Felkészülés: ZTE-bravúr a tavalyelőtti BL-főtáblás ellen

Vágólapra másolva!
2016.01.20. 17:26
A labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE FC felkészülési mérkőzésen 2–2-es döntetlent ért el Szlovéniában a helyi NK Maribor ellen úgy, hogy kétgólos hátrányból tudott egyenlíteni.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK Maribor–ZTE FC 2–2
(2–1)
Moravske Toplice, 200
néző. Vezette: Tratnjek (Topolnik, Anzelj)
ZTE: Szappanos (Kovács D.) – Bailo (Simonfalvi), Gyagya (Forgács), Nagy T., Szalkai (Sundas) – Patvaros (Hegedüs), Bedi (Króner), Szakály A. (Végh) – Babati (Ekker), Daru, Horváth R. Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: Rahmanovic, Tavares, ill. Daru (2)

A szlovéniai fürdőhelyen, Moravske Toplicén lépett pályára a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, amely a szlovén első osztályú rekordbajnok és jelenleg is címvédő NK Mariborral csapott össze. A szlovén együttes a Bajnokok Ligája 2014–2015-ös kiírásában a főtáblán szerepelt.

A fűtött pálya mellett megjelent a szlovén klub sportigazgatója, a korábbi Porto-klasszis, Zlatko Zahovic is. A ZTE-ben csereként pályára lépett a próbajátékon szereplő görög-román védő, Anatolis-Alexis Sundas.

A zaol.hu beszámolójából kiderül, hogy a ZTE szempontjából nem indult jól a találkozó, hiszen a 2. percben Rahmanovic lövése Szalkai Róbert lábáról a hálóba jutott. A 18. percben a mariboriak brazilja, a szlovén liga legeredményesebb játékosa, Marcos Tavares átvette a labdát, és tizenkét méterről a hálóba lőtt. A ZTE a 35. percben szépített: Nagy Tamás középre emelt labdáját Daru Bence lekezelte, majd lövése az egyik szlovén játékoson megpattanva a léc alá hullott. A hajrában újítani tudott a kék-fehér csapat, a 82. percben Horváth Roland bal oldali elfutása után Daru a kapu torkából remek mozdulattal pörgetett a kapuba.

Csank János vezetőedző a találkozó után elégedett volt a látottakkal.

„A gyors gól az elején bezavart, és a füves felülethez is alkalmazkodnunk kellett, hiszen otthon csak műfüvön tudunk edzeni – mondta Csank a megyei portálnak. – Kétgólos hátrány után is mertünk támadni, ez mindenképpen tetszett, de akadtak labdavesztéseink is, de azért nem nézett ki rosszul a mérkőzés. Jó csapattal játszottunk, a 2–2-es eredmény jónak számít, és a fiatalok is lehetőséget kaptak."

A zalaiakhoz kapcsolódó hír még, hogy Fodor Marcell tárgyalhat távozásáról, és Ajkára kerülhet kölcsönbe.

A többi NB II-es csapat felkészülési mérkőzéséről ide kattintva olvashat!

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZTE-NÉL
Érkezők:
Wittrédi Dávid (Kozármisleny)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Hársfalvi András (Andráshida)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Anatolis-Alexis Sundas
(görög-román, szabadon igazolható, legutóbb Fidelis AndriaOlaszország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók: Hársfalvi András (Balatonfüred?), Horváth Péter (SZTK-Erima)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Fodor Marcell (Ajka – kölcsönbe?), Szőllösi Ferenc

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik