Rus Adrián (jobbra) a Vidi sportigazgatójával, Kovács Zoltánnal (Fotó: molvidi.hu)

 

A 23 esztendős hátvéd ismerős lehet a magyar futball szerelmeseinek, hiszen 2016 és 2018 között Balmazújvárosban futballozott, majd tavaly nyáron a Puskás Akadémiához szerződött, ám a felcsútiak egyből kölcsönadták a Sepsiszentgyörgynek.

Rus Adrián a legutóbbi idényben 16 tétmérkőzésen lépett pályára a Sepsi OSK-ban, míg az NB I-ben korábban 30 meccsen szerepelt.

„Boldog vagyok, hogy Magyarország legjobb csapatában folytathatom a pályafutásomat – mondta Rus Adrián a molvidi.hu-n.Óriási előrelépés ez a karrieremben, izgatottan várom, hogy elkezdődjön az új idény. Rengeteg kiváló labdarúgó van a Mol Vidi FC keretében, úgyhogy biztosan nagy harc lesz a csapatba kerülésért, de mi más is lenne a célom, mint az, hogy a teljesítményemmel kiharcoljam a helyem az együttesben. Nemcsak a magyar pontvadászatban, hanem a nemzetközi porondon is sikeres szereplést remélek, és bízom benne, hogy ehhez én is sokat hozzá tudok majd tenni.”

Rus Adrián az U21-es román válogatott tagjaként jelenleg a korosztályos Európa-bajnokságon vesz részt, amelyen eddig egy meccsen kapott szerepet, a franciák elleