DVSC: három játékos érkezését bejelentették, Dzsudzsák nem jön

Vágólapra másolva!
2020.07.17. 13:53
null
Jelentős változások a Nagyerdőben (Fotó: Tumbász Hédi)
Három új játékos szerződtetését jelentette be a DVSC. Poór Patrik, Tischler Patrik és Zöldesi Illés a piros-fehéreknél folytatja pályafutását. Dzsudzsák Balázs biztosan nem igazol Debrecenbe, Korhut Mihály viszont hazatérhet nevelőegyesületébe.

 

Felbolydult Debrecen, amikor híre ment, hogy a Loki péntek délután sajtótájékoztatón jelenti be néhány új játékos érkezését. A jól értesültek tudni vélték, hogy Dzsudzsák Balázs és Korhut Mihály is Debrecenbe tart, így kézenfekvő volt, hogy róluk szól majd a délutáni rendezvény.

Ehhez képest, Poór Patrik, Tischler Patrik és Zöldesi Illés ült DVSC-pólóban a Nagyerdei Stadion sajtótermében, előbbi a Paks, utóbbi kettő a Kisvárda játékosa volt legutóbb.

(Fotó: haon.hu)
(Fotó: haon.hu)

„Eltökélt célom, hogy üzleti alapon működtessük a klubot – kezdte mondandóját Szabó Péter, az igazgatótanács elnöke, aki tapasztalat a versenyszférában, hiszen több mint egy évtizede a FAG Magyarország Kft. ügyvezetője. – A legfontosabb szabály, hogy a vevőinket, azaz a szurkolókat, a szponzorokat és a sajtót ki kell szolgálnunk. Ehhez elengedhetetlenek a változások.”

Ami a klubot működtető gazdasági társaságban bekövetkezett változtatásokat illetti, megújult a DVSC médiastábja, új marketingvezetőt keresnek és a biztonsági szolgálatot is lecserélik.

„Mindent megteszek, hogy olyan irányba induljunk el, ami Magyarországon kuriózum – folytatta Szabó Péter. – A DVSC erős brand, ennek megfelelően előbb vissza kell jutni az első osztályban, majd olyan pozícióba kell érni, ami méltó a klub elmúlt húsz évéhez.”

KISVÁRDA: ÉRKEZŐ IS VAN
A debreceni sajtótájékoztatóval egy időben a Kisvárda hivatalos honlapján köszönt el Tischler Patriktól, illetve adott pluszinformációkat Zöldesi Illésről.


„Megállapodott egymással klubunk és a DVSC, hogy két játékosunk az NB II-be kiesett debreceni csapatban folytatja pályafutását. Tischler Patrik, aki egy éve érkezett Kisvárdára, az elmúlt bajnokságban 26 mérkőzésen lépett pályára, húsz alkalommal csereként beállva.”

„Zöldesi Illéssel szerződést hosszabbítottunk, de ezzel együtt a következő bajnoki évre kölcsönadtuk a DVSC-nek. A 22 éves játékos 2017–2018-ban már dolgozott együtt a debreceniek vezetőedzőjével, Kondás Elemérrel, aki akkor a Kisvárda szakvezetője volt.”

A Kisvárda honlapja megjegyzi, az ETO-tól van érkezőjük is: Horváth Zoltán egy év után tér vissza.

A vezetésen belül a szakmai rész felügyelete az újonnan kinevezett sportigazgató, a néhány hete visszavonult Tőzsér Dániel feladata.

„Szeretném itthon kamatoztatni a légiósként szerzett tapasztalataimat – mondta az egykori válogatott középpályás, aki többek között a belga bajnok Genk csapatkapitánya is volt. – Nagyon fájt a kiesés, aminek én is részese voltam néhány héttel ezelőtt, érezhető, hogy mély nyomokat hagyott a játékosokban is. A keret együtt tartása kulcsfeladat volt, ez lehet a visszajutás egyik záloga, hiszen a rövidtávú célunk nem is lehet más.”

A debreceniek szakmai stábjában nem történt változás, azaz a vezetőedző munkáját Igor Bogdanovics, Dombi Tibor, Száraz Ádám és Erdélyi Miklós segíti majd az NB II-ben is. Azt Szabó Péter és Tőzsér Dániel is hangsúlyozta, hogy csak olyan szerződésekről beszélnek, amelyeket már mindkét fél aláírt. Ennek szellemében jelentették be a belső védő Poór Patrik, a csatérként bevethető Tischler Patrikés a kapus Zöldesi Illés érkezését.

Elkerülhetetlen volt a kérdés – amely hamarosan el is hangzott –,hogy mi a helyzet Dzsudzsák Balázzsal és Korhut Mihállyal?

„Korhuttal nincs aláírt szerződése a klubnak” – válaszolt a kérdés első részére Szabó Péter, majd átadta a szót a sportigazgatónak. „Pont került az ügy végére, Dzsudzsák Balázs nem lesz a Debrecen labdarúgója” – zárta le egy bővített mondattal a hetek óta tartó találgatások sorát Tőzsér Dániel.

JÖHET A BIZONYÍTÁS
Az elmúlt években többször is felmerült, hogy Debrecen és a megye üzleti szereplői közül sokan az előző klubtulajdonos, Szima Gábor személye miatt nem támogatták a klubot. Erről is faggatták az igazgatótanács elnökét. „Mindenki, aki azt mondta, hogy az elmúlt vezetés miatt nem jött ide szponzornak bizonyíthatja, hogy igazat mondott” – reagált Szabó Péter.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik