Vidi: Korhutékhoz mehet a légiós – de játszhatnak-e együtt?

Vágólapra másolva!
2018.01.20. 22:43
null
Ezekiel Hentyt valószínűleg nem látjuk többet Videoton-mezben (Fotó: Meder István)
Sajtóhírek szerint Korhut Mihály klubja, az izraeli Hapoel Beer-Seva érdeklődik Ezekiel Henty iránt. A támadóval nem számol a Videoton, és minden bizonnyal távozik a téli átigazolási időszakban.

 

Január 10-én kezdte meg a téli felkészülést a Videoton, az első keretből öten viszont nem voltak ott, köztük Ezekiel Henty sem (Barczi Dávid sem, aki a Vasas játékosa lett). Már decemberben megírtuk, hogy több külföldi csapat érdeklődött iránta, a pozsonyi Slovan konkrét ajánlatot is tett információink szerint, de a Videoton nem fogadta el.

A nigériai támadó 20 tétmeccsen öt gólt szerzett és három gólpasszt osztott ki a fehérváriak színeiben, a Nemzeti Sport osztályzatátlagai alapján az ősz válogatottjába is bekerült, de a hírek szerint a Videotonnál nem teljesen elégedettek a hozzáállásával, ezért is távozhat. A sport5.co.il úgy tudja, a Hapoel Beer-Seva is szívesen tudná soraiban Hentyt, akinek ára egymillió euró körül mozoghat.

A Nemzeti Sport Online más izraeli forrásból viszont úgy értesült, hogy Henty szerződtetésének jelenleg akadálya lehet, hogy Izraelben hat légióst foglalkoztathat egy klub, és a Hapoel keretében már jelenleg is található hat külföldi játékos, köztük Korhut Mihály. Úgy tudjuk, az egyik megoldás a nyáron érkezett, de eddig csak hat bajnokin szereplő spanyol Isaac Cuenca távozása lehetne, de a helyi kollégák azt a lehetőséget sem zárják ki, hogy Korhut távozhat.

Mint ismert, a magyar válogatott védő másfél évvel ezelőtti szerződtetése óta alapembernek számított Beer-Sevában, ősszel a csapat mindegyik El-csoportmeccsén játszott, és szerződést is hosszabbítottak vele, de a szombatival együtt a csapat legutóbbi nyolc bajnokiján már nem kapott lehetőséget.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL

Érkezők:
Huszti Szabolcs (Csangcsun Jataj – Kína), Tomás Tujvel (szlovák, Mezőkövesd), Boban Nikolov (macedón, Vardar Szkopje – Macedónia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek: –

Kiszemeltek:Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Radoszav Petrovics (szerb, Sporting CP – Portugália)
Távozók: Barczi Dávid (Vasas, szabadon igazolhatóként), Horváth Tamás (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Fejes András (érdeklődnek iránta: Debrecen, Mezőkövesd, Paks), Ezekiel Henty (nigériai, érdeklődnek iránta: Slovan Bratislava – Szlovákia, Göztepe – Törökország, Hapoel Beer-Seva – Izrael), Asmir Suljic (bosnyák, érdeklődik iránta: Slovan Bratislava – Szlovákia), Szolnoki Roland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik