Katona Máté (balra) marad az MTK-nál (Fotó: Török Attila)

 

A több poszton bevethető Katona Máté az idei szezonban összesen 32 tétmérkőzésen lépett pályára, gólt szerzett a Budafok és Vasas elleni bajnoki rangadókon, de a kupában is eredményes volt, emellett a két sorozatban öt gólpasszt is kiosztott.

Polyák Balázs sportigazgató az mtkbudapest.hu-n elmondta, a 22 éves játékosnak sok olyan tulajdonsága van, amivel értéke a keretnek.

Mátéval kapcsolatban tavaly nyáron rendszeresen nemzetközi kupában szereplő csapat ajánlatát utasította vissza a klub – ecsetelte Polyák. – Sokoldalú játékos, aki több poszton is komoly értéke a csapatnak, úgy, hogy legerősebb pozíciójában, belső középpályásként ráadásul keveset is tudott szerepelni. A teljes keretnek ő volt a legtöbbet foglalkoztatott játékosa az idei bajnokságban. Örülök, hogy korábbi akadémistánk, aki korosztályának csapatkapitánya volt, továbbra is kék-fehérben futballozik.”

Az élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező játékos elmondta, örül a szerződéshosszabbításnak, és hogy ennyi játéklehetőséget kapott, de ő saját magától még többet vár a folytatásban.