A Szpari kiütötte a Budaörsöt, parádés ETO-fordítás

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2019.12.08. 12:52
null
Az ETO a hajrában mutatott lendületes játékával fordítani tudott az újonc Ajka ellen (Fotó: Koncz György)
Nyolc mérkőzést rendeztek vasárnap a labdarúgó NB II előrehozott első tavaszi, sorrendben 20. fordulójában. A délutáni programban a második Budafok hazai pályán 1–0-ra verte a Szeged-Csanádot, az immár Kondás Elemér irányította ETO pedig emberhátrányban fordított az Ajka ellen. A Szpari kiütötte a Budaörsöt, a Soroksár Putnokon nyert a Barcika ellen. A Vác fordulatos meccsen döntetlenre végzett a Szolnokkal. Az esti folytatásban a Vasasnak nem okozott gondot a Dorog legyűrése, a Fradit a Magyar Kupából búcsúztató Békéscsaba Tiszakécskén is nyerni tudott, és a Gyirmót is három ponttal tért haza Szombathelyről.

 

LABDARÚGÓ NB II
20. FORDULÓ

A 0–1 volt a leggyakoribb végeredmény a 20. forduló vasárnapi összecsapásain: a nyolc találkozóból három végződött ilyen különbséggel, aminek a Békéscsaba, a Gyirmót és a Soroksár szurkolói örülhettek.

A Csaba szerdán nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy az NB I tabelláját vezető Ferencvárost elbúcsúztatta a Magyar Kupából, és ebből a sikerből plusz erőt merítettek Schindler Szabolcs tanítványai, mert Tiszakécskéről is győztesen tértek haza. A parázs hangulatban indult meccset a második félidő közepén a hátvéd Szalai Dániel gólja döntötte el a viharsarkiak javára. A Békéscsaba sorrendben a negyedik tétmeccsét nyerte meg, és első ízben diadalmaskodott a Tiszakécskével szemben.

Bár a kupában a Haladás is továbbjutott a Budafok ellen, Desits Szilárd együttesének nem sikerült átmentenie jó formáját a bajnokságba. A feljutásra hajtó Gyirmót ugyanis Szombathelyen is győzni tudott, mégpedig Szarka Ákosnak az első félidő hajrájában fejelt góljával.

Gálhidi György menesztését követően megbízott edzőként most debütált a Kazincbarcika kispadján Dzurják József. A bemutatkozás nem sikerült jól, hiszen a borsodi együttes ideiglenes otthonában, Putnokon 1–0-ra alulmaradt a Soroksárral szemben úgy, hogy a vendégektől Matija Misicet a 68. percben kiállították, ráadásul a fővárosiaknak alig volt helyzetük.

A forduló egyik meglepetése a Nyíregyháza kiütéses diadala volt a Budaörs ellen. A meccsnek úgy vágott neki a két csapat, hogy a vendégek mindössze egy ponttal álltak a szabolcsiak mögött. A találkozó egyáltalán nem úgy indult, hogy 4–0-s hazai siker lesz a vége, mivel a 17. percben, gól nélküli állásnál büntetőhöz jutott a Budaörs, ám Molnár Csaba lövését Jova Levente hárította. Érdekesség, hogy a nyíregyháziak kapusa a tizenegyesek kapcsán eddig inkább azok értékesítésével tűnt ki, hiszen kapus létére már négy gólnál jár ebben a bajnokságban.

Ezt követően nagyot fordult a játék képe, egy szöglet után Hornyák Marcell fejesével szerzett vezetést a Szpari, majd a fordulás után Ötvös Bence kétszer is betalált, mindkét alkalommal a 16-oson kívülről. Két gólja között (melyek közül az elsőt végül öngólnak adták – a szerk.) egy kapufáról kipattanó labdát Tóth Ádám értékesített, így hazai pályán először zárt négy lőtt góllal a nyírségi együttes.

Sorrendben második NB II-es találkozóját hozta le kapott gól nélkül a Vasas, amely ezúttal a Dorogot verte meg 2–0-ra az Illovszky-stadionban. A piros-kékeknél Birtalan Botond és Köböl Krisztián volt a két kulcsszereplő, az első gólt az előbbi lőtte az utóbbi átadásából, a másodiknál fordított volt a szereposztás. A kettő között a Dorog kapott egy tizenegyest, ám Délczeg Gergely a kapufát találta el.

A vártnál komolyabb ellenállást tanúsított az újonc Szeged-Csanád Budafokon. A második, tehát feljutó helyen álló fővárosiak egészen a 73. percig nem tudták feltörni a Tisza-partiak védelmét, ekkor a csereként beszálló Vankó Imre szerzett labdát, a beadásából pedig Kulcsár Kornél befejelte a XXII. kerületiek győztes gólját.

Bajnoki meccsen először irányította az ETO-t a Győrbe a héten érkezett Kondás Elemér. Csapata Kalmár Olivér piros lapja miatt a 49. percben előbb ember-, majd öt percre rá gólhátrányba is került hazai környezetben az Ajka ellen, amelyet Kis Károly betegsége miatt ezúttal is Jeney Gyula irányított. Bár a győriek hét közben 120 perces csatát vívtak a Mezőkövesddel a Magyar Kupában, mégsem fáradtak el, sőt, a hajrában hét perc leforgása alatt 10 emberrel is meg tudták fordítani a mérkőzést. Előbb Nemanja Andrics lövésével egyenlítettek, majd Horváth Zoltán révén a győzelmet is kicsikarták.

Az alsóházi együttesek összecsapásán a sereghajtó Vác átmeneti otthonában, Balassagyarmaton ikszelt az újonc Szolnoki MÁV-val. Az eseménydús találkozón Hajnal Balázs kapáslövésével hamar vezetéshez jutottak a Duna-partiak, ám Tisza Kálmán duplájával már a szolnokiak voltak előnyben úgy, hogy a második góljukat Bonivárt Erik kiállítása miatt már emberelőnyben érték el. A váciak azonban nem adták fel, és a 93. percben Katona Mátyás felső sarkos szabadrúgásával döntetlenre mentették az eredményt. A krónikához tartozik, hogy Papp Szilárd hosszabbításban begyűjtött piros lapja miatt ekkor már mindkét gárda tíz-tíz fővel játszott. A Vác három vereség után szerzett újra pontot a bajnokságban.

VASASDOROGI FC 2–0 (1–0)
Illovszky Rudolf Stadion, 600
néző. Vezette: Móri Tamás (Aradi József, Mohos Milán)
VASAS: Bősz – Szivacski, Viczián, Gál M., Tóth B., Lakatos Cs. – Kovács M., Köböl (Daróczi, 82.), Hajdú Á. (Hinora, 66.) – Birtalan, Balajti (Szedlár, 66.). Vezetőedző: Szanyó Károly
DOROG: Mursits – Nyíri, Berkó, Lencsés, Forró – Földi (Girsik, 70.), Lénárt, Takács P. (Mészáros Á., 61.), Papp M. – Délczeg (Barna G., 77.), Paudits. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Birtalan (1–0) a 16., Köböl (2–0) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly:
– A győzelemnek örülünk, de védekezésben követtünk el olyan hibákat, amelyeket nem lett volna szabad. Szerencsénk volt, hogy ez nem bosszulta meg magát.
Németh Szabolcs: – Ki-ki mérkőzést játszottunk. Méltó ellenfelei voltunk a Vasasnak, a fordulópontokból viszont rosszul jöttünk ki.

SZOMBATHELYI HALADÁSGYIRMÓT FC GYŐR 0–1 (0–1)
Szombathely, 876
néző. Vezette: Radványi Ádám (Rózsa Dávid, Vörös Dániel)
SZOMBATHELYI HALADÁS: Gyurján M. – Habovda, Jancsó, Németh Milán, Tóth D. (Novák Cs., 73.) – Tóth-Gábor (Szalay, 66.), Holdampf, Kiss B., Szekér – Gaál B. (Doktorics, 77.), Medgyes. Megbízott edző: Desits Szilárd
GYIRMÓT: Rusák – Villám, Széles I., Hudák D., Zeke – Vass Á. – Májer (Mayer Á., 89.), Nagy P., Vogyicska (Lázár P., 92.), Heffler N. (Herjeczki, 79.) – Szarka. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Szarka (0–1) a 38. percben
MESTERMÉRLEG
Desits Szilárd:
– Egygólos mérkőzés volt. Az ellenfél rutinosan megtartotta az eredményt, ezen a találkozón sajnos csak ennyi volt bennünk.
Csertői Aurél: – Jól játszottunk, reális eredmény született. Több lehetőségünk is volt, de ezeket nem használtuk ki. Rossz sorozat után érkeztünk Szombathelyre, ezen a meccsen a fiúk megmutatták, hogy igenis van tartásuk.

TISZAKÉCSKEI LCBÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 0–1 (0–0)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300
néző. Vezette: Szigetvári Márk (Varga Gábor, Máyer Gábor)
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Erdélyi, Kardos, Preklet, Ludánszki, Fábio (Kirchner, 74.) – Gréczi, Horváth A., Szuhodovszki (Tímári, 87.), Tölgyesi – Puskás (Batizi-Pócsi, 68.) Megbízott edző: Virágh Ferenc
BÉKÉSCSABA:
Ribánszki – Szalai D., Farkas M., Nagy S., Mészáros M. – Király P., Hursán (Babinyecz, 36.), Kovács Á., Máris (Burai, 71) – Gréczi M., Pantovics (Polényi, 85.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Szalai D. (0–1) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Virágh Ferenc:
– Csalódott vagyok, hiszen nem érdemeltünk vereséget. A Békéscsaba túlélésre játszott. Persze rúgott gól nélkül nem lehet nyerni.
Schindler Szabolcs: – Célfutballt játszottunk, amely megvalósult. Erős Tiszakécskét vertünk meg, ellenfelünk nagyon felkészült belőlünk. Nem érdemtelenül nyertünk.

ETO FC GYŐRFC AJKA 2–1 (0–0)
Győr, ETO-park, 620
néző. Vezette: Veizer Roland (Kulman Tamás, Szilágyi Norbert)
ETO: Horváth T. – Kovács K., Bagi, Vári, Kalmár O. – Vaskeba (Vitális, 93.), Hidi – Szánthó (Horváth Z., 59.), Andrics, Múcska V. (Kun B., 59.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Kondás Elemér
AJKA: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Kenderes, Nagy B. (Oláh L., 84.) – Lengyel B. – Nagy I. (Lakatos I., 76.), Horváth P., Stoiacovici (Illés D., 57.), Csizmadia – Nagy M. Megbízott edző: Jeney Gyula
Gólszerző: Horváth P. (0–1) az 54., Andrics (1–1) a 75., Horváth Z. (2–1) a 82. percben
Kiállítva: Kalmár O. (buktatta a kapura törő Csizmadiát) az 50. percben
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér:
– Masszív együttessel találkoztunk, nehezen törtük fel a védekezését. A kiállítást követően át kellett szerveznünk a csapatunkat, kockáztatnunk kellett, de szerencsére bejött. A sírból hozták vissza a fiúk a meccset.
Jeney Gyula: – Minden elismerésem a játékosaimé, nagyon sokat tettek a sikerért. Ha nincs a kiállítás, nem egyenlített volna az ETO. Létszámfölényben sokkal bátrabban kellett volna futballoznunk.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BUDAÖRSI SC 4–0 (1–0)
Nyíregyháza, 400
néző. Vezette: Horváth Tibor (Szalai Dániel, Berényi Ákos)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Svedyuk, Fodor F., Talabér, Csilus Á. – Papp M., Végső – Kovács N. (Tóth Á., 67.), Kártik (Ötvös B., 59.), Szinanovics (Gyurján B., 69.) – Hornyák. Vezetőedző: Lengyel Roland
BUDAÖRS: Varasdi – Kékesi, Gyurácz (Halmai Á., a szünetben) Mocsi – Molnár Cs., Zsidai, Bakos Sz. (Menyhárt A., 71.) Medgyes Sz. – Kulcsár T. (Szabó Bálint, 36.), Molnár T., Stieber A. Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Hornyák (1–0) a 37., Kékesi (öngól, 2–0) a 63., Tóth Á. (3–0) a 74., Ötvös B. (4–0) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
Lengyel Roland:
– Jova Levente büntetőt védett, utána jobban megszerveztük a védekezést, majd sikerült gólt is rúgnunk, sőt az első félidő végén eldönthettük volna a találkozót. A cserék jól szálltak be, végig egységesek voltunk. Próbáltuk gólokkal meghálálni a zord időben a meccsre kilátogató szurkolóink buzdítását.
Bognár György: – A kihagyott büntető alapjaiban meghatározta a mérkőzést, utána agresszívabb lett a Nyíregyháza. A hazai csapatot feldobta a hárított tizenegyes, jól játszott, és megérdemelten nyert.

BUDAFOKI MTESZEGED-CSANÁD GA 1–0 (0–0)
Promontor u., 350
néző. Vezette: Derdák Marcell (Bede Tamás, Ország Péter)
BUDAFOK: Póser – Margitics, Khiesz, Oláh B., Kirják – Kovács D., Filkor, Kulcsár K. (Veszelinov, 80.), Misinai – Horváth R. (Vankó, 61.), Szabó M. (Farkas B., 91.) Vezetőedző: Csizmadia Csaba
SZEGED: Takács J. – Kárász, Tóth G., Deák, Mohl – Tóth M. (Andorka, 76.), Germán, Oláh G. – Kóródi (Bitó, 76.), Gajdos, Cigan (Sóron, 45.) Vezetőedző: Joao Janeiro
Gólszerző: Kulcsár K. (1–0) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba:
– Tipikusan egygólos mérkőzés volt, szerencsére ezt az egy gólt mi lőttük. Csapatomon látom a folyamatos fejlődést, ez mindenképpen örömteli.
Joao Janeiro: – Több helyzetet is kidolgoztunk, azonban ezeket sajnos nem értékesítettük. Nagy védelmi hibát követően szerezte meg a Budafok a győzelmet érő gólt.

KAZINCBARCIKAI SCSOROKSÁR SC 0–1 (0–0)
Putnok, Váradi Béla Sportközpont, 60
néző. Vezette: Nagy Norbert (Kovács II Gábor, Kovács Gábor)
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Heil (Lukács R., 63.), Fótyik, Farkas A., Iszák – Toma (Kercsó, 76.), Krausz, Virág Á. – Oldal, Fekete Á., Berki (Ádám F., 56.) Megbízott edző: Dzurják József
SOROKSÁR: Abu – Molnár R., Takács Zs., Gyömbér, Pászka – Huszák, Misic – Szerető (Pócsik, 78.), Lőrinczy (Derekas, 70.), Csernik (Pál A., 90.) – Korozmán. Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Csernik (0–1) az 57. percben
Kiállítva: Misic (második sárga lap után) a 68. percben
MESTERMÉRLEG
Dzurják József:
– Nem érdemeltünk vereséget, sajnálom a játékosaimat, akik végig derekasan küzdöttek. Ellenfelünk egyetlen, kaput eltaláló lövéséből gólt szerzett és nyert.
Lipcsei Péter: – Irreális talajon játszottunk, igazi brusztolós mérkőzés volt. Ez a negyedik meccsünk, amelyet sikerült lehozni kapott gól nélkül, a legfontosabb viszont az, hogy három pontot szereztünk.

VÁC FCSZOLNOKI MÁV FC 2–2 (1–0)
Balassagyarmat, Kövi Pál sportcentrum, 100
néző. Vezette: Nazsa Tamás (Punyi Gyula, Márkus Péter)
VÁC: Halasi – Szűcs K., Dulló, Hajnal, Juhász Gy. – Géringer L. – Katona M., Bonivárt, Lefler (Zámbó, 80.), Magos (Szalánszki, a szünetben) – Pölöskei P. (Márkus M., 69.) Vezetőedző: Bánföldi Zoltán
SZOLNOK: Molnár F. – Szabó P., Papp Sz., Tamás L., Szabó R., Kotula M. – Berdó (Tóth B., 69.), Tisza K. (Simon A., 82.), Földi M. – Rokszin – Vólent (Annus, 74.) Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Hajnal (1–0) a 44., Tisza K. (1–1) a 46., Tisza K. (1–2) a 77., Katona M. (2–2) a 94. percben
Kiállítva: Bonivárt (második sárga lap után) a 77., ill. Papp Sz. (a gólhelyzetben lévő Szalánszki Gergőt buktatta) a 92. percben
MESTERMÉRLEG

Bánföldi Zoltán: – Jól kezdtük a meccset, vezetést is szereztünk. A szünet után sajnos az öltözőben maradtunk, majd egy kétes szituáció után megkaptuk a második gólt is. A hajrában sokat tettünk az egyenlítésért, és az összkép alapján megérdemelten szereztünk pontot. Igazságtalan lett volna, ha kikapunk.
Csábi József: – Ha komolyan gondoljuk ezt az osztályt, akkor ilyen körülmények között nem lehetne bajnoki találkozót játszani. Talált gólok mérkőzésén nagy kár a ráadásban elveszített két pontért.


Hétfőn 19 órakor rendezik:

MTK Budapest–Csákvár (Tv: M4 Sport)

Szabadnapos: Siófok

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 18 12 4 2 42–20 +22 40
2. Budafoki MTE 19 12 3 4 34–17 +17 39
3. Gyirmót FC Győr 19 10 4 5 26–15 +11 34
4. ETO FC Győr 19 9 6 4 27–20 +7 33
5. FC Csákvár 18 10 1 7 28–31 –3 31
6. Vasas FC 19 9 4 6 36–26 +10 31
7. BFC Siófok 18 8 6 4 29–20 +9 30
8. Nyíregyháza Spartacus FC 19 9 1 9 32–29 +3 28
9. Békéscsaba Előre 19 8 4 7 24–25 –1 28
10. Dorogi FC 19 8 3 8 25–22 +3 27
11. Soroksár SC 19 7 4 8 21–28 –7 25
12. Budaörs 19 7 3 9 27–30 –3 24
13. Szeged-Csanád Grosics 19 6 6 7 24–24 0 24
14. Tiszakécske VSE 19 6 3 10 18–34 –16 21
15. Kazincbarcika 19 5 6 8 22–27 –5 21
16. Szolnoki MÁV FC 19 5 6 8 17–23 –6 21
17. FC Ajka 19 5 4 10 30–36 –6 19
18. Szombathelyi Haladás 19 3 6 10 20–29 –9 15
19. Vác FC 19 1 4 14 12–38 –26 7
20. Balmazújváros* 0 0–0 0 0
*a Balmazújvárost kizárták

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik