Nagy hajrá után MTK-győzelem Soroksáron, Balajti tizenegyesgólja kellett a Vasas-sikerhez

Vágólapra másolva!
2020.02.09. 13:54
null
A hajrában egyenlített a Nyíregyháza a Békéscsaba vendégeként (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Vasárnap rendezték meg a labdarúgó NB II 23. fordulóját. Az MTK a hajrában fordított és győzte le 4–3-ra a Soroksárt. A Kazincbarcika a ráadásban szerzett góllal egyenlített a Tiszakécske vendégeként, míg a Nyíregyháza a Békéscsaba otthonában mentett pontot. A Vasas a hajrában szerzett Balajti Ádám-gólnak köszönhetően 3–2-re győzött az FC Ajka vendégeként. A Szeged hiába játszott több mint egy félidőt emberelőnyben a Gyirmót ellen, nem tudott nyerni. A Siófok 2–1-re győzött az ETO FC Győr otthonában úgy, hogy Magasföldi József tizenegyest harcolt ki, azt elhibázta, majd öngólt vétett. A Budafok a Budaörs ellen nyert, a Vác pontot szerzett a Dorog vendégeként, míg a Haladás a Szolnok otthonában ikszelt.


A forduló legjobb és gólokban leggazdagabb mérkőzését a Soroksár és az MTK vívta. A XXIII. kerületiek háromszor is vezettek a találkozó folyamán – elsősorban Orosz Márk volt elemében, aki duplázott –, de a kék-fehérek mindannyiszor egyenlíteni tudtak, harmadszor a 86. percben Baki Ákos fejese révén. A hajrában Michael Boris együttese egyébként is növelte a nyomást, és a 90. percben Prosser Dániel révén megszerezte a győztes gólt is – a támadó lecsapott egy szabad labdára, majd egy pattanás védhetetlenül lőtt a jobb felső sarokba.

A Vasas alaposan bekezdett Ajkán, bő húsz perc elteltével már két góllal vezetett, és úgy tűnt, hogy könnyedén behúzza a találkozót. A bakonyiak azonban még az első félidőben feltámadtak, és nyolc perc leforgása alatt egyenlítettek, így a Vasasnak a szünet után nagy energiákat kellett mozgósítania a győzelem érdekében. A győztes találatot a második gólját szerző Balajti Ádám szerezte meg a hajrában, a támadó a büntetőterületen belül kezezés miatt megítélt tizenegyest váltott gólra.

A Siófok 2–1-re győzött az ETO FC Győr otthonában. Elek Bence és Remili Mohamed találatával a Balaton-partiak már az első félidőben két góllal elhúztak, a játékvezető pedig a győriek két találatát sem adta meg les miatt. A hajrában aztán jött a Magasföldi József-show, a korábbi győri, jelenlegi siófoki támadó előbb tizenegyest harcolt ki, azt elhibázta, majd öngólt vétett, végül a ráadásban szabadrúgásból gólt szerzett, azonban az új szabály szerint érvénytelen volt a találata, mert a sorfalba beállt az egyik siófoki támadójátékos. A Balaton-partiak így tavasszal a Gyirmót után az ETO otthonából is három ponttal távoztak.

Széles Imre kiállítása miatt a Szeged-Csanád több mint egy félidőt emberelőnyben játszott a Gyirmót FC Győr ellen, de Joao Janeiro együttese egyetlen gólhelyzetét sem tudna gólra váltani. A döntetlennek a gyirmótiak örülhetnek jobban, más kérdés, hogy a feljutásért vívott párharcban további lépéshátrányba kerültek.

Érdemes volt télen megszereznie a Budafoknak Skribek Alent: a támadó egy héttel ezelőtt egyenlített a Csákvár ellen, míg ezúttal pontos lövése győzelmet eredményezett a Budaörs ellen.

Kirchner Krisztián és Lukács Dániel góljával a Tiszakécske már kettővel is vezetett a Kazincbarcika ellen, de a borsodiak a hajrában feltámadtak és először Alen Kovác révén szépítettek, majd Krausz Raul révén a ráadásban egyenlítettek. A kécskeiek csak saját magukat okolhatják, hogy nem tudták megtartani előnyüket.

A Békéscsaba is hasonló forgatókönyv után játszott döntetlent a Nyíregyházával. A lila-fehérek a télen igazolt Lukács Raymond, illetve Király Patrik találatával kerültek kétgólos előnybe, de a Szpari még a szünet előtt szépített Gyurján Bence lövése révén. A második félidőben aztán a nyíregyháziak kerültek fölénybe, és végül Kártik Bálint fejese egy pontot ért számukra.

Sok hibával tarkított mérkőzésen ért el a Vác döntetlent a Dorog vendégeként. A váci középpályás, Bonivárt Erik szabadrúgását Mursits Roland a kapufára tolta az első félidőben, majd hiába játszott a továbbiakban is mezőnyfölényben a Dorog, nem tudott gólt szerezni. A Vác aztán a legvégén megnyerhette volna a meccset, de Torda Patrik lövését Mursits bravúrral ütötte mellé.

Második tavaszi bajnokiján is döntetlent ért el a Mátyus János által irányított Haladás, amely küzdelmes mérkőzésen a Szolnok otthonában játszott 0–0-t. Ez a döntetlen egyébként a Tisza-partiaknak jobb, hiszen megtartották ötpontos előnyüket a kieső helyen álló szombathelyiekkel szemben.

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ

ETO FC GYŐR–BFC SIÓFOK 1–2 (0–2)
Győr,
ETO-park, 850 néző. Vezette: Rúsz Márton (Kovács J. Zoltán, Aradi József)
ETO: Horváth T. – Vári, Dvorschák, Gengeliczki, Kalmár O. – Simon Á. (Gaál B., 74.) – Kovács K., Vaskeba, Andrics – Horváth Z., Priskin (Lovrencsics B., 44.). Vezetőedző: Kondás Elemér
SIÓFOK: Hutvágner – Kővári, Lorentz, Jagodics B., Kiss B. – Csilus T., Réti P. – Magasföldi, Tajti (Horváth A., 90.), Remili – Elek B. Vezetőedző: Gál István
Gólszerző: Elek B. (0–1) a 19., Remili (0–2) a 29., Magasföldi (öngól, 1–2) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér:
– A csapat nagyon akart, de míg ellenfelünk nyugodtabban, mi kapkodva vezettük támadásainkat. Rengeteg energiát mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, de a helyzeteink kimaradtak, és a szépítő gólunk is későn érkezett.
Gál István: – Lehet, nem teljesen megérdemelten, de nyertünk. Ami a javunkra döntött, hogy jókor szereztük góljainkat, az ETO végjátéka viszont nem volt pontos. A futballt gólokra játsszák, vagyis elértük, amiért Győrbe utaztunk.

