Játékossors: Felcsúton lett scout a korábbi válogatott középpályás

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.18. 22:24
Az élvonalbeli Puskás Akadémia FC játékosmegfigyelőjeként dolgozik a korábban hosszú évekig a Szombathelyi Haladásban, illetve rövidebb ideig az MTK-ban, Újpesten és a ZTE-ben is futballozó támadó középpályás, Nagy Gábor. A most 34 éves, egyszer a válogatottban is szereplő labdarúgó a vasiak honlapján mesélt pályafutása legszebb pillanatairól, nehézségekről, visszavonulásáról és mostani munkájáról.


Nagy Gábor Felcsúton lett játékosmegfigyelő (Fotó: pfla.hu)
Nagy Gábor Felcsúton lett játékosmegfigyelő (Fotó: pfla.hu)

 

Nagy Gábort annak idején óriási tehetségnek tartották Szombathelyen. Édesapjához, az 1986-os mexikói világbajnokságon kerettag Nagy Józsefhez hasonlóan elsősorban a középpálya jobb oldalán érezte otthon magát. A tősgyökeres szombathelyi középpályás összesen kilenc évet játszott a Haladásban (233 NB I-es és NB II-es bajnokin 33 gólt jegyzett), emellett az MTK-ban, Újpesten és Zalaegerszegen futballozott. Az első osztályban 197 mérkőzésen 15 gólt szerzett, a Haladás futballistájaként játszott a svéd Elfsborg elleni Európa-liga-selejtezőkön, míg az MTK labdarúgójaként a török Fenerbahce elleni párharcban. 2014-ben a Kazahsztán ellen 3–0-ra megnyert meccsen pályára lépett a válogatottban is. A technikás, lendületes, jól cselező játékos bő két évvel ezelőtt, 32 évesen visszavonult a labdarúgástól.

A Haladás különleges helyet foglal el a szívemben, Szombathelyen születtem, ott kezdtem el futballozni, és ott mutatkoztam be a felnőttcsapatban– mondta ahaladas.hu-n a 34 esztendős Nagy Gábor. –Még 2004-ben Mihalecz István keze alatt debütáltam az NB II-ben, majd 2007-ben megnyertük az NB II-t, de sajnos pontlevonás miatt mégsem mehettünk fel az NB I-be. Egy esztendővel később már másodosztályú bajnoki címet ünnepelhettünk, az osztályzatok alapján pedig az NB II legjobb játékosa lettem. Majd az MTK-ba igazoltam, ahonnan egy év után visszatértem, így szerepelhettem az Európa-liga selejtezőjében is. Újabb öt évet futballoztam a Rohonci úton, abban az időszakban élmény volt Szombathelyen játszani. 2014 nyarán Újpestre szerződtem – az első évem remekül sikerült, alapember voltam, aztán 2015 őszén kezdődött a kálváriám, meg kellett műteni a csípőmet, de az operáció után sem javult a helyzet. Szinte állandó fájdalmaim voltak, az edzéseken és a meccseken sem tudtam jó teljesítményt nyújtani. Olyan szintű porckopás és porckárosodás volt a csípőmben, hogy azzal nem lehetett normálisan futballozni. A Megyeri útról 2017 nyarán az akkor NB II-es Zalaegerszeghez igazoltam, reméltem, hátha sikerül felépítenem magam. Nem sikerült, így 2018 februárjában, 32 évesen abbahagytam a profi labdarúgást.”

Nagy Gábor amatőr szinten sem folytatta, helyette edzői tanfolyamot végzett, és egy éve a Puskás Akadémia játékosmegfigyelője.

Tervben volt, hogy alacsonyabb osztályban még levezetek, de végül ez is meghiúsult – folytatta. – Nem estem kétségbe, már korábban is tudatosan készültem a futball utáni életre. Nem szakadtam el a labdarúgástól, egy éve a Puskás Akadémia NB I-es csapatának a játékosmegfigyelője, scoutja vagyok. Idehaza és külföldön is jártam a meccseket – nagyon tetszik a munka, abszolút megtaláltam a számításomat. Később szeretnék edzősködni, már elvégeztem az UEFA A-licencet, és elsősorban az utánpótlásban tudom elképzelni magam."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik