Az MTK-é a rangadó, ötgólos meccsen hátrányból fordított a Vasas

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2019.10.20. 14:25
null
Lencse László (középen) góljával az MTK nyerte meg a forduló csúcsmeccsét a Budafok ellen (Fotó: Földi Imre)
A 13. fordulót rendezték meg vasárnap a labdarúgó NB II-ben. A játéknap kiemelkedő mérkőzésén a listavezető MTK hazai pályán hátrányból győzte le a forduló előtt még második Budafokot. A Csákvár három ponttal tért haza Soroksárról, és feljött a második helyre, az ETO viszont csak ikszelt otthon a sereghajtó Váccal. A Vasas úgy tudott fordítani a Haladás ellen, hogy Balajti Ádám még büntetőből sem talált be. Az Ajka győzelmét hozta az újoncok csatája a vendég Szegeddel szemben.

LABDARÚGÓ NB II
13. FORDULÓ

Három hazai csapat is vesztett állásból gyűjtötte be a három pontot a 13. fordulóban. A játéknap előtt első MTK és a második Budafok csatája is úgy indult, hogy Lencse László kapufáját követően a másik oldalon Micsinai Miklós gyönyörű felső sarkos lövésével hamar előnyhöz jutottak a XXII. kerületiek. Bő tíz perc múlva Katona Máté egyenlített, majd a hajrában Palincsár Martin labdaszerzését követően Lencse a győzelmet is megszerezte a kék-fehéreknek, akik immár 11 forduló óta veretlenek. Hozzá kell tenni, hogy a végén nagyon nyomott a Budafok, ám az utolsó pillanatokban Gohér Gergő szabadrúgását Somodi Bence megfogta.

Csizmadia még az út elején, de eljátszott már a Fradi gondolatával

A Vasas is hasonló körülmények között, csak még izgalmasabb mérkőzésen kerekedett felül a Haladáson. Gól nélküli első játékrész után az 50. percben Németh Márió 17 méteres bombájával a szombathelyieknél volt az előny, tíz perccel később Balajti Ádám még tizenegyesből sem tudott egyenlíteni: lövését a Rózsa Dánielt még az első félidőben váltó Gyurján Márton vetődve hárította. A 71. percben aztán megtört a jég: Birtalan Botond fejese révén egalizált a Vasas, sőt, szűk negyedóra múlva már vezetett is. Ezúttal Lakatos Csaba stukkolt a hálóba jobb oldali szöglet nyomán. A nagy öreg, Torghelle Sándor a 80. percben állt be, és a hosszabbításban megmutatta, hogyan kell büntetőt értékesíteni. Egy percre rá Novák Csanád 17 méteres lövéssel szépített, ám az egyenlítésre már nem futotta a Haladás erejéből. A Vasas feljött a hetedik helyre, Supka Attila gárdája pedig visszacsúszott a 15-ikre.

A Siófok Horváth Péter tizenegyesével szerzett előnyt tiszakécskei vendégjátékán, ám jött a csereként beálló Szabó Dávid, aki egy büntetőgyanús szituációnál – a többi játékossal ellentétben – nem állt le, hanem a kapuba lőtt, így máris 1–1 volt az állás. Pár perccel a rendes játékidő letelte előtt Kardos Norbert szögletből talált a hálóba, ezzel nemcsak a győzelmet harcolta ki Simon Antal csapatának, hanem meg is szakította annak négymeccses nyeretlenségi sorozatát.

Egyhuzamban három elvesztett bajnoki után talált vissza a győzelem útjára a Dorog. A Komárom-Esztergom megyei együttes 3–0-ra verte meg a szebb napokat látott Budaörsöt, amely egymás után negyedik idegenbeli meccsén nem talált a hálóba. A Dorog a Tomás Lénárth buktatása miatt megítélt büntetőből jutott vezetéshez Délczeg Gergely révén, majd még a félidő vége előtt szögletből Dlusztus András fejjel növelte az előnyt. A végeredményt a rendes játékidő legvégén Forró Gyula kiugratása után a csereként beálló Takács Péter állította be. A Dorog most ért el három gólt először ebben a bajnokságban.

Első idegenbeli győzelmét aratta ezen az őszön a Csákvár, amely a hullámzóan szereplő Soroksár otthonában tudott nyerni. (Igaz, vendégként ez még csak a harmadik fellépése volt.) A meccset a második félidő közepén Madarász Márk találata döntötte el. Visinka Ede együttesének sikeréhez Markek Tamás kapus bravúrjai is kellettek.

Nem játszott még döntetlent házon kívül a Gyirmót, és ezt a sorozatot a Kazincbarcika vendégeként, Putnokon sem szakította meg. Présinger Ádám védhetetlen átlövésgóljára Lukács Raymond lecsorgó labdából válaszolt, majd a hajrában Heffler Norbert fejesével harcolta ki a győzelmet a kisalföldi együttes.

Továbbra sem megy a Békéscsabának. A lila-fehérek legutóbb még augusztus végén a Vác ellen, Balassagyarmaton nyertek, azóta viszont öt meccsen nem tudtak. Most is az újonc Szolnok szerezte az első gólt a Békés megyei városban. Szabó Richárd fejesére a csereként pályára lépő Hursán György válaszolt, így a Tisza-partiak egy pontot elvittek a Viharsarokból. Pedig ha nyernek, megelőzték volna a Csabát.

Mindössze egy gól esett az újoncok összecsapásán, amely az Ajka sikerét hozta a vendég Szeged-Csanáddal szemben. A győztes találat Nagy Mihály Krisztián nevéhez fűződik. Az utolsó pillanatokban itt is kis híján kiegyenlítettek a dél-alföldiek, ám Kis Károly együttesének némi szerencsével sikerült megőriznie hálóját a góltól.

A forduló egyetlen gól nélküli mérkőzését Győrben játszották, ahol az ETO képtelen volt feltörni a sereghajtó Vác védelmét. Sőt, akár a vendégek is szerezhettek volna gólt, ha a győriek kapusa, Horváth Tamás nincs résen. A váciaknak három vereség után sikerült újra pontot szerezniük, az ETO viszont visszaesett az ötödik helyre.

MTK BUDAPESTBUDAFOKI MTE 2–1 (1–1)
Új
Hidegkuti Nándor Stadion, 1983 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Punyi Gyula)
MTK: Somodi – Fülöp N., Pintér Á. (Deutsch, a szünetben), Varju, Nagy Zs. – Cseke, Mezei (Kanta J., 86.) – Vass P., Palincsár, Katona M. – Lencse (Simon A., 74.). Vezetőedző: Michael Boris
BUDAFOK: Kovács Z. – Opavszky, Króner, Romic, Kirják (Gohér, 81.) – Micsinai, Oláh B. – Ihrig-Farkas (Horváth R., 68.), Kulcsár K. (Vankó, 81.), Szabó M. – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Micsinai (0–1) a 7., Katona M. (1–1) a 19., Lencse (2–1) a 73. percben
MESTERMÉRLEG
Michael Boris:
– Talán a hónap legszebb góljával szerzett vezetést a Budafok. Ezt követően irányítottuk a játékot, sok helyzetet kialakítottunk, ami eredményre vezetett. Boldogok vagyunk, hogy tizenegy bajnoki óta veretlenek vagyunk.
Csizmadia Csaba: – Rangadóhoz méltó mérkőzést játszottunk, csak az egyéni hibákat sajnálom. Játékosaimnak nagyobb felelősséget kell vállalniuk, mert egy ilyen csapat kihasználja a megingásainkat.

VASASSZOMBATHELYI HALADÁS 3–2 (0–0)
Illo
vszky Rudolf Stadion, 2200 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Kis Zoltán, Varga Gábor)
VASAS: Bősz – Terbe, Szivacski, Tóth B., Hajdú Á. (Birtalan, 64.), Lakatos Cs. – Szatmári L. (Torghelle, 80.), Kovács M., Hinora – Király B. (Balajti, 55.), Szedlár. Vezetőedző: Szanyó Károly
HALADÁS: Rózsa (Gyurján M., 39.) – Habovda, Jagodics M., Jancsó, Németh Milán – Holdampf, Nyári – (Kiss B., 26.) – Eszlátyi, Németh Márió (Novák Cs., 73.), Gaál B. – Szalay. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Németh Márió (0–1) a 48., Birtalan (1–1) a 72., Lakatos Cs. (2–1) a 83., Torghelle (11-esből, 3–1) a 90., Novák Cs. (3–2) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly:
– Nagyon örülünk a megszerzett három pontnak, de ennyi, mert már készülünk a következő fordulókra.
Supka Attila: – A második félidő elején Németh Márió pazar lövésével megszereztük a vezetést, mégis veszítettünk, mert a Vasas minőségi cseréi a hajrában eldöntötték a mérkőzést.

ETO FC GYŐRVÁC FC 0–0
Győr, ETO-park, 1580
néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Aradi József, Mohos Milán)
GYŐR: Horváth T. – Kovács K., Vukaszovics, Gengeliczki (Kun, 72.), Vári – Harizopulosz (Vaskeba, 57.), Bagi – Andrics, Borbély B., Szánthó – Lovrencsics B. (Horváth Z., 57.). Vezetőedző: Boér Gábor
VÁC: Halasi – Szűcs K., Dulló, Hajnal, Juhász Gy. – Katona M., Géringer L. (Mácsik, 77.), Zámbó, Szalánszki (Filipovics, 67.) – Lefler (Bartos, 55.), Magos. Vezetőedző: Burzi Attila
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor:
– Csalódott vagyok, mert sok lehetőségünk volt, hogy megszerezzük a győzelmet jelentő gólt, de a helyzeteink ki is maradtak. Annak a csapatnak van szerencséje, amelyik tesz is érte, mi pedig keveset tettünk.
Burzi Attila: – Többhetes böjt után mellénk pártolt a szerencse. Az ETO közelebb állt a győzelemhez, de ha a végjátékban pontosabbak vagyunk, győzhettünk is volna.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SESZOLNOKI MÁV FC 1–1 (0–1)
Békéscsaba, 840
néző. Vezette: Oláh Gábor (Kovács II Gábor, Szvetnyik Bence)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szalai D., Farkas M., Nagy S., Mészáros M. – Bidzilya, Pantovics, Kovács Á. – Faragó (Károly, 68.), Olasz (Hursán, a szünetben), Máris (Gréczi M., 62.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Papp Sz., Horgosi, Szabó R., Bárdos (Kotula, 87.) – Kovács O., Tisza K. (Tóth B., 81.), Földi M. – Rokszin, Vólent (Simon A., 77.), Szabó P. Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Szabó R. (0–1) a 36., Hursán (1–1) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs:
– Kihagytunk két ziccert, majd gólt kaptunk, s innentől megváltozott a játék képe. A második félidőben kockáztattunk, helyzeteink is voltak, amelyekkel jobban kellene sáfárkodni, s akkor előrébb tartanánk.
Csábi József: – Az első húsz perc kivételével úgy játszottunk, ahogyan terveztük. A második félidőben a Békéscsaba nem tudott mit kezdeni a taktikánkkal, s ekkor a győzelemre hajtottunk. A nagyobb helyzeteink nekünk voltak.

TISZAKÉCSKEI LCBFC SIÓFOK 2–1 (0–0)
Tiszakécske,
Városi Sportcentrum, 550 néző. Vezette: Nagy Róbert (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Erdélyi B., Preklet, Kardos, Sváb – Kocsis G., Szuhodovszki (Szabó D., 58.), Durso (Tölgyesi, 63.), Fabio – Nyilas (Kirchner, 31.), Zádori. Vezetőedző: Simon Antal
SIÓFOK: Hutvágner – Csilus T. (György, 74.), Jagodics B., Lorentz, Bora, Kiss B. – Horváth A. (Elek, 82.) – Szakály D., Tajthy, Balogh B. (Bencze, 64.) – Horváth P. Vezetőedző: Gál István
Gólszerző: Horváth P. (11-esből, 0–1) az 54., Szabó D. (1–1) a 70., Kardos (2–1) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Simon Antal:
– Jó csapat ellen nyertünk, egy egynél nem álltunk meg, bíztam abban, hogy lesz lehetőségünk a gólszerzésre. Nagyszerű érzés győzni az első villanyfényes mérkőzésünkön.
Gál István: – Az első félidőben fegyelmezetten futballoztunk, jó volt a csapatjátékunk, de a mérkőzés végén egyéni hibából kaptuk a gólt.

FC AJKASZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 1–0 (0–0)
Ajka,
Városi Sportcentrum, 1100 néző. Vezette: Horváth Tibor (Bede Tamás, Hofbauer Roland)
AJKA: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Kenderes, Horváth P. – Csizmadia Z. – Soltész D. (Molnár D., 87.), Nagy I. (Nagy E., 91.), Stoiacovici (Nagy B., a szünetben), Lengyel B. – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly
SZEGED: Takács J. – Kárász, Horváth M., Deák I., Mohl – Jovanovic, Oláh G. (Cigan, 79.), Germán, Varga Sz. – Andorka (Gajdos, 65.), Kóródi (Sóron, 72.). Vezetőedző: Joao Janeiro
Gólszerző: Nagy K. (1–0) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Kis Károly:
– A mérkőzés elején voltak gólszerzési lehetőségeink, amelyekből megszerezhettük volna a vezetést, végül egy egyéni villanásból sikerült kiharcolnunk a győzelmet.
Joao Janeiro: – Sokszor megtörtént már, hogy többet birtokoljuk a labdát, több helyzetet is kialakítunk, de gólt nem szerzünk, és olyan csapatoktól kapunk ki, amelyek nem jobbak nálunk. Nagy árat fizettünk a kihagyott helyzetekért.

KAZINCBARCIKAI SCGYIRMÓT FC GYŐR 1–2 (0–1)
Putnok,
Várady Béla Sportközpont, 150 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Bornemissza Norbert, Csatári Tibor)
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Iszák, Fótyik, Oltean, Mikló – Toma (Fekete Á., 83.), Géringer T., Krausz, Oldal (Kercsó, 82.) – Berki I. (Ádám F., 68.), Lukács R. Vezetőedző: Gálhidi György
GYIRMÓT: Rusák – Krebsz, Hudák D., Lipták, Présinger – Tóth B., Vass Á. – Májer M. (Mayer Á., 78.), Nagy P. (Vogyicska, 63.), Heffler N. – Szabó L. (Koltai, 59.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Présinger (0–1) a 40., Lukács R. (1–1) az 50., Heffler N. (1–2) a 81. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György:
– Kétségtelen, hullámvölgybe kerültünk, de ezúttal nem tudom elmarasztalni a játékosaimat, mert küzdöttek és hajtottak becsülettel. Döntetlen állásnál két ziccerünk is volt, de azokat kihagytuk, és a labdarúgás ilyenkor megbüntet.
Csertői Aurél: – Óriási értéke van ennek a három pontnak, mert nem játszottunk jól, mégis nyertünk. Kemény, hajtós mérkőzést játszottunk, de a szerencse mellénk állt.

SOROKSÁR SCAQVITAL FC CSÁKVÁR 0–1 (0–0)
Haraszti út,
Szamosi Mihály Sporttelep, 400 néző. Vezette: Kovács Gergely (Lémon Oszkár, Kulman Tamás)
SOROKSÁR: Varga Á. – Gárdos, Gyömbér, Valencsik, Pászka – Csonka (Ócsik, 62.), Misic (Fröhlich, 73.) – Orosz M., Huszák, Farkas II B. – Pölöskey (Korozmán K., 62.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
CSÁKVÁR: Markek – Csató M., Albert I., Tányéros Á. – Major G., Mészáros D. (Kocsis B., 65.), Mim, Deutsch L. (Nándori, 65.), Madarász – Sejben, Baracskai (Farkas A., 79.). Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Madarász (0–1) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– Az első félidőben Orosz Márk, a másodikban Farkas II Balázs révén volt nagy gólszerzési lehetőségünk. Valójában az idegesített, hogy nem lőttünk kapura, a betömörülő védők miatt az átlövések jobbak lettek volna. Aztán jöttek a szokásos hibák, s egy egyéni rontás után ki is kaptunk.
Visinka Ede: – Örülök a győzelemnek, de a második félidőben kapusunk két nagy védésének köszönhetően alakult számunkra kedvezően a mérkőzés. Próbáltunk kezdeményezni, ám a soroksári védők jóvoltából gyors játékosaink nem bontakozhattak ki. Tudunk ennél sokkal jobban is futballozni.

DOROGI FCBUDAÖRSI SC 3–0 (2–0)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 500 néző. Vezette: Gaál Ákos (Máyer Gábor, Ország Péter)
DOROG: Mursits – Nyíri V., Dlusztus, Berkó, Forró – Lénárth, Csillag (Takács P., 77.) – Barna G., Délczeg (Mészáros Á., 72.), Papp M. – Vígh Á. (Sitku, 84.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
BUDAÖRS: Varasdi – Marques-Airosa, Mocsi, Kékesi, Forgács A. (Molnár Cs., a szünetben) – Fényes – Stieber A., Végh G. (Molnár T., a szünetben), Medgyes Sz. – Kulcsár T., Szabó L. (Horváth E., 65.). Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Délczeg (11-esből, 1–0) a 30., Dlusztus (2–0) a 41., Takács P. (3–0) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Nehéz helyzetben voltunk a mérkőzés előtt, ezért aztán rendkívül fontos három pontot szereztünk. Szívvel-lélekkel kiharcolt győzelemnek örülhetünk.
Bognár György: – Mi futballozni akartunk, a Dorog meg nyerni. Ez látszik az eredményen is, amely tökéletes illik a sormintánkba.

Szabadnapos: Nyíregyháza

A 11. fordulót november 27-ére halasztották.

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 12 8 3 1 32–17 +15 27
2. FC Csákvár 11 8 3 21–18 +3 24
3. Gyirmót FC Győr 12 7 2 3 19–9 +10 23
4. Budafoki MTE 12 7 1 4 24–15 +9 22
5. ETO FC Győr 12 6 4 2 18–9 +9 22
6. BFC Siófok 11 6 3 2 18–11 +7 21
7. Vasas FC 11 5 2 4 21–17 +4 17
8. Szeged-Csanád Grosics 11 4 4 3 13–12 +1 16
9. FC Ajka 11 4 3 4 24–20 +4 15
10. Soroksár SC 11 4 2 5 13–19 –6 14
11. Kazincbarcika 12 3 5 4 15–15 0 14
12. Tiszakécske VSE 11 4 1 6 12–17 –5 13
13. Dorogi FC 11 4 1 6 11–16 –5 13
14. Békéscsaba Előre 11 3 3 5 12–17 –5 12
15. Szombathelyi Haladás 12 2 6 4 15–17 –2 12
16. Szolnoki MÁV FC 11 3 2 6 9–18 –9 11
17. Nyíregyháza Spartacus FC 11 3 1 7 16–20 –4 10
18. Budaörs 11 2 3 6 10–19 –9 9
19. Vác FC 12 1 2 9 8–25 –17 5
20. Balmazújváros* 0 0–0 0 0
*a Balmazújvárost kizárták
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik