Vidi: Lazovics távozik és visszavonul – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.21. 14:15
null
Danko Lazovics úgy érzi, ez a megfelelő pillanat arra, hogy befejezze a pályafutását (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Vidi FC hivatalos honlapján erősítette meg a Nemzeti Sport korábbi információit: Danko Lazovics távozik a klubtól és befejezi pályafutását.

 

Mint arról a Nemzeti Sport hétfőn elsőként számolt be, Danko Lazovics már az edzéseken sem vett részt az elmúlt napokban, az öltözőben pedig korábban bejelentették a távozását. A Vidi szerda reggel kiadott közleményében jelezte, hogy a játékos kezdeményezte szerződésének megszüntetését, majd pénteken jött az újabb fejlemény: a 35 éves csatár távozik a klubtól, és visszavonul.

Danko Lazovics 2016 júniusában érkezett a Vidihez, az elmúlt több mint 2 évben összesen 80 tétmérkőzésen lépett pályára, melyeken 29 gólt szerzett és 29 gólpasszt adott. Első szezonjában az NB I legjobb játékosának választották, második idényében pedig a csapat legeredményesebb labdarúgója volt a bajnokságban. Egy aranyérmet és egy ezüstérmet szerzett piros-kékben, tavaly az Európa-liga rájátszásáig, idén a Bajnokok Ligája rájátszásáig és az Európa-liga csoportköréig menetelt a fehérváriakkal – írja bemutatásában a vidi.hu.

„Köszönettel tartozom a Vidinek, amely lehetőséget adott nekem a folytatásra, de úgy érzem, ez a megfelelő pillanat arra, hogy befejezzem a pályafutásomat. Semmi nem tudja majd pótolni teljes egészében a játékot, amelyet annyira szeretek, de úgy érzem, új kaland vár most rám. Szeretném megköszönni az összes csapattársamnak az együtt töltött időt és a remek edzőimnek is, akiktől megtiszteltetés volt tanulni. Mindenképpen meg szeretném köszönni a szurkolóknak is, akik támogattak engem az elmúlt két évben. Nem utolsósorban, nagy köszönet jár az összes Vidi-munkatársnak is, akik a csapat mellett dolgoznak!” – köszönt el a klubtól Danko Lazovics.

„Váratlan volt Danko döntése, sem a csapat, sem én nem készülhettünk fel rá. Vasárnap délután beszéltünk telefonon, majd hétfő reggel személyesen is találkoztunk. Ami magyarázatot adott erre a lépésre, vagyis hogy jól meggondolva a dolgokat, a családjával egyeztetve arra jutott, hogy felhagy a játékkal, elfogadtam. Korrektül megbeszéltük a helyzetet, ahogy korábban is mindig. Döntése hátteréről azonban őt kell kérdezni, biztos vagyok benne, hogyha Danko szeretne ezzel kapcsolatban bővebben megszólalni, akkor ezt megteszi majd a közeljövőben. Azt viszont elképesztő volt olvasni, micsoda találgatások jelentek meg itt-ott, ezeknél sokkal egyszerűbb dologról van szó. Nagyon sajnálom, hogy akkor, amikor az év játékosának választották vagy a bajnokcsapatunk házi gólkirálya volt, nem foglalkoztak vele ennyit, mint most… A csapat egyik meghatározó játékosa távozik, óriási szerepe volt a bajnoki címben és az Európa-liga-csoportkörbe jutásban. Fantasztikus sikereket értünk el együtt, hiányozni fog a pályáról, ezzel azonban egy új helyzet is adódik néhány játékosunk előtt. Előtérbe kerülhetnek, sőt vezérré léphetnek elő. Sokat adott az elmúlt több mint két évben a Vidinek Danko, de sokat is kapott a klubtól. Köszönöm, amit a Vidiért tett, sikerekben gazdag civil életet kívánok neki!" – mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL VIDI FC-NÉL
Érkezők: Berecz Zsombor (Vasas), Hangya Szilveszter (Vasas), Armin Hodzic (bosnyák, Dinamo Zagreb – Horvátország), Georgi Milanov (bolgár, CSZKA Moszkva – Oroszország, szabadon igazolhatóként), Sós Bence (Debreceni VSC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Szabó Bence (Nyíregyháza Spartacus)
A második csapatból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek:
Távozók: Bódi Ádám (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Danko Lazovics (szerb, visszavonul), Ezekiel Isoken Henty (nigériai, Puskás Akadémia, kölcsön után végleg – onnan kölcsönben NK Osijek – Horvátország), Danko Lazovics (szerb, visszavonul), Lorentz Márton (BFC Siófok, kölcsön után végleg), Sejben Viktor (Csákvár, kölcsön után végleg), Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Wisla Kraków – Lengyelország, onnan Olimpija Ljubljana – Szlovénia, szabadon igazolhatóként), Szolnoki Roland (Puskás Akadémia), Varga József (Puskás Akadémia), Zöldesi Illés (Kisvárda, kölcsön után végleg, onnan kölcsönbe ZTE FC)
Kölcsönbe távozók: Bévárdi Zsombor (siófoki kölcsön után Vasas), Bolla Bendegúz (Siófok), Réti Patrik (Siófok), Szabó Bence (DVTK)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik