A 23 esztendős védő ebben a szezonban 24 bajnoki mérkőzésen két gólt szerzett az NB III Keleti csoportját megnyerő Monorban, eközben pedig rendszeresen pályára lépett a futsal NB I-ben, amelyben eddig 14 meccsen 11 góllal segítette a kiesés ellen küzdő FTC-t. Azáltal, hogy szerződtette az MTK, Karacs befejezi a futsalt, és nagypályás karrierjére koncentrál.

„Gyerekkorom óta ezért edzek és küzdök. Rengeteg csalódáson vagyok túl, nagyon sokszor hitegettek és csaptak be, de úgy gondoltam, nem adhatom fel. Ahogy a pályán is mindig küzdök a végsőkig, úgy azon kívül sem adtam fel” – mondta boldogan Karacs Dániel az ftcfutsal.hu-nak.

„Tudtam, hogy a kemény munka eredményre vezet, és most úgy tűnik, igazam lett. Egyik szemem sír, a másik nevet. Örülök, hogy megadatik a lehetőség, hogy nagypályán bizonyítsak a legmagasabb osztályban, viszont szomorú vagyok, mert így a futsalt nem folytathatom, és hét év után el kell hagynom a Fradit. Ezt szívem szerint sosem tettem volna meg” – fűzte hozzá Karacs, aki minden bizonnyal az új szezonban is Monoron játszik, de ha a másodosztályban jó teljesítményt nyújt, akkor felkerülhet az MTK első csapatába.