FC AJKA–VASAS 2–3 (2–2)
Ajka,
Városi Sportcentrum, 1500 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Becséri Gergely, Király Zsolt)
AJKA: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Tóth G. – Csizmadia Z. (Nagy I., 88.), Lengyel B., Kenderes – Soltész D. (Lakatos I., 88.) – Zamostny (Horváth P., 82.), Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly
VASAS: Jova – Szivacski, Csató, Tóth B., Lakatos Cs. – Szatmári L. (Hinora, 60.), Hidi M. S., Kovács M. – Birtalan B. (Szedlár, 74.), Feczesin, Balajti (Viczián, 87.). Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólszerző: Balajti (0–1) a 17., Szatmári L. (0–2) a 22., Csizmadia Z. (1–2) a 26., Nagy K. (2–2) a 34., Balajti (11-esből, 2–3) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Kis Károly:
– A vendégek nagyobb ritmusban kezdtek, amelynek meg is lett az eredménye, de sikerült egyenlítenünk. A mérkőzés végén a Vasas egy tizenegyessel nyert, pedig nem érdemeltünk vereséget.
Bene Ferenc: – Az első harminc perc extra teljesítmény volt, de ha van egy kis szerencsénk, akár három-négy góllal is vezethettünk volna. A csapat erejét mutatja, hogy végül sikerült megnyernünk a mérkőzést.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–GYIRMÓT FC GYŐR 0–0
Szeged,
Szent Gellért Fórum, 2000 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Szilágyi Norbert)
SZEGED: Takács J. – Kuti, Moga, Deák I., Mohl – Zvara, Jovanovic, Hudák M. (Dobronoky, 61.) – Germán – Gajdos (Grumics, 61.), Kóródi (Bitó, 67.). Vezetőedző: Joao Janeiro
GYIRMÓT: Rusák – Villám, Hudák D., Széles, Zeke – Vass Á. – Májer (Németh B., a szünetben), Tóth B., Nagy P., Herjeczki (Heffler N., 69.) – Szabó L. (Mayer, 82.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Kiállítva: Széles (a második sárga lap után) a 42. percben
MESTERMÉRLEG
Joao Janeiro:
– Lemásoltuk az őszi gyirmóti eredményt, de nem lehetek elégedett, mert csaknem ötven percig emberelőnyben játszottunk, és számos helyzetünk közül egyet sem értékesítettünk.
Csertői Aurél: – Húsz perc elteltével úgy alakult a mérkőzés, ahogy elterveztük. A kiállítás után pedig mindent megtettünk, hogy ne kapjunk gólt. Sajnos a győzelem megszerzésére nem maradt erőnk. A döntetlen reális.

SOROKSÁR SC–MTK BUDAPEST 3–4 (2–1)
Budapest,
Haraszti út, Szamosi Mihály Sporttelep, 800 néző. Vezette: Antal Péter (Kovács II Gábor, Vörös Dániel)
SOROKSÁR: Abu – Molnár R., Takács Zs., Gyömbér, Völgyi (Szerető, a szünetben) – Szánthó (Korozmán, 66.), Csonka, Huszák, Pászka – Orosz M. (Csernik, 78.), Lőrinczy. Vezetőedző: Lipcsei Péter
MTK BUDAPEST: Somodi – Fülöp N. (Katona M., a szünetben), Pintér Á., Baki, Nagy Zs. (Bíró B., 74.) – Cseke – Palincsár (Bognár I., 23.), Mezei – Prosser, Lencse, Schön. Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Orosz M. (1–0) a 11., Palincsár (1–1) a 12., Lőrinczy (2–1) a 16., Cseke (2–2) a 61., Orosz M. (3–2) a 71., Baki (3–3) a 86., Prosser (3–4) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– Nehéz indulat nélkül beszélni, mert parádés játékkal háromszor is vezettünk a listavezető ellen, ezért azt hittem, meglesz a mérkőzés. A vége azonban nem tetszett, mert két gólt is kaptunk, márpedig legalább az egy pontra rászolgáltunk volna.
Michael Boris: – A mérkőzés elején nem helyeztünk nagy nyomást az ellenfélre, ezért úgy játszott, ahogy szeretne. Az utolsó periódusban viszont látszott, hogy nyerni akarunk, s játékosaim mindent beleadtak.


BUDAÖRSI SC–BUDAFOKI MTE 0–1 (0–0)
Tatabánya,
Grosics Gyula Stadion, 200 néző. Vezette: Barna Gábor (Bede Tamás, Kiss Balázs)
BUDAÖRS: Kovács P. – Marques-Airosa (Molnár T., 71.), Fényes, Gyurácz, Medgyes Sz. – Molnár Cs., Zsidai, Bakos Sz. (Pethő, 57.), Stieber A. – Zsóri, Szabó Bálint. Szakmai igazgató: Bognár György
BUDAFOK: Póser – Margitics, Vaszicsku, Romic, Gohér – Filkor (Soltész I., 20.), Zsolnai, Oláh B. – Skribek, Kovács D. (Mervó, 88.), Szabó M. (Ihrig-Farkas, 75.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Skribek (0–1) az 57. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György:
– Az első félidő inkább a miénk volt, a másodikban azonban egyértelműen jobb volt a Budafok, amely végül megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
Csizmadia Csaba: – Hosszan tartó átkot törtünk meg, mert amióta visszajutottunk a másodosztályba, még pontot sem szereztünk a Budaörs ellen. Az első félidőben ellenfelünk előtt is adódtak lehetőségek, de összességében teljesen megérdemelten nyertünk.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 2–2 (2–1)
Békéscsaba, 730
néző. Vezette: Szőts Gergely (Punyi Gyula, Berényi Ákos)
BÉKÉSCSABA: Uram – Szalai D., Farkas M., Nagy S., Mészáros M. – Kovács Á., Váradi (Gréczi M., 83.), Király P. – Oláh L. (Babinyecz, 75.), Lukács R. (Polényi, 85.), Pantovics. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
NYÍREGYHÁZA: Ásványi – Csilus Á., Fodor F., Végső, Forgács D. – Svedjuk (Kovács N., a szünetben), Szekszárdi, Papp M. (Boda, 68.) – Ötvös, Kártik, Gyurján B. (Starosta, 81.). Vezetőedző: Lengyel Roland
Gólszerző: Lukács R. (1–0) a 18., Király P. (2–0) a 26., Gyurján B. (2–1) a 45., Kártik (2–2) 86. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs:
– Elégedetlen vagyok, mert az első játékrészben kimondottan jól futballoztunk. Kétgólos előnyünk tetszetős volt, kár, hogy egy hiba után szépített a Nyíregyháza, amely a fordulás után át is vette a játék irányítását, nálunk pedig hetven perc után sokan elfáradtak.
Lengyel Roland: – Nem kezdtünk jól, két olyan gólt kaptunk, amit eredményes védekezés esetén háríthattunk volna. A fordulás után cserékkel frissítettem, ami bevált, és utolérte ellenfelét fiatal csapatom. A döntetlen reális, mindent kihoztunk ebből a meccsből, ami a pontszerzéshez szükséges volt.

TISZAKÉCSKEI LC–KAZINCBARCIKA SC 2–2 (1–0)
Tiszakécske,
Városi Sportcentrum, 450 néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter)
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Erdélyi B., Csáki, Preklet, Farkas N. – Tóth B., Tölgyesi – Lukács D. (Gréczi G., 84.), Kirchner (Horváth A., 72.) Simon M. – Máté J. (Zádori, 63.). Vezetőedző: Virágh Ferenc
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Iszák, Heil, Fótyik, Farkas A. – Toma, Németh T. (Géringer T., a szünetben) Krausz, Berki (Gábor, a szünetben) – Oldal (Hegedűs M., 76.), Kovác. Vezetőedző: Dzurják József
Gólszerző: Kirchner (1–0) a 38., Lukács D. (2–0) a 46., Kovác (2–1) a 71., Krausz (2–2) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Virágh Ferenc:
– Hetven percig azt történt a pályán, amit szerettünk volna. A szünetben felhívtam a játékosok figyelmét, hogy ne hibázzunk a védelemben, és egyszerűen játszunk. Csalódott és mérges is vagyok egyszerre, mert adtunk egy pontot a Kazincbarcikának.
Dzurják József: – Az első hetven perc gyalázatos volt, az agresszív hazai csapat ellen gyáván és bután futballoztunk. Aztán nagy egyéni hiba kellett, hogy elinduljunk, és úgy játsszunk, ahogyan az első perctől kezdve kellett volna. Szerencsével mentettünk meg egy pontot.

SZOLNOKI MÁV–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–0
Szolnok,
Tiszaligeti Stadion, 700 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Kovács Gábor, Máyer Gábor)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Papp Sz., Kovács O., Szabó R. – Földi M. – Csirmaz, Rokszin (Berdó, 90.), Albert Á. (Szabó P., 73.), Kotula – Novák, Vólent (Kurdics, 81.). Megbízott edző: Romanek János
HALADÁS: Verpecz – Schimmer, Jagodics M., Devecseri, Németh Milán – Holdampf, Szekér – Kiss B. (Farkas B., 71.), Jancsó (Szalay, 65.), Bosnjak – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Mátyus János
MESTERMÉRLEG
Romanek János:
– Küzdelmes mérkőzés volt, az első félidő gyakorlatilag helyzet nélkül telt el, de a második játékrészben nekünk voltak nagyobb lehetőségeink. A Haladás jól védekező csapat, ezt be is bizonyította. Az egy pontot is meg kell becsülni, mert így nem engedtük közelebb magunkhoz ellenfelünket.
Mátyus János: – Hiba nélkül védekeztünk, a támadójátékunk azonban hagyott kívánnivalót maga után – ha benn akarunk maradni, ezen javítanunk kell. A múlt héten félig teli volt a pohár, most inkább félig üres.

DOROGI FC–VÁC FC 0–0
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 450 néző. Vezette: Zám Zsolt (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)
DOROG: Mursits – Nyíri, Dlusztus, Rjasko, Lencsés (Vígh Á., 78.), Forró (Papp M., 57.) – Takács P., Mészáros Á., Kitl M. – Németh Á. (Földi B., 65.), Paudits. Vezetőedző: Németh Szabolcs
VÁC: Halasi – Sárosi, Dulló, Kasza, Juhász Gy. – Bonivárt – Bartos (Géringer L., 78.), Lefler (Torda, 62.), Zámbó, Szalánszki (Koval, a szünetben) – Szenes. Vezetőedző: Burzi Attila
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– A tíz emberrel védekező váci reteszt nem tudtuk feltörni, ezért be kellett érnünk az egy ponttal.
Burzi Attila: – Készültünk a Dorog szögleteire és szabadrúgásaira, mert valójában ezen a mérkőzésen is ezekből voltak lehetőségei. Ha a végén a ziccert kihasználjuk, jó slusszpoén lett volna.

Szabadnapos: Csákvár

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. MTK Budapest 22 16 4 2 53–25 +28 52
2. Budafoki MTE 22 14 4 4 37–18 +19 46
3. BFC Siófok 21 11 6 4 36–22 +14 39
4. ETO FC Győr 22 10 7 5 31–23 +8 37
5. Gyirmót FC Győr 22 10 6 6 28–19 +9 36
6. FC Csákvár 21 11 2 8 32–35 –3 35
7. Vasas FC 22 10 5 7 42–33 +9 35
8. Nyíregyháza Spartacus FC 22 10 2 10 40–36 +4 32
9. Soroksár SC 22 9 4 9 34–38 –4 31
10. Békéscsaba Előre 22 8 6 8 26–28 –2 30
11. Dorogi FC 22 8 4 10 26–27 –1 28
12. Budaörs 22 8 3 11 29–33 –4 27
13. Szeged-Csanád Grosics 21 6 8 7 24–24 0 26
14. Kazincbarcika 22 6 8 8 26–30 –4 26
15. FC Ajka 22 6 5 11 34–40 –6 23
16. Tiszakécske VSE 22 6 4 12 20–39 –19 22
17. Szolnoki MÁV FC 21 5 7 9 17–24 –7 22
18. Szombathelyi Haladás 22 3 8 11 20–31 –11 17
19. Vác FC 22 1 5 16 12–42 –30 8
20. Balmazújváros 0 0–0 0 0
A Balmazújvárost kizárták.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik