Nagyot harcolt a Tiszakécske, de nem bírt a Debrecennel az MK-ban

V. J.V. J.
2020.09.19. 18:01
null
Megkezdte kupaszereplését a DVSC (Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld)
A labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójában az NB II-ben szereplő Debreceni VSC 2–0-s győzelmet aratott az NB III-as Tiszakécske otthonában. A Loki góljait Pávkovics és Bárány szerezte.

 

MAGYAR KUPA
6. FORDULÓ
TISZAKÉCSKE (NB III)–DEBRECENI VSC (NB II) 0–2 (0–0)
Tiszakécske,Városi Sportcentrum, 800 néző.Vezette:Hanyecz
TLC:Tajti – Oláh, Kiprich, Fülöp, Farkas – Ternován (Szabó, 76.), Pongrácz, Horváth At., Horváth Ad. (Zádori, 70.), Simon (Galacs, 70.) – Máté. Vezetőedző:Nagy Sándor
DVSC:Zöldesi – Korhut, Poór, Pávkovics, Bényei B.– Kundrák (Ferenczi J., 60.), Varga K., Bévárdi, Kusnyír, Sós (Bárány, 47.) –Tischler (Kinyik, 76.). Vezetőedző:Kondás Elemér
Gólszerző:Pávkovics (63.), Bárány (76.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Telt ház nem volt, de 800 néző megtisztelte a Tiszakécske és a Debrecen kupacsatáját, amelyen a szurkolásra nem lehetett panasz: mindkét csapat tábora lelkesen biztatta övéit.

A pályán zajló események erősen küzdelmesnek voltak mondhatóak. Mindkét fél nagyon akarta a továbbjutást, a Tiszakécskén érződött: szeretne bizonyítani az egy osztállyal feljebb futballozó debrecenieknek, a Lokinál pedig egy cseppet sem becsülték alá az előző idényben még szintén erősebb bajnokságban szereplő Bács-Kiskun megyeieket.

Az első félidőben sok helyzetet nem alakított ki a két együttes, a hazaiak jutottak több lehetőséghez, de senkinek sem sikerült betalálnia, így 0–0-val vonultak öltözőbe a csapatok.

A fordulást követően eleinte megint a Tiszakécske járt közelebb a gólhoz, de aztán egy szöglet után a DVSC szerezte meg a vezetést: a 63. percben Pávkovicsot hagyták egyedül a hazai védők, ő köszönte szépen a lehetőséget, és a kapuba fejelt. 0–1

Az egyenlítésért küzdő hazai tiszakécskeiek hiába támadtak, a 76. percben lekontrázta őket a Debrecen, Bárány került ziccerbe, és nem hibázott (0–2). A lefújást követően a vesztes csapat is nagy tapsot kapott a közönségtől, a stadion műsorközlője pedig sok sikert kívánt a továbbiakra a debrecenieknek – sportszerűségből jeles!

PERCRŐL PERCRE

90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

A DVSC-nek nem volt egyszerű a dolga, de kiharcolta a továbbjutást a Tiszakécske otthonában. Köszönjük a figyelmet, összefoglalóval hamarosan jelentkezünk!

90+2. perc Még egy hazai lehetőség: Fülöp lőtt 20 méterről kapura, a labda Zöldesi kezéből kipattant, de a vendég védők fel tudtak szabadítani.

Három perc lesz a ráadás.

88. perc Pongrácz eresztett meg egy lapos lövést nagyjából 18 méterről a jobb kapufa irányába, de Zöldesi le tudott rá érni.

79. PERC MI MARADT KI! Ismét egy kontratámadást vezethetett a DVSC, Bévárdi lövését kiütötte Tajti, az ismétléstVarga küldte kapura, de a hazaiak kapusa valahogyan ebbe is bele tudott pofozni, így szögletre mentett!

76. perc Csere mindkét oldalon. A Tiszakécskénél Ternován helyére érkezik Szabó, míg a Debrecennél Tischlert váltja Kinyik.

76. PERC KETTŐVEL MEGY A DEBRECEN! BÁRÁNY törhetett teljesen egyedül kapura egy kontratámadást követően, a Loki játékosa pedig nem hibázott, 0–2!

74. percBényei Balázsbuktatja Galacsot, ez is sárga!

70. perc Két csere a hazaiaknál: Simon helyére Galacs érkezik, Horváth Adriánt pedig Zádori váltja.

70. perc Pongrácz egy elkésett belépőért, Farkas reklamálásért kap sárga lapot.

65. perc Bárány csúszik oda Horváth Adriánnak, sárga lap a jutalma!

63. PERC VEZET A DEBRECEN! PÁVKOVICSRA nem figyeltek eléggé a védők egy szögletet követően, aki a beívelt labdát a kapuba fejelte, 0–1!

61. percTernován cselezgetett a bal oldalon, a tizenhatos határán, majd készítette le a labdát Pongrácznak, aki kapu fölé lőtt! Nagy lehetőség volt!

60. perc Újabb csere a DVSC-nél: Kundrák helyére érkezik Ferenczi.

Eddig jóval több lehetősége volt az egy osztállyal lejjebb futballozó hazaiaknak...

57. perc Simontugratták ki a tizenhatoson belül, egy cselt követően lőtt is – Zöldesi kezei közé.

47. perc Cserél a DVSC: Sós helyett Bárány a pályán!

46. PERC FOLYTATJUK, JÖN A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Bal oldali szabadrúgást követően Tischler fejelt a Tiszakécske kapujára, Tajti védeni tudott.

43. perc Sós
lőhetett szabadrúgást nagyjából 20 méterre a kaputól, de a labdát a sorfalba vágta.

36. perc
Simon beadását követően Pongrácz tüzelt a Loki kapujára, középre tartó lövését könnyen védte a vendégek kapusa.

30. perc Ismételten egy hazai lehetőség: kiszorított helyzetből Ternován próbálkozott egy kapura lövéssel, amit Zöldesi hárított.

24. perc Közel állt a vezetéshez a Tiszakécske! Szögletet rúgtak a hazaiak, amit követően Fülöp Noel lőtt a kapu mellé.

15. perc Simon próbálkozott egy lövéssel, nagyjából 18 méterről, próbálkozása elkerülte a vendég kaput.

7. percHamar megvan az első sárga lap, Bévárdi kapja, amirért felrúgta Pongráczot!

5. perc
Az első helyzet a Debrecené! Tischler közelről lőtt a kapu fölé!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Pályán a csapatok, a hazaiak fehérben, a vendégek pirosban játszanak majd!

A vendégeket irányító Kondás Elemér így várja a találkozót:
„Egy tipikus kupamérkőzésre számítok. Az NB III-ban szereplő Tiszakécskét nem szabad lebecsülnünk, hisz az előző idényben még a másodosztályban játszott és sok labdarúgó azóta is ott szerepel. Nyilván szeretnénk sikerrel venni a találkozót, továbbjutást várok a csapattól.”

A hazaiak mestere, Nagy Sándor a mérkőzést megelőzően így nyilatkozott a tiszakecskefoci.hu oldalnak:
„Izgatottan várjuk a Debrecen ellenni mérkőzést. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar csapata érkezik hozzánk. Ettől függetlenül nekünk sem lehet más célunk, mint a továbbjutás. Érdekes és jó mérkőzést várok!”

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik aTiszakécskei LC–Debreceni VSCa Magyar Kupa 6. fordulójában.Tartsanak velünk!

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek