Haladás: édesapja halála miatt kérte a szerződése felbontását a védő

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.12.10. 15:48
null
Jurij Habovda (balra) családi okok miatt távozik a Haladástól (Fotó: haladas.hu)
Közös megegyezéssel távozott az NB II-es Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának Ukrajnából származó védője, Jurij Habovda – adta hírül a vasi klub hivatalos honlapja.

Az ukrán, de magyar útlevéllel is rendelkező jobb oldali védő, Jurij Habovda 2018 júliusában igazolt Balmazújvárosból Szombathelyre és múlt vasárnap a Gyirmót ellen játszotta utolsó bajnokiját a vasi zöld-fehéreknél, ugyanis családi okok – édesapja halála miatt – kérte, hogy közös megegyezéssel bontsák fel 2020 június 20-ig szóló kontraktusát. Habovda a Haladásban összesen 30 NB I-es és 10 NB II-es meccsen játszott – az első osztályban egy gólt szerzett – írja a haladas.hu.

„Tudom, hogy néhányan nem kedveltek, de tudom azt is, hogy mások igen – nyilatkozta a 30 esztendős Habovda. – Egy biztos: valamennyi meccsen mindent megtettem, ugyanis számomra a futball nem csak hobbi és nem csak a pénzről szól: ez az életem, számomra egy szent dolog. Máig kiráz például a hideg, ha az FTC elleni egy-nullás, felejthetetlen győzelmünkre gondolok. Köszönöm fantasztikus szurkolótáborunk buzdítását, és azt kérem, hogy bármi is történjen, mindig maradjanak, tartsanak ki a végsőkig a Hali mellett. Mindenki azt szeretné, hogy jóra forduljanak a dolgok és újra hírnevéhez méltóan szerepeljen a csapat. Mindenkinek, aki bármilyen formában a klubhoz kötődött, nagy köszönetet szeretnék mondani az elmúlt másfél évért, de édesapám halála miatt családom számára ez egy nehéz időszak – most haza kell mennem Ukrajnába. Viszlát Szombathely, Viszlát Haladás! Hajrá, Hali!”

„Családi okok miatt, közös megegyezéssel váltunk el – tette hozzá Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Jurij elmondta, édesapja halála miatt, ebben az állapotában nem tud segíteni a csapaton. Szerette a várost, a csapatot, mindig is drukkolni fog a Halinak – könnycseppek voltak a szemében, amikor elbúcsúztunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik