NB II: 11 próbajátékos Csabán, de hol a gólkirály?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.02. 10:36
Megkezdte a felkészülést az immár egycsoportos NB II-es bajnokságra az elmúlt szezonban a Keleti csoportban bronzérmes Békéscsaba 1912 Előre SE.

Amit már most tudni lehet: a tavalyi rajthoz hasonlóan ismét Pásztor József lesz a szakmai igazgató, és Komjáti András a vezetőedző Békéscsabán (az előző bajnokság finisében, Dajka László távozása után mindkét posztot Pásztor József látta el, Komjáti András akkor még pályaedzőként tevékenykedett).

Az első napon nem kevesebb mint tíz próbálkozó játékosnak vezényelt edzést a két szakvezető, ami érthető, hosszú a távozók névsora is: Sorin Botis, Lengyel Dániel, Varga Norbert, Mario Llanos Mendez, Sorin Raducu, Adrian Hadar, Majoros Árpád, Samuel Obot és Máthé Gábor is távozott a lila-fehérektől. Az elmúlt héten az MTK-nál próbajátékon részt vevő Juhász György Békéscsabán kezdte el a felkészülést.

A második napon Balog Zsolt is csatlakozott a kerethez. Balog Zsolt egykoron a Békéscsabai Előre játékosaként mutatkozott be a felnőttek között, majd hosszú út után tavaly az Eger játékosa volt. Osztrák kérője van, de egyelőre újra Békéscsabán edz. Elmondása szerint szívesen maradna Békéscsabán, persze csak akkor, ha meg tud egyezni anyagiakban a viharsarkiakkal.

Nagy kérdés, a belső védelmet hogyan pótolják Békéscsabán, ugyanis az elmúlt évben éppen ezen a poszton voltak a legerősebbek Lengyel Dániellel és Sorin Botisszal.

„Több játékost is kipróbálunk a következő hetekben, de egyelőre egyetlen labdarúgóval kötöttünk szerződést. A huszonnégy esztendős szerb védekező középpályás, Novica Petrovics nálunk folytatja pályafutását. Rajta kívül várhatóan visszatér a csapatba Makra Zsolt, akinek a védelemben szánunk szerepet” – mondta az első gyakorlást követően Pásztor József.

Kerestük a tavalyi házi gólkirályt, Alekszandar Randjelovicsot is a pályán, aki állítólag Kínába utazott próbajátékra, róla Pásztor József tömören így fogalmazott: „Egyelőre nem tudjuk, hol tartózkodik, mindenesetre az első edzésen nem jelent meg.”

Sokáig dédelgetett terve volt a helyi szakmai stábnak, hogy az Újpestben játszó egykori békéscsabai fiatalokat (Szokol Zsolt, Rubus Tamás, Kovács Dániel) hazacsábítják, ám úgy tűnik, ebből nem lesz semmi, ugyanis a Nyíregyháza megelőzte az Előrét – legalábbis ami az átigazolásokat illeti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik