Felkészülés: Bundesliga-csapat ellen ikszelt az NB II újonca

G. J.G. J.
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 17:55
null
Gelei Vince remek teljesítményt nyújtott, többször is bravúrral hárította a német próbálkozásokat (Fotó: Greuther Szandra)
A labdarúgó NB II-ben újonc Csákvár felkészülési mérkőzésen 1–1-s döntetlent játszott Huszti Szabolcs korábbi csapatával, a Bundesligában szereplő Hannoverrel az ausztriai Bad Radkersburgban.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

HANNOVER 96 (német)–AQVITAL FC CSÁKVÁR 1–1 (0–0)
Bad Radkersburg, 300 néző.
HANNOVER:
Almer – Rankovic, Thesker (Schulz, 64.), Felipe (Sulejmani, 46.), Albornoz – Ceyhun, Schmiedebach (Pietler, 46.), Kiyotake (Hirsch, 72.), Karaman – Schlaudraff, Joselu. Vezetőedző: Korkut Tayfun
CSÁKVÁR:
Gelei V. (Szabó B., 67.) – Hajdu, Sötét (Domokos, 46.), Dulló – Ambrus, Bakos Sz., Molnár Cs. (Imrik, 53.), Barcsay (Wild, 57.) – Varga Z. (Mihály, 64.) – Molnár T., Gajdos (Domján, 46.). Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző:
Imrik (tizenegyesből, 0–1) a 69., Schlaudraff (1–1) a 79. percben

Meglehetősen zaklatott utazás után – az M7­-es autópályán történt halálos baleset jókora torlódást okozott –, két órával a kezdés előtt gördült be az NB II-­es újonc Csákvár busza a Bad Radkersburg­-i pályára, ahol ezekben a napokban a német Bundesliga első osztályában szereplő Hannover 96 gárdája edzőtáborozik.

Ugyan a hannoveriek egyik legértékesebb játékosa, Huszti Szabolcs a múlt héten Kínába szerződött, irigylésre méltó keret áll a török Korkut Tayfun edző rendelkezésére.

Bár a 19­-szeres dán válogatott Leon Andreasennek felmentést adott a szakvezető a szerda délutáni összecsapásra, így is öt válogatottal kezdett a Hannover: ott volt a kezdőben a brazíliai világbajnokságot megjárt japán Kijotake Hirosi – éppen Huszti helyére hozták a Nürnbergtől a nyáron –, a chilei Miiko Albornoz, az osztrák Robert Almer, a török Ceyhun Gülselam és Kenan Karaman is, míg a német Christian Schulz a második félidő közepén lépett pályára.

A Hannover számtalan helyzetet dolgozott ki a kilencven perc során, ám a csákváriak rendkívül szervezett védekezését képtelenek voltak feltörni.

Amennyiben pedig Kijotakéék nagy nehezen túljutottak az „élő falon", ott volt a magyar gárda parádézó fiatal kapusa, Gelei Vince, illetve cseréje, Szabó Balázs. Ami pedig nem jött össze a Bundesliga­-gárdának – mármint hogy tizenegyesből is képtelen volt a kapuba találni –, összejött a magyar újoncnak: Imrik László higgadtan értékesítette a jogosan megítélt büntetőt. A hajrában ugyan Jan Schlaudraff révén egyenlített a Hannover, ám mindez mit sem von le a másodosztályú magyar gárda érdemeiből.

A mérkőzés összefoglalója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik