ZTE: a ciprusi légiós a csapat szurkolói miatt nem lépett pályára

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2020.07.03. 17:07
null
Fanosz Katelarisz kiborult a ZTE szurkolói miatt, de a klub a nyári pihenő után visszavárja (Fotó: Szabó Miklós)
A legutóbbi NB I-es idényben Zalaegerszegen kölcsönben játszó Fanosz Katelarisz az Instagramon arról írt, hogy saját klubja szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt nem volt hajlandó pályára lépni a Mol Fehérvár elleni bajnokin.

 

Márton Gábor csereként nevezte az Omonia Nicosiától kölcsönvett játékost, aki a pálya melletti bemelegítés során hallotta, amint a ZTE szurkolói a vendégek színes bőrű játékosaira huhogtak. Katelarisz, akinek az édesanyja kongói, úgy döntött, nemet mond Márton Gábornak, és nem vállalja aznap a játékot.

„A mérkőzés alatt elképesztő dolog történt. A saját csapatom szurkolói rasszista rigmusokat énekeltek és hangokat adtak ki, csak mert valamelyik játékosnak az ellenfélnél más a bőrszíne – írta Katelarisz.Abban a pillanatban úgy döntöttem, hogy befejezem a bemelegítést, és elhagyom a stadiont, nem akartam játszani. ”

Az esetről megkérdeztük Sallói Istvánt, a Zalaegerszeg sportigazgatóját is.

„Soha egyetlen mérkőzésünkön sem volt hasonló incidens, de sajnos ez valóban megtörtént – mondta Sallói István. – Ötezren voltak a stadionban, ebből tucatnyian huhogtak a Fehérvár játékosainak. Sajnos én is hallottam, és elítélem. A ZTE szurkolótáborára ez a magatartás nem jellemző.”

Sallói szerint Fanosz Katelarisz reakciója sem volt teljesen helyénvaló.

Sallói István (Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap)
Sallói István (Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap)

„Katelarisz kispados volt, a Fehérvár ellen a második félidőben játszott volna – folytatta Sallói. – Sajnáljuk és értjük is, milyen rosszul érintette őt az eset, de maroknyi felelőtlen szurkoló miatt nem hagyhatja cserben a klubját és a csapattársait. A klub ezt az incidenst a legnagyobb igyekezete ellenére sem előzhette meg, előzetesen nehéz kiszűrni ezeket a nézőket, akik valószínűleg nem is rasszisták, csak valahogy cukkolni akarták az ellenfelet. Dolgozunk a megoldáson, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló eset.”

A ciprusi labdarúgó kölcsönszerződése lejárt Zalaegerszegen, de Sallói szeretné, ha nem válnának el az útjaik.

„Azt tanácsoltam Fanosznak, hogy pihenjen, mert az utóbbi időszak megterhelő volt számára. Szeretnénk ismét leülni vele, mert hasznos játékosunk, aki a következő idényben is értékes tagja lehet a keretnek” – mondta Sallói.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik