Vidi: bejelentették a bosnyák válogatott érkezését – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.08.27. 14:37
null
Armin Hodzic a Dinamo Zagrebtől érkezik Székesfehérvárra (Fotó: molvidi.hu)
A Mol Vidi FC bejelentette, hogy szerződtette a Dinamo Zagrebtől Armin Hodzicot. A támadó hosszú távú szerződést írt alá a fehérvári klubbal – olvasható a magyar bajnok hivatalos honlapján.

 

Múlt héten horvát sajtóhírek alapján már jeleztük, hogy magyarországi rekordot jelentő, kétmillió euróért érkezhet a Mol Vidi FC-hez a Dinamo Zagreb bosnyák válogatott támadója, Armin Hodzic,s a fehérvári klub hétfőn be is jelentette a játékos szerződtetését.

Vételárat ugyan nem közölt a magyar csapat, azonban információink szerint a Vidi valóban kétmillió euró körüli összeget fizetett érte.

Hodzic 2011-ben a bosnyák Zeljeznicartól 16 évesen került a Liverpool korosztályos csapatába, azonban nem tudott megragadni Angliában. A Pool 2014-ben végleg megvált tőle, ekkor szerződött Zágrábba.

Az utóbbi szezonban 31 tétmérkőzésen nyolc gólt szerzett, a jelenlegi kiírásban három meccsen kétszer volt eredményes eddig. A zágrábiak öt BL-selejtezőjéből csupán az egyiken lépett pályára, míg a horvát bajnokságban négy találkozóból kettőn kapott szerepet.

Háromszoros horvát bajnoknak mondhatja magát, emellett egyszer a kupát is megnyerte a Dinamóval, illetve egyszer a bosnyák élvonalban is az élen végzett akkori együttesével. A válogatottban mostanáig ötször lépett pályára, gólt még nem szerzett.

A Vidi már biztosan bejutott az Európa-liga csoportkörébe, azonban ha Athénban sikerül 2–1-es hátrányból fordítania az AEK elleni visszavágón, úgy a Bajnokok Ligája csoportkörébe kerülne be.

A transfermarkt.de adatai szerint a fehérvári klub ezelőtti legdrágább igazolása Lencse László volt, akiért 2010 telén 800 ezer eurót fizetett a klub az MTK-nak. Viszont Hodzic kétmillió euró körüli vételára a teljes NB I-et tekintve rekordnak számít, ekkora összeget magyar klub még sosem fizetett egyetlen játékosért sem.

A transfermarkt.de szerint az NB I történetének eddigi legdrágább igazolása ugyanis az újpesti, fél év után Kínába eladott Mbaye Diagne volt, a szenegáli csatárért úgy fizettek ki, összesen valamivel több mint egymillió eurót a Juventusnak, hogy ebben az összegben már a továbbadás esetén a Juvénak még járó bónusz is benne volt. A 2. helyen a már említett Lencse László áll. Hodzic nagyjából megduplázta az eddigi rekordot, a hírek szerint a pontos vételár 2 millió és 2.4 millió euró közé tehető.

„Izgatott és boldog vagyok, hogy itt lehetek. Abszolút készen állok arra már most is, hogy pályára léphessek, és gólokat szerezzek Vidi-mezben! Egy nagy klubhoz kerültem, amely remélem, a Bajnokok Ligájában szerepel majd néhány hét múlva, bízom benne, hogy én is részese lehetek annak, hogy a csapat lépésről-lépésre fejlődik és halad előre. Mit várhatnak tőlem a szurkolók? Gólokat! De viccet félretéve, nem csak csatárként, árnyékékként és a baloldali szélsőként is számíthat rám a stáb. Úgy gondolom, hogy a horvát és a magyar bajnokság között nincs nagy különbség, viszont a magyar csapatok közül csak a Vidiért szerettem volna otthagyni a Dinamót, hiszen itt nagy célokért küzdhetek és pályára léphetek Európában is. Beszélgettem persze Anel Hadziccsal mielőtt aláírtam, őt a válogatottból ismerem, valamint Suljic Asmir is csak jókat mondott a klubról, szóval biztosan jó helyre kerültem” –nyilatkozta a Vidi honlapjának a szerződés aláírását követően Hodzic.

„Nagyon sokat dolgoztunk ezen az igazoláson, mindenképpen szerettük volna csatárral bővíteni a keretet. Az időzítés nemcsak rajtunk múlt, hanem a különböző kupákban szereplő együttesek helyzetén is. Minden klub és játékos, akiket megkerestünk, figyelembe vette ezt. Amikor bebiztosítottuk az európai csoportkörös szereplésünket, azonnal éreztük, hogy nyílt egy rés és olyan labdarúgókat is megszerezhetünk, akik számára a magyar labdarúgást önmagában nem tudjuk vonzóvá tenni. Mindenkinek azon kell dolgoznia, hogy ez megváltozzon! Mi most tettünk efelé egy nagy lépést, és remélhetőleg még többet teszünk majd az ősz folyamán. Ez kell ahhoz, hogy olyan kaliberű játékosokat szerződtethessünk, mint Armin Hodzic.

Nagyon büszkék vagyunk, hogy egy még fiatal, de már nemzetközi rutinnal rendelkező játékos csatlakozik a kerethez egy olyan, folyamatosan Bajnokok Ligája- vagy Európa-liga-csoportkörben szereplő klubtól, akik híresen jól gazdálkodnak a tehetségeikkel. Biztos vagyok benne, hogy Armin amellett, hogy ő is versenyhelyzetet teremt a posztján, számos góllal fogja segíteni a Mol Vidi FC-t és hamar beilleszkedik a csapatunkba. Sajnos az AEK elleni visszavágón ugyanakkor még nem állhat a vezetőedző rendelkezésére, mivel a Dinamo Zagreb színeiben korábban már pályára lépett a BL-selejtezők folyamán” – fogalmazott Kovács Zoltán sportigazgató.

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR, 1. MÉRKŐZÉS

MOL VIDI FC–AEK ATHÉN 1–2 (0–1)
A visszavágót augusztus 28-án rendezik meg Athénban. A párharc győztese a Bajnokok Ligája csoportkörébe, vesztese az Európa-liga csoportkörébe kerül.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL VIDI FC-NÉL
Érkezők: Berecz Zsombor (Vasas), Hangya Szilveszter (Vasas), Sós Bence (Debreceni VSC), Armin Hodzic (bosnyák, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Szabó Bence (Nyíregyháza Spartacus)
A második csapatból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek:
Távozók: Bódi Ádám (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Ezekiel Isoken Henty (nigériai, Puskás Akadémia, kölcsön után végleg – onnan kölcsönben NK Osijek – Horvátország), Lorentz Márton (BFC Siófok, kölcsön után végleg), Sejben Viktor (Csákvár, kölcsön után végleg), Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Wisla Kraków – Lengyelország, onnan Olimpija Ljubljana – Szlovénia, szabadon igazolhatóként), Szolnoki Roland (Puskás Akadémia), Zöldesi Illés (Kisvárda, kölcsön után végleg, onnan kölcsönbe ZTE FC)
Kölcsönbe távozók: Bévárdi Zsombor (siófoki kölcsön után Vasas), Bolla Bendegúz (Siófok), Réti Patrik (Siófok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Sztefan Scsepovics (szerb, APOEL – Ciprus)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik