NB II: 30 játékost is tesztelhet a Vasas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.02. 15:36
Elkezdte a felkészülést az NB II következő szezonjára a Vasas is. Az angyalföldiek első edzésén máris rengeteg, próbajátékon szereplő labdarúgó jelent meg, jelöltek és önjelöltek egyaránt vannak, az viszont biztos, hogy a tavalyi keretből csupán nyolc játékost tartanak meg.

Munkában a Vasas (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Munkában a Vasas (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Munkában a Vasas (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Munkában a Vasas (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Munkában a Vasas (Fotó: Korponai Tamás – archív)

 

A Nemzeti Sport Online információi szerint a harmincat is elérheti a Vasas próbajátékosainak száma, mindenesetre a klub honlapján megtalálható, a tegnapi első edzésről beszámoló videós hír egyelőre a következő játékosokat említi: már tesztelik a Hansa Rostock korábbi játékosát, a német Tom Schulzot, a tavaly Vácott és Békéscsabán futballozó, korábban az MTK-ban is futballozó Kákonyi Dánielt, a korábban a Vasasban már megforduló Mészáros Áront, a Videoton kölcsönjátékosaként legutóbb tatabányán játszó U21-es válogatott Izing Martint, egy Szlovákiából érkező magyar játékost és egy bosnyák támadót is, Eldi Puskart (Makón és Komlón játszott korábban).

Kapusposztra hárman vannak próbajátékon, de közülük csak ketten maradhatnak, mivel a harmadik számú kapust a Kubala Akadémiáról igazolják majd le. A rutinos Németh Gábor mellett a tavaly az FTC II-ben védő Hermány Bence és az ETO-játékos Nacsa Péter mutathatja meg tudását.

A következő egy hétben újabb próbajátékosok érkeznek: a bosnyák Boris Bjelkanovic Puntokról, Stefan Stefanovic Macedóniából jön, három játékos a cseh Sparta Prahaból, Szegedről érkezik Petrók Viktor és jön egy belső védő Csepelről is, illetve érkezik egy Sierra Leone-i támadó és egy másik bosnyák játékos is (utóbbiakról nem tudunk részleteket). Tizennyolc futballistát néznek meg tehát egy héten belül és ez a szám információink szerint még tovább nőhet.

A tavalyi keretből csak nyolc játékos, Görgényi Ádám, Lucas, Cseke Benjámin, Thiago, Bastian Hohmann, Shane Recklett, Jacob Wilson és Ádám Martin marad a klubnál.

Öten felkerülnek a Vasashoz a Kubala Akadémiáról, illetve négy játékos leigazolására már sor került: Zamostny Balázs Újpestről jött kölcsönbe, Gál Mátyás és Engel Alex a DVSC-től érkezett, szintén kölcsönbe, Boda József pedig Kozármislenyből tért vissza.

Venczel Balázst, Halasi Ádámot és Popovics Bertoldot élő szerződésük ellenére nem marasztalják, őket ingyen elengedi a klub.

A Vasas az első edzőmeccsét a Fradi ellen játssza szerdán 17 órától a Puskás Stadionban, csütörtökön pedig az NK Osijek csapatával találkoznak Felcsúton szintén 17 órától.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASAS FC-NÉL

Érkezők: Zamostny Balázs (Újpest – kölcsönbe), Gál Mátyás, Engel Alex (mindkettő DVSC-Teva, kölcsönbe), Boda József (Kozármisleny)

Távozik/távozhat: Polényi Gábor (Nyíregyháza), Nikolov Balázs (?), Bobo (brazil, ?), Venczel Balázs (?), Halasi Ádám (?), Popovics Bertold (?), Igor Pisanjuk (?), Szilágyi Péter (?), Szatmári Zoltán (?), Deyvison (brazil, ?)

Kiszemeltek: Tom Schulz (Hansa Rostock), Kákonyi Dániel (Békéscsaba), Izing Martin (Videoton, legutóbb Tatabánya kölcsönben, szabadon igazolható), Németh Gábor (Paks), Petrók Viktor (Szeged 2011), Boris Bjelkanovic (Putnok), Mészáros Áron (szabadon igazolható), Eldi Puskar (bosnyák, Komló), Hermány Bence (FTC II), Nacsa Péter (Győri ETO, legutóbb Lombard Pápa), Stefan Stefanovic (szabadon igazolható)


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik