Vidi: Marko Nikolics szerint történelmi idényt élnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.26. 17:36
null
Marko Nikolics (jobbról a harmadik) egy közelmúltbeli Vidi-bajnokin (Fotó: Micheller Szilvia)
Marko Nikolics, a Mol Vidi vezetőedzője elsősorban korábbi csapata, a Partizan sanyarú jelenéről fejtette ki véleményét néhány napja a szerbiai Mozzartsportnak – a belgrádiak csupán a harmadik helyen állnak a bajnokságban, 27 forduló után 24 pont a lemaradásuk az éllovas Crvena zvezdától –, de természetesen kérdezték a Vidiről is.

 

„Megpróbáljuk behozni a lemaradásunkat, ami nem lehetetlen, hiszen lesz még egy rangadónk idegenben – utalt a Ferencváros elleni április 20-i budapesti bajnokira Marko Nikolics. – A terv az, hogy addig nem hibázunk egyszer sem. A kupában közel vagyunk az elődöntőhöz, a negyeddöntő első meccsén győztünk idegenben, de az ellenfél itt is nagyon erős (megint csak a Fradi). Ha azt vesszük, hogy helytálltunk a Bajnokok Ligája selejtezőjében, ott voltunk az Európa-liga csoportkörében, harcban vagyunk a bajnoki címért és menetelünk a kupában, akkor szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy a Vidi újra történelmi idényt él.”

Nikolics nem először beszélt arról, hogy az eredményes munkához szükséges infrastruktúra megteremtésében Magyarország sokkal előrébb tart, mint Szerbia. Pozitív példaként hozta fel azt is, hogy bár még nem tudni, sikerül-e megvédeniük a bajnoki címet, nem érez „abnormális” nyomást magán és a csapatán – lám, már a következő szezon előkészületein is dolgoznak.

„Mivel viszonylag idős a keretünk, tervezünk frissítést, vannak kiszemeltjeink, a nyári felkészülésre már lefoglaltuk az utazást, a szállást, az edzőpályákat. Tekintélyt vívtunk ki az eddigi teljesítményünkkel, ennek gyümölcse a nyugalom, ami szükséges feltétele a jövő alapos megtervezésének.”

Az NB I 2018–2019-es kiírásából még nyolc forduló van hátra, a második helyen álló Vidi lemaradása nyolcpontnyi a Ferencvárostól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik