Vidi: Itthon kicsit túl volt sztárolva – Futács az U20-as vb-bronzról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.24. 13:55
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Vidi FC újonnan szerződtetett játékosával, Futács Márkóval készített interjút a molcsapat.hu. A 28 éves futballista többek között beszélt a 2009-ben szerzett U20-as világbajnoki bronzról és a fiatalon eltöltött franciaországi évekről. 

A magyar játékosnak a franciaországi kalandjáról szép emlékei vannak.

„Fiatalon nagyon szerencsés voltam, hiszen Franciaországba kerültem ki (a Nancy utánpótláscsapatához – szerk.), ahol nagyon régóta profi módon működnek az akadémiák. Tényleg nagy figyelmet fordítanak az utánpótláskorú játékosokra, ellentétben például Angliában, ahol nem teljesen ezt lehet megfigyelni. Elsőre persze nehéz volt kint, fiatalon fel kellett nőnöm, férfivé kellett válnom. Ráadásul itthon, az iskolában angolul és németül tanultam, franciául nem tudtam, de gyorsan rákényszerültem arra, hogy megtanuljam a nyelvet.”

A 2009-es U20-as világbajnokságon szerzett bronzéremről is elmondta a véleményét a Mol Vidi FC 28 éves támadója.

„Az U20-as világbajnokság idején gyerekek voltunk. Ráadásul visszamentem Brémába, és ott azt sem tudták, hogy mit csináltam egy hónapig, szóval úgy érzem, Magyarországon kicsit túl volt sztárolva az a történet. Egy-két évvel később már mi is láttuk, hogy ebből a sikerből azért nem lehet megélni.”

„De ettől függetlenül is egy nagyon szép időszak volt az, jó közösséggel, remek csapattal. Viszont visszamentél a klubcsapatodhoz, aztán ugyanúgy kellett dolgozni, mint addig, sőt, még többet is kellett nyújtanod. A válogatottság szempontjából most szem előtt leszek, de nem szeretnék olyat kijelenteni, hogy már tavasszal ott szeretnék lenni a keretben. Egyelőre szeretnék minél többet játszani, ha az elején 20-30 perceket kapok, akkor annyit, persze ha többet, az még jobb, de a lényeg az, hogy pályán legyek és visszajöjjön az önbizalmam is. Utána pedig úgyis jönnek majd maguktól a dolgok" – fejezte be Futács Márkó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik