Edzősors: Híres Csákváron lett korábbi csapattársa segítője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.16. 18:25
Bővült a labdarúgó NB II-ben szereplő Aqvital FC Csákvár szakmai stábja, a legutóbb a Szeged 2011-nél másodedzőként dolgozó Híres Gábor a Fejér megyeieknél lett pályaedző – számolt be róla a klub honlapja.

Karácsony előtt egy ideig úgy tűnt, hogy az 59 esztendős tréner követheti Supka Attilát az élvonalbeli Bp. Honvédhoz, akivel a Szeged 2011-nél ősszel már együtt dolgozott. Aztán kiderült, hogy Kispesten nincs szükség a szolgálataira és a szegedieknél sem maradhatott, így két szék között a pad alá esett. A szakembernek ezért nagyon jól jött korábbi csapattársa, a Csákvár vezetőedzője, Szijjártó István hívása.

„Supka Attila pályaedzőjeként távoztam Szegedről, de mire Kispestre értünk, kiderült, hogy a Honvédnál nincs szabad státusz – mondta a csákváriak honlapján Híres Gábor. – Ekkor hívott fel Szijjártó István, és ajánlotta, hogy legyek a segítője a Csákvárnál. Nem csak azért, mert játékostársak voltunk a nyolcvanas évek közepén a Vasasnál, illetve régi barátság köt össze minket, hanem azért is, mert a futballról alkotott nézetünk, a szakmai felfogásunk egyforma. Jó helyre kerültem, mind a körülmények, mind a játékoskeret megfelelő. Nekem egyértelműen a vezetőedző szakmai iránymutatását követve kell dolgoznom, s azért kell mindent elkövetnem, hogy a játékosok megértsék, mit vár tőlük Szijjártó István.”

Szijjártó István munkáját így Híres Gábor és Somogyi Krisztián pályaedzőként, Szűcs Lajos kapusedzőként, míg Csáki István erőnléti edzőként segíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik