NB II: a hajrában döntött az MTK, a Győré a nyugat-magyarországi derbi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.12. 13:28
null
A forduló leggólgazdagabb mérkőzésén a Nyíregyháza alaposan kitömte a Békéscsabát.
Vasárnap délután rendezték a labdarúgó NB II 17. fordulóját. A listavezető MTK a hajrában szerzett gólokkal 2–0-ra legyőzte a ZTE-t, üldözője, a Kisvárda 2–0-ra megverte a Szeged 2011-et. A Siófok a Kazincbarcika „albérletében” (Tiszaújvárosban), míg a Vác a Budaörs ideiglenes otthonában, Tatabányán nyert, ezzel már dobogós. A Győr 2–1-re legyőzte a Sopront a nyugat-magyarországi derbin, a Gyirmót a Mosonmagyaróvárt verte meg a kisalföldi csapatok összecsapásán. A Nyíregyháza négyet vágott a Békéscsabának. 

 

A labdarúgó NB II 17. fordulójában a listavezető MTK otthonában egészen a hajráig tartotta a döntetlent a Zalaegerszeg, ekkor azonban jött Vass Patrik, akinek két megmozdulása eldöntötte a három pont sorsát. A középpályás előbb Torghelle Sándor átadásából talált be, majd Talabér Attilának adott gólpasszt, így a kék-fehérek kétgólos sikerével ért véget a mérkőzés. Az MTK így megtartotta hárompontos előnyét üldözőjével, a Kisvárdával szemben. Feczkó Tamás, a kék-fehérek trénere az édesapját a héten elveszítő Borbély Bálintnak és családjának ajánlotta a győzelmet.

A forduló gólokban leggazdagabb mérkőzésén a Nyíregyháza alaposan kitömte a Békéscsabát. Kártik Bálint révén hamar előnybe került a Szpari, majd a fordulás után bő tíz perc leforgása alatt három gól is esett, de ebből is a nyírségiek jöttek ki jobban és már 3–1-re vezettek. A végeredményt a hosszabbítás perceiben hatalmas góllal Csilus Tamás állította be.

A kisalföldi csapatok összecsapásán az első negyedóra végén meglepetésre a vendég Mosonmagyaróvár szerezte meg a vezetést Szépe János fejesével, a tavaly még NB I-es Gyirmót azonban fordítani tudott. Előbb Sandal Dominik egyenlített, majd közvetlenül a szünet előtti másodpercekben Kiss Máté jogos büntetőből szerezte meg a házigazdák győztes gólját, így a klubhoz majd' 10 év után visszatérő Hannich Péter győzelemmel debütált a Gyirmót kispadján.

A feljutó helyen álló és az NB I-be pályázó Kisvárda a Szeged 2011 ideiglenes otthonából, Gyuláról vitte haza a három pontot. Vári Barnabás fejessel az első félidő legvégén juttatta előnyhöz a szabolcsi gárdát, majd fordulás után az 55. percben ugyanő használta ki a szegedi védelem újabb hibáját – ezúttal Szántai Levente kapust átemelve talált a hálóba. A Kisvárda 19 éves kapusa, a két hete két büntetőt is védő Zöldesi Illés ismét nem kapott gólt. A bajnokságban eddig hét meccsen mindössze egy gólt kapott (egyszer játszott a Magyar Kupában is, azon a találkozón sem tudták bevenni a kapuját).

Két szabadrúgásgólnak köszönhetően győzte le a Budafok a Szolnokot, mindkét találatot a rutinos Csizmadia Csaba szerezte és mindkét találatban alaposan benne van a szolnoki kapus, Gazsi Tamás. A szolnokiak erejéből a szünet után már csak a szépítésre futotta – Tóth László talált be –, így Tóth Bálint irányításával megszerezte első győzelmét a Budafok.

Az alsóházban tanyázó Siófok fontos győzelmet aratott Kazincbarcikán. Gól nélküli első játékrész után a második félidőben Petneházi Márk két pontrúgását követően döntötte a maga javára a mérkőzést a Balaton-parti csapat. Előbb a középpályás szögletéből Elek Bence fejelt a hazaiak hálójába, majd nem sokkal később Petneházi szabadrúgását Hegedűs Dávid olyan szerencsétlenül csúsztatta meg, hogy azzal becsapta saját kapusát, Somodi Bencét.

Ugyancsak hiánycikk maradt a gól Dorogon, ahol a Cegléd vendégszerepelt – pedig Schindler Szabolcs dorogi edző értékelése szerint csapata a második félidőben úgy futballozott, mint a Manchester City… A dorogiak egyébként Tomas Lénárt kiállítása miatt 50 percet emberhátrányban játszottak.

Az élmezőnyben tanyázó Vác a Budaörs vendégeként győzött. Kákonyi Dániel rögtön a meccs elején előnyhöz juttatta a Duna-partiakat, akik a második félidőben Tóth Gergely találatával biztosították be győzelmüket. Ezzel a sikerrel a váciak a dobogós, harmadik helyre ugrottak előre a tabellán.

Korán vezetéshez jutott Nagy Ádám révén a Győr Sopronban, a nyugat-magyarországi derbin, s ezzel meg is adta a mérkőzés alaphangját. Fél óra elteltével Gyagya Attila szintén fejjel növelte kettőre a Rába-partiak előnyét, s bár a sereghajtó soproniak még a szünet előtt szépítettek, egyenlíteni már nem tudtak. Az újabb vereség következtében erősen inog a kispad Németh Szabolcs alatt.

SoroksáronLipcsei Péter együttese nem tudta feltörni a kiesés ellen küzdőCsákvárvédelmét. A hazai csapat egyszer ugyan Dvorschák Gábor révén betalált, ám lökés miatt szabadrúgást ítélt a játékvezető a csákváriak javára.

LABDARÚGÓ NB II, 17. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–ZALAEGERSZEG 2–0 (0–0)
Budapest, Hidegkuti Nándor stadion, 1565 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Medovarszki János, Kormányos II Gábor)
MTK: Fadgyas – Bori, Talabér, Gengeliczki, Deutsch (Gera D., a szünetben) – Vass Á., Forgács P. – Vass P., Lencse (Hrepka Á., 73.), Bayer (Szerencsi M., a szünetben) – Torghelle.Vezetőedző: Feczkó Tamás
ZTE: Szappanos – Szabó M., Koszó, Forgács A., Bedi – Patvaros (Nagy G., 74.), Dubek – Ekker (Fujsz, 67), Végh G., Babati – Vernes (Paudits, 57.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Vass P. (1–0) a 79., Talabér (2–0) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás: – Amit az első félidőben nyújtottunk, az az eddigi leggyengébb produkciónk volt. Nem is csoda, hiszen ebben az összeállításban még sohasem léptünk pályára. A második félidőben mutatott játék már hasonlított ahhoz, amit tudunk. Rendkívül szervezett, fegyelmezett csapatot sikerült legyőznünk. Ezzel a győzelemmel tartoztunk Borbély Bálintnak és családjának.
Zoran Szpisljak: – Megmutattuk, hogy hogyan kell futballozni a feljutásra méltán esélyes MTK ellen. Az első félidőben két nagy helyzetet is elhibáztunk, ha ezek bemennek, egészen más lett volna a találkozó kimenetele. Az MTK vezető találata előtt is százszázalékos ziccerben hibáztunk, illetve Fadgyas Tamás kapus parádésan mentett. A csapat egyre erőteljesebb, jó úton járunk, de látjuk a hibáinkat, és képesek vagyunk azokat kijavítani.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 4–1 (1–0)
Nyíregyháza, 1234 néző. Vezette: Molnár Attila (Vígh-Tarsonyi Gergő, Baghy Csaba)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Hinora, Fodor F., Kelemen D., Farkas M. – Csilus T., Kártik – Szinanovics (Rezes, 74.), Kesztyűs (Papp M., 88.), Pekár – Gajdos (Bajzát, 69.).Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Pilán, Viczián, Szélpál N., Mészáros M. (Urbin, a szünetben) – Nagy I. (Király P., 58.), Nagy S. (Gránicz, 58.) – Szalai D., Tóth D., Szatmári I. – Birtalan B.Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Kártik (1–0) a 10., Pekár (2–0) a 47., Kesztyűs (3–0) az 54., Szélpál N. (3–1) az 57., Csilus T. (4–1) a 94. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás: – A mentalitásunk ragyogó volt, örülünk neki, hogy ez eredményességgel is párosult. Nem volt annyira egyértelmű a mérkőzés, ahogy az eredmény mutatja, de megérdemelten nyertük meg. Két, győzelemre játszó csapat összecsapásán szereztünk három pontot, külön öröm, hogy a letámadásunk kétszer is labdaszerzést és gólt eredményezett.
Boér Gábor: – Az egyik legjobb játékunkat nyújtottunk az őszi szezonban, ám banális hibáinkkal „kivégeztük” magunkat. Elsősorban a második gól előtti rossz hazaadásra gondolok, amelyből még felálltunk, hiszen szépítettünk, kapufát lőttünk, és egy tizenegyes is elmaradt a javunkra. A Nyíregyháza szinte minden adódó lehetőségét kihasználta.

GYIRMÓT FC GYŐR–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 2–1 (2–1)
Győr-Gyirmót, 512 néző. Vezette: Csonka Bence (Király Zsolt, Csatári Tibor).
GYIRMÓT: Sebők Zs. – Achim Z., Lázár P., Németh Zs., Présinger – Kiss M. – Szalánszki, Paku, Nagy P., Stieber A. (Szegi, 72.) – Sandal (Farkas Z., 89.). Vezetőedző: Hannich Péter
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Bohner (Vágó, 87.), Szépe, Szpirulisz, Katona K. – Huszárik (Kapacina V., 72.), Zsirai – Bartos (Kószás, 63.), Lőrinczy, Tóth L., Laki B. Vezetőedző: Várhidi Péter
Gólszerző: Szépe (0–1) a 14., Sandal (1–1) a 26., Kiss M. (11–esből, 2–1) a 45. percben
MESTERMÉRLEG
Hannich Péter: – Nagy erőről tettünk tanúbizonyságot, hiszen sikerült fordítanunk. A szünet után jó mentalitással játszottunk, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, ebben kell fejlődnünk.
Várhidi Péter: – A találkozó első részében a Gyirmót, a szünet után viszont mi játszottunk jobban, a minőség azonban hiányzott a befejezéseknél. Vétek a játékrész utolsó pillanatában büntetőből gólt kapni, ennek ellenére megérdemeltük volna a döntetlent.

SOPRONI VSE–ETO FC GYŐR 1–2 (1–2)
Sopron, 1400
néző. Vezette: Horváth Tibor (Huszár Balázs, Szalai Balázs)
SOPRON: Heinrich – Angyal, Ágh, Sifter, Szabó L. – Tóth M., Koronczai (Gyürki, 55.), Hadházi (Bor, 74.), Szőke (Harangozó, 69.) – Horváth P., Garda. Vezetőedző: Németh Szabolcs
GYŐR: Szatmári Z. – Bagi, Nagy Á., Gyagya, Rokszin – Kovács K., Szabó L. (Vadász, 56.), Magasföldi, Pongrác (Szatmári L., 83.) – Zamostny, Szimcso (Szánthó, 91.). Vezetőedző: Szentes Lázár
Gólszerző: Nagy Á. (0–1) a 6., Gyagya (0–2) a 30., Horváth P. (1–2) a 42. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– A fiúk szívüket-lelküket kitették a pályára, nagyot küzdöttek, a hozzáállással nem volt baj, erre lehet építeni, de sajnos a mérkőzést elvesztettük.
Szentes Lázár: – Külön értékes győzelmet arattunk, hiszen megyei rangadót nyertünk. A második félidőben próbáltunk még gólt szerezni, de sajnos nem sikerült.

SZEGED 2011-GA–KISVÁRDA 0–2 (0–1)
Gyula, 200
néző. Vezette: Solymosi Péter (Garai Péter, Bornemissza Norbert)
SZEGED: Szántai – Achim Á., Farkas M., Causic, Katona M. – Szabó P. (Beke, 57.), Coroian (Zabari, a szünetben), Pászka, Povázsai – Germán, Zádori. Vezetőedző: Supka Attila
KISVÁRDA: Zöldesi – Izing, Rjasko, Papucsek – Melnyik, Oltean (Heffler N., 77.), Lucas, Misic – Vári (Délczeg, 85.) – Ilics (Gosztonyi, 66.), Lukács R. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Vári (0–1) a 44., Vári (0–2) az 54. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Nem azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam. Lehetőségeink voltak, de sajnos gólt nem tudunk lőni.
Kondás Elemér: – Jó iramú mérkőzésen, jó hozzáállással, megérdemelten nyertünk.

BUDAÖRSI SC–VÁC FC 0–2 (0–1)
Tatabánya,
Grosics Gyula Stadion, 100 néző. Vezette: Takács János (Becséri Gergely, Bertalan Dávid)
BUDAÖRS: Bese Balázs – Menyhárt A., Kékesi, Tányéros Á., Medgyes S. – Csobánki, Sajbán Miklós (Lengyel B., 72.) – Czvitkovics, Horváth E. (Deli, 60.), Sajbán Máté – Horváth R. Szakmai igazgató: Bognár György
VÁC FC: Halasi – Görgényi, Szabó N., Króner, Hegedűs Cs. – Tóth G., Gulyás M. (Búrány, 77.) – Kákonyi, Nagy R., Major (Durso, 72.) – Balajti (Havasi, 90.). Vezetőedző: Horváth Károly
Gólszerző: Kákonyi (0–1) az 5., Tóth G. (0–2) az 59. percben
MESTERMÉRLEG:
Bognár György: – Jó felfogásban játszottunk, sokat támadtunk, de minőségileg ezúttal ez kevésnek bizonyult, hiszen alig alakítottunk ki helyzetet. Jobban játszott a Vác, s megérdemelt győzelmet aratott.
Horváth Károly: – A Budaörs megnehezítette a dolgunkat, nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna. Ettől függetlenül úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

DOROGI FC–CEGLÉDI VSE 0–0
Dorog, 500
néző. Vezette: Farkas Tibor (Horváth Zoltán, Bede Tamás)
DOROG: Vajda D. – Szalai A., Csató M., Bora, Németh Á. – Lénárt, Mészáros Á. – Faragó (Kamarás, 85.), Kovács D., Szedlár – Simon A. (Vígh Á., 71.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
CEGLÉD: Mursits – Heffler T., Albert I., Preklet, Farkas A. – G. Bíró, Nyilas – Damásdi (Fehér M., 66.), Sándor I., Szilágyi P. – Asztalos (Peres, 74.). Vezetőedző: Klausz László
Kiállítva: Lénárt (második sárga lap után) a 41. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs:
– A játékvezető „jót tett” velünk a kiállítással. A második félidőben úgy futballoztunk, mint a Manchester City, az ellenfélnél szinte nem volt a labda, egyedül a gól hiányzott a játékunkból.
Klausz László: – Örülök az egy pontnak, hiszen a Dorog hazai pályán többek között a Nyíregyházát, az MTK-t és a Zalaegerszeget is legyőzte, azaz nem könnyű ellene játszani. Ennek ellenére akadt két-három gólszerzési lehetőségünk, ha egyet értékesítünk, talán még nyerhettünk is volna.

BUDAFOKI MTE–SZOLNOKI MÁV FC 2–1 (2–0)
Budapest, Budafok,
Promontor u., 200 néző. Vezette: Berényi Tamás (Szalai Dániel, Iványi István)
BUDAFOK: Somogyi – Harsányi, Vaszicsku, Csizmadia Cs., Vég – Kercsó, Vass M., Filkor – Nagy T. (Vasziljevics, 82.), Fekete M. (Vankó, 59.), Ihrig-Farkas (Khiesz, 79.). Vezetőedző: Tóth Bálint
SZOLNOK: Gazsi – Molnár R., Balogh M., Horgosi, Papp Sz. (Katona Gy., 81.) – Kenderes, Tóth B., Pantovics, Lakatos Cs. – Nyerges (Jasarevic, 68.), Tóth L. Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Csizmadia Cs. (1–0) a 17., Csizmadia Cs. (2–0) a 45., Tóth L. (2–1) az 55. percben
MESTERMÉRLEG
Tóth Bálint:
– Ismét nagyot küzdött a csapatunk, megérdemelten nyert, mert az akarat mindennél többet ért ezen a mérkőzésen. Az volt a célunk, hogy felborítsuk a papírformát, mert nehéz helyzetben vagyunk.
Balogh Pál: – Az első félidőben nagyon sok egyéni hiba jellemezte a játékunkat, így lényegében saját magunknak tettük nehézzé a találkozót. A szépítő gólunk után próbáltunk úgy futballozni, ahogy az elvárható, de a lelkes hazai védekezésnek nem találtuk az ellenszerét.

SOROKSÁR SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 0–0
Budapest,
Haraszti u., 500 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Kepe Arnold)
SOROKSÁR: Kovács D. – Silye, Dvorschák, Gyepes, Valencsik – Gyömbér – János (Gera D., szünetben), Tamási Zs., Fröhlich (Gárdos, 79.), Lakatos I. – Pál A. (Huszák, 67.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
CSÁKVÁR: Markek – Rétyi, Tar, Csonka, Baranyai Á. – Papp M., Mészáros D. (Kiprich D., 85.), Nagy Zs. – Sándor Gy. – Molnár T. (Daróczi, 86.), Oldal T. (Sejben, 60.). Vezetőedző: Szijjártó István
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– Görcsösen játszottunk, sajnos a végjátékban, az utolsó passzokban túl pontatlanok voltunk. Az első félidő a mienk, a második a Csákváré volt. Gól nélkül nem lehet nyerni.
Szijjártó István: – Esetünkben minden pontnak van értéke. Ahhoz, hogy az ilyen meccseket megnyerjük, bátrabb labdakihozatalra lenne szükség.

KAZINCBARCIKAI SC–BFC SIÓFOK 0–2 (0–0)
Tiszaújváros, 300 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Király Krisztián, Farkas Balázs)
KAZINCBARCIKA: Somodi – Tóth Sz., Palmes, Belényesi, Lőrincz (Constantinescu, 61.) – Sigér (Burics, a szünetben), Hegedűs D. – Kristófi, Micsinai, Bene – Boros G. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
SIÓFOK: Balajcza – Opavszki, Fehér Zs., Lorentz, Hidvégi – Farkas N., Nagy D. (Szilágyi, 69.), Petneházi, Lázár Zs. – Elek B. (Tóth B., 89.), Senic (Szabó B., 87.). Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerző: Elek B. (0–1) az 50., Hidvégi (0–2) az 56. percben
MESTERMÉRLEG
Vitelki Zoltán: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de saját magunkat vertük meg, nagy pofont kaptunk. Olyan szituációkból kaptuk mindkét gólt, amire készültünk és próbáltuk elkerülni, mégsem sikerült. Bosszantó a dolog, mert a Siófoknak szinte helyzetei sem adódtak, mi viszont túlságosan passzívak voltunk. Okulhatunk a történtekből.
Varga Attila: – Taktikailag és erő tekintetében is nagy csata folyt a két szervezett csapat között. Mi meglehetősen jól használtuk ki adódó lehetőségeinket, és a hatékonyságunkkal sem volt gond. Régen fordult elő, hogy kétszer nyerjünk egymás után, így most roppant boldogok vagyunk és megyünk tovább az úton.

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest17141243–13+3043
2. Kisvárda17124134–14+2040
3. Vác FC1785426–15+1129
4. Szolnoki MÁV FC1784523–20 +328
5. Kazincbarcika1784519–20 –128
6. Nyíregyháza Spartacus FC1775524–17 +726
7. ETO FC Győr1775521–20 +126
8. Ceglédi VSE1775519–22 –326
9. Békéscsaba Előre1774630–20+1025
10. Gyirmót FC Győr1774629–23 +625
11. ZTE FC1764719–24 –522
12. Dorogi FC1756624–23 +121
13. Soroksár SC1756616–18 –221
14. Budaörs1755728–28 020
15. Szeged 20111745812–21 –917
16. Mosonmagyaróvár1737711–20 –916
17. BFC Siófok17431016–26–1015
18. Budafoki MTE1736814–26–1215
19. FC Csákvár17251015–37–2211
20. Soproni VSE171610 9–25–16 9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik