A Szeged nyerte a dél-alföldi rangadót; hat nyeretlen meccs után győzött a Hali

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2019.10.06. 14:57
null
Nagy csatát hozott a Budaörs–ETO FC Győr mérkőzés. (Fotó: Micheller Szilvia)
Vasárnap rendezték meg a labdarúgó NB II 12. fordulóját. A dél-alföldi rangadón a Szeged-Csanád GA – 5000 néző előtt – 1–0-ra legyőzte a Békéscsabát. Az MTK csak a hajrában szerzett gólokkal tudta legyűrni a Vácot, míg a Budaörs pontot szerzett az ETO ellen. A Haladás a Kazincbarcika vendégeként, Putnokon győzött, így véget vetett hat bajnoki óta tartó nyeretlenségének. A Soroksár két tizenegyesgóllal nyert Szolnokon, míg a Gyirmót a Tiszakécskét győzte le. A Siófok a hajrában mentett pontot az Ajka ellen, a Budafok pedig otthon verte meg a Nyíregyházát.

 

A labdarúgó NB II 12. fordulójának talán legnagyobb érdekessége, hogy nem kevesebb mint hét tizenegyesgól született, ráadásul a budafoki Kovács Dávid és a soroksári Gyömbér Gábor is kétszer-kétszer talált be büntetőből.

A Budafok támadója a Nyíregyháza elleni mérkőzésen a meccs első, majd utolsó harmadában célzott pontosan tizenegy méterről, de a XXII. kerületiek a játék képe alapján is megérdemelten győzték le a Szparit. A Soroksár is két tizenegyesgóllal győzte le a Szolnokot, mindkét büntetőt Gyömbér Gábor értékesítette – érdekesség, hogy ezt megelőzően a Tisza-partiak is a tizenegyespontról szerzett góllal szerezték vezetést. A Soroksárban első ízben lépett pályára Szerető Krisztofer, aki a Ferencvárostól került a csapathoz kooperációs kölcsön keretében.

A forduló legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóját, a dél-alföldi rangadót azonban Szegeden, a Szent Gellért Fórumban játszottak, ahol 5000 (!) néző volt kíváncsi a Szeged-Csanád GA és a Békéscsaba találkozójára. A hazaiak jól kezdtek, és több kihagyott lehetőség után a 19. percben Kóródi Nándor már bevette Ribánszki László kapuját. A szegediek továbbra is támadásban maradtak, de a szünet után feljött a Csaba, ám Takács János kiváló formában védett, illetve egy alkalommal a kapufa segítette ki Joao Janeiro együttesét. A Szeged-Csanád GA 2011 óta íródó története során először tudott győzni a Békéscsaba ellen; a kék-feketék ebben a bajnokságban zsinórban negyedik meccsüket nyerték meg.

Jól játszott a Vác a listavezető MTK ellen, Magos Mátyás lövésével gyorsan vezetést is szerzett, de a kék-fehérek Palincsár Martin révén gyorsan egalizáltak. A váciak a hajráig tartották a döntetlent, majd a 83. percben az ötösnél a földön ülő Nagy Zsombor a hálóba lőtt. Egy perccel később a játékvezető Bartos Julián buktatásáért nem ítélte meg a jogos tizenegyest, hanem a váci labdarúgónak adott sárga lapot, majd az ellentámadásból Simon András eldöntötte a három pont sorsát.

Hat nyeretlen bajnoki után győzött újra a Haladás, amely Jancsó András korai góljával a Kazincbarcika vendégeként, Putnokon nyert. A szünet után a borsodiak igyekeztek egyenlíteni, de csak a játékvezető által érvénytelenített találatig jutottak el.

Négy, sorozatban elszenvedett vereség után fontos pontot szerzett a Budaörs az ETO FC Győr ellen. Bognár György együttese kétszer is vezetett, Szántó Regő viszont kétszer is kiegyenlítette a győriek hátrányát.

Remekül kezdett az Ajka a Siófok otthonában, sőt, a szünet után mát két góllal vezetett, de a Balaton-partiak Magasföldi József góljával szépítettek, majd a hajrában Bora György találatával egyenlítettek. A Siófok így hazai pályán továbbra is veretlen.

Fontos győzelmet aratott a Csákvár a Dorog ellen, Visinka Ede csapata így ismét dobogós helyezést mondhat magáénak. Kapaszkodik az egymás után harmadik meccsét megnyerő Gyirmót FC Győr is, amely a Tiszakécskét verte meg Nagy Patrik tizenegyesgóljával.

LABDARÚGÓ NB II
12. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE 1–0 (1–0)
Szeged,
Szent Gellért Fórum, 5000 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Garai Péter, Sinkovicz Dániel)
SZEGED: Takács J. – Kárász (Sóron, a szünetben), Tóth G., Deák I., Mohl – Oláh G., Jovanovic, Germán (Zvara, 84.), Varga Sz. – Gajdos (Andorka, 88.), Kóródi. Vezetőedző: Joao Janeiro
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szalai D. (Babinyecz, 90.), Farkas M., Nagy S., Mészáros M. – Király P., Bidzilya, Hursán (Károly B., 87.), Pantovics – Gréczi M. (Máris, 67.), Olasz D. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Kóródi (1–0) a 18. percben
MESTERMÉRLEG
Joao Janeiro
: – Az első hetven percben sok helyzetünkből csupán egyet értékesítettünk, és ez csaknem megbosszulta magát. A hajrában szabad- és szögletrúgásokat követően számos helyzetet alakított ki ellenfelünk.
Schindler Szabolcs: – Amíg nem szerzünk gólt, a kiesés ellen kell harcolnunk. Ezúttal is számos helyzetet alakítottunk ki, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

VÁC FC–MTK BUDAPEST 1–3 (1–1)
Balassagyarmat, 450
néző. Vezette: Móri Tamás (Becséri Gergely, Horváth Zoltán)
VÁC: Halasi – Szűcs K., Dulló, Hajnal, Juhász Gy. – Géringer L. – Katona Mátyás, Lefler, Zámbó, Szalánszki (Bartos, 63.) – Magos (Sárosi, 76.). Vezetőedző: Bánföldi Zoltán
MTK: Somodi – Fülöp N., Pintér Á., Nagy Zs., Katona Máté (Kanta J., 81.) – Vass P., Mezei (Kata, szünetben), Cseke, Schön (Simon A., 73.) – Palincsár, Lencse. Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Magos (1–0) a 4., Palincsár (1–1) a 15., Nagy Zs. (1–2) a 85., Simon A. (1–3) a 86. percben
MESTERMÉRLEG
Bánföldi Zoltán
: – Jól játszottunk, egyenrangú ellenfelei voltunk a bajnoki címre törő MTK-nak. A mérkőzés fordulópontja a meg nem adott tizenegyes volt, amely az egyik csapatot felemelte, a másikat letaglózta.
Michael Boris: – Győzelmünket a csapategységünknek köszönhetjük, mert valamennyi játékos hozzátett a sikerhez. Ezúttal a csereként beálló Kanta József és Simon András adta a pluszt a győzelemhez.

BUDAFOKI MTE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 2–0 (1–0)
Promontor utca, 350 néző. Vezette: Molnár Attila (Szalai Dániel, Vörös Dániel)
BUDAFOK: Kovács Z. – Opavszky, Króner, Romic, Kirják – Filkor, Oláh B. – Ihrig-Farkas (Farkas B., 88.), Micsinai (Kulcsár K., 69.), Vankó (Margitics, 79.) – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
NYÍREGYHÁZA: Jova – Svedjuk, Fodor F., Végső (Tóth Á., 81.), Pejovics – Busai, Cenaj (Tóth B., 69.), Kártik (Szekszárdi, 89.) – Kovács N., Hornyák, Szinanovics. Megbízott edző: Lengyel Roland
Gólszerző: Kovács D. (11-esből, 1–0) a 16., Kovács D. (11-esből, 2–0) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba
: – Csapatom végig fegyelmezetten, koncentrálva futballozott. Tudtuk, hogy a második félidő inkább mentális harc lesz, de bebizonyítottuk, képesek vagyunk küzdeni. Nem volt kérdés, hogy megnyerjük a mérkőzést.
Lengyel Roland: – Az első félidőben egyenlő partnerei voltunk ellenfelünknek, noha az ellenünk megítélt tizenegyes nagyban meghatározta a folytatást. A második félidőben a védelmünk jobban kinyílt, mindent megpróbáltunk, de alulmaradtunk.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–DOROGI FC 2–1 (0–0)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 400 néző. Vezette: Nagy Norbert (Varga Zsolt, Tőkés Róbert)
CSÁKVÁR: Markek – Csató M., Nándori, Tányéros Á. – Tamás N., Mim (Major G., 60.), Mészáros D. (Farkas A., a szünetben), Madarász, Deutsch L. – Sejben, Baracskai (Sipos Z., 82.). Vezetőedző: Visinka Ede
DOROG: Mursits – Nyíri, Dlusztus, Berkó, Forró – Takács P., Lénárt – Girsik (Földi B., 53.), Albert Á. (Sitku, 87.), Papp M. – Vígh Á. (Paudits, 57.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Sejben (1–0) a 46., Tamás N. (2–0) a 62., Földi B. (2–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Visinka Ede
: – Az egyik legnehezebb őszi bajnokink volt, férfias, küzdelmes. Hamarabb le kellett volna zárnunk a mérkőzést, s akkor nem maradt volna izgalom az utolsó pillanatokra.
Németh Szabolcs: – Hetek óta ilyen sorozatban vagyunk, egyszerűen semmi sem sikerül. A játékkal, a hozzáállással elégedett vagyok, de a helyzetkihasználásunk kritikán aluli.

SZOLNOKI MÁV FC–SOROKSÁR SC 1–2 (1–0)
Szolnok,
Tiszaligeti Stadion, 800 néző. Vezette: Csonka Bence (Punyi Gyula, Berényi Ákos)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Horgosi, Kovács O., Szabó R. – Tisza K. – Szabó P. (Kotula, 77.), Tóth B. (Laczkó M., 66.), Földi M. (Simon A., 81.), Bárdos – Vólent. Vezetőedző: Csábi József
SOROKSÁR: Varga Á. – Gárdos, Gyömbér, Valencsik, Völgyi – Csernik, Csonka, Misic, Korozmán (Farkas B., 83.) – Orosz M. (Pölöskey, a szünetben), Lőrinczy (Szerető, a szünetben). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Szabó P. (11-esből, 1–0) a 33., Gyömbér (11-esből, 1–1) a 60., Gyömbér (11-esből, 1–2) a 64. percben
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – A Soroksár nyerte meg a büntetőpárbajt, de talán a cserepadok közötti különbség jelentette a mérleg nyelvét, ezért nem folytathattuk jó sorozatunkat.
Lipcsei Péter: – Ezúttal a három pont megszerzése volt a legfontosabb, mivel az elmúlt időszakban nem néztünk ki jól. Az első félidő a Szolnoké volt, de a szünetben váltottunk, a cserék lendítettek játékunkon, ennek köszönhetjük a győzelmet.

GYIRMÓT FC GYŐR–TISZAKÉCSKEI LC 1–0 (1–0)
Győr-Gyirmót,
Alcufer Stadion, 410 néző. Vezette: Szőts Gergely (Lémon Oszkár, Huszár Balázs)
GYIRMÓT: Rusák – Krebsz, Hudák D., Lipták, Présinger – Vass Á. – Májer M., Tóth B. (Vogyicska, 83.), Nagy P. (Lázár P., 93.), Heffler N. (Szabó L., 79.) – Szarka. Vezetőedző: Csertői Aurél
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Oláh M., Kocsis G., Kardos N., Ludánszki B., Sváb – Kirchner (Zádori, 83.), Durso, Tölgyesi (Puskás Z., 73.), Szuhodovszki – Nyilas E. (Kovács D., 80.). Vezetőedző: Simon Antal
Gólszerző:
Nagy P. (11-esből, 1–0) a 44. percben
Kiállítva: Ludánszki B. (a második sárga lap után) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél
: – Az első félidőben három százszázalékos ziccerünk volt, míg az ellenfél a kapunk előteréig sem nagyon zárkózott fel. Ha pontosabbak vagyunk a végjátékban, több góllal nyerünk, de így is végig uraltuk a mérkőzést, esélyt sem adtunk a Tiszakécskének a kibontakozásra.
Simon Antal: – Valódi egygólos mérkőzés volt, amelyen egy tizenegyes döntött. Az első félidőben a hazaiak, a másodikban csapatom dominált, de sajnos az egyenlítő gólt nem sikerült megszereznünk.

BUDAÖRSI SC–ETO FC GYŐR 2–2 (1–1)
Tatabánya,
Grosics Gyula Stadion, 300 néző. Vezette: Radványi Ádám (Király Zsolt, Kulman Tamás)
BUDAÖRS: Szabó B. – Mocsi, Kékesi, Forgács A. – Menyhárt, Molnár Cs., Stieber A. (Molnár B., 85.), Ódé – Molnár T., Kulcsár T. (Horváth E., 66.), Szabó L. (Végh G., 74.). Vezetőedző: Márkus Tibor
GYŐR: Horváth T. – Kovács K., Vukaszovics, Gengeliczki, Vári – Simon M. (Gránicz, 60.), Borbély (Horváth Z., 73.), Vaskeba – Lovrencsics B. (Harizopulosz, 60.), Andrics, Szánthó. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Kulcsár T. (1–0) a 24., Szánthó (1–1) a 37., Molnár T. (2–1) az 56., Szánthó (2–2) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Márkus Tibor
: – Az elmúlt időszak negatív sorozata után nem voltunk könnyű helyzetben, de az egy pontra maximálisan rászolgáltunk. Talán több is volt számunkra ebben a mérkőzésben.
Boér Gábor: – Nem érdemeltünk győzelmet, mert nem úgy futballoztunk, ahogyan mérkőzés előtt megbeszéltük. Már az előző meccsen elveszítettük a fonalat, s egyelőre nem is találtuk meg.

KAZINCBARCIKAI SC–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–1 (0–1)
Putnok,
Várady Béla Sportközpont, 150 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Varga II Gábor, Szilágyi Norbert)
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Heil, Fótyik, Farkas A., Lakatos M. (Iszák, a szünetben) – Virág Á., Kercsó (Ádám F., 67.), Krausz, Oldal – Berki I. (Oltean, 67.), Lukács R. Vezetőedző: Gálhidi György
HALADÁS: Rózsa – Habovda, Jagodics M., Jancsó, Németh Milán – Eszlátyi, Holdampf, Németh Márió (Tóth M., 76.), Kiss B. – Szalay (Füleki, 78.), Gaál B. (Novák Cs., 65.). Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Jancsó (0–1) a 6. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György
: – Nem igazán értem a játékvezetést... Mostanában szabályos gólunkat nem adják meg, tizenegyest felejtenek el megítélni, mindezeket csapatom nem bírja el. Ettől függetlenül az első félidőt átaludtuk, ennyi előnyt nem adhatunk egyetlen ellenfélnek sem. A másodikban mindent megtettünk a győzelem érdekében, ezért fájó, hogy visszafogtak bennünket.
Supka Attila: – Végre úgy játszottunk, ahogyan régóta készültünk rá, igaz, a sok kialakított helyzet zömét kihasználatlanul hagytuk. Védekezésben sok párharcot megnyertünk, s ha pontosabbak vagyunk a befejezéseknél, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

BFC SIÓFOK–FC AJKA 2–2 (0–1)
Siófok, 400
néző. Vezette: Farkas Tibor (Kovács Gábor, Baghy Csaba)
SIÓFOK: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Izing, Jánvári – Réti P. (Balogh B., 51.), Horváth A. – Szakály D., Tajthy (Bora, 80.), Bencze (Zamostny, 63.) – Magasföldi. Vezetőedző: Gál István
AJKA: Horváth D. – Nagy E., Heffler T., Kenderes, Nagy B. – Csizmadia Z. – Soltész D. (Szabó N., 76.), Nagy I. (Görgényi, 83.), Stoiacovici, Lengyel B. – Nagy K. (Oláh L., 91.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Lengyel B. (11-esből, 0–1) a 21., Nagy K. (0–2) a 47., Magasföldi (1–2) az 58., Bora (2–2) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Gál István
: – Sajnos ezúttal ötven perc előnyt adtunk ellenfelünknek. A helyzetek száma alapján hiába kellett volna nyernünk, nem lett volna reális eredmény. A döntetlen megérdemelt.
Kis Károly: – Ezúttal is jó iramban játszottunk, sikerült is kétgólos előnybe kerülnünk, de az ellenfél a második félidőben beszorított bennünket, s bár hősiesen védekeztünk, mégsem mentettük meg a három pontot. Mondjuk, Siófokról az egy is nagyon értékes nekünk.

Szabadnapos: Vasas

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 11 7 3 1 30–16 +14 24
2. Budafoki MTE 11 7 1 3 23–13 +10 22
3. FC Csákvár 10 7 3 20–18 +2 21
4. ETO FC Győr 11 6 3 2 18–9 +9 21
5. BFC Siófok 10 6 3 1 17–9 +8 21
6. Gyirmót FC Győr 11 6 2 3 17–8 +9 20
7. Szeged-Csanád Grosics 10 4 4 2 13–11 +2 16
8. Vasas FC 10 4 2 4 18–15 +3 14
9. Soroksár SC 10 4 2 4 13–18 –5 14
10. Kazincbarcika 11 3 5 3 14–13 +1 14
11. FC Ajka 10 3 3 4 23–20 +3 12
12. Szombathelyi Haladás 11 2 6 3 13–14 –1 12
13. Békéscsaba Előre 10 3 2 5 11–16 –5 11
14. Nyíregyháza Spartacus FC 11 3 1 7 16–20 –4 10
15. Tiszakécske VSE 10 3 1 6 10–16 –6 10
16. Dorogi FC 10 3 1 6 8–16 –8 10
17. Szolnoki MÁV FC 10 3 1 6 8–17 –9 10
18. Budaörs 10 2 3 5 10–16 –6 9
19. Vác FC 11 1 1 9 8–25 –17 4
20. Balmazújváros 0 0–0 0 0

*A Balmazújvárost kizárták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik