) a 49., Fótyik (11-esből, 2–1) a 64. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György
: – Jól kezdtünk, de nehezen szereztük meg a győzelmet, mert fordulás után nehezen vettük fel a ritmust. Szerencsére a Budafok egyenlítése után elkezdtünk küzdeni, s összességében jó mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk.
Csizmadia Csaba: – A játékvezetőket is el kellene tiltani néhány mérkőzéstől... Ezúttal is befolyásolták a mérkőzést, és rendszeresen hibákat követtek el. Sajnálom a játékosaimat, akik mindent megtettek a győzelemért, de a bíró olyan büntetőt ítélt ellenünk, amely nem volt indokolt.

BUDAÖRSI SC–SOROKSÁR SC 0–1 (0–0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 100
néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Király Krisztián, Kulman Tamás)
BUDAÖRS: Demjén – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Medgyes S. – Végh G. (Fodor D., 60.), Sajbán Miklós, Stieber A., Marques-Airosa (Lengyel B., 70.) – Csiki (Sajbán Máté, 56.), Fejős. Szakmai igazgató: Bognár György
SOROKSÁR: Kovács Dániel – Gárdos (Bor, a szünetben), Dvorschák, Gyömbér, Molnár R. – Huszák, Tamási Zs. – Csernik, Lőrinczy (Derekas, 68.), Kundrák – Orosz M. (Erdélyi L., 81.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Orosz M. (0–1) a 66. percben
Kiállítva: Kékesi (a második sárga lap után) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György
: – Az elmúlt hetekhez hasonlóan ezúttal sem játszottunk jól, ennek ellenére úgy érzem, ajándékoztunk két pontot a Soroksárnak.
Lipcsei Péter: – Az utóbbi hetek sorozatterhelése után számunkra a győzelem megszerzése volt a legfontosabb. Jól futballozó Budaörstől vittük el a három pontot, ellenfelünk ezúttal is bizonyította, hogy nem véletlenül tartozik az élmezőnyhöz.

AZ ÁLLÁS
1. ZTE FC 28 17 6 5 54–32 +22 57
2. Gyirmót FC Győr 28 18 2 8 60–32 +28 56
3. Kaposvári Rákóczi FC 28 15 10 3 45–30 +15 55
4. Békéscsaba Előre 28 13 8 7 43–32 +11 47
5. Soroksár SC 28 13 5 10 49–38 +11 44
6. Vasas FC 28 11 10 7 47–44 +3 43
7. Budaörs 28 13 3 12 40–35 +5 42
8. Kazincbarcika 28 11 7 10 43–37 +6 40
9. ETO FC Győr 28 11 6 11 45–36 +9 39
10. Vác FC 28 9 12 7 31–29 +2 39
11. FC Csákvár 28 9 12 7 47–47 0 39
12. Nyíregyháza Spartacus FC 28 10 7 11 43–40 +3 37
13. Dorogi FC 28 9 9 10 42–41 +1 36
14. Tiszakécske VSE 28 7 12 9 27–43 –16 33
15. Budafoki MTE 28 9 4 15 34–48 –14 31
16. Balmazújváros 28 7 10 11 23–34 –11 31
17. BFC Siófok 28 6 9 13 24–40 –16 27
18. Ceglédi VSE 28 6 7 15 28–50 –22 25
19. Mosonmagyaróvár 28 5 9 14 28–46 –18 24
20. Monor 28 4 6 18 33–52 –19 18
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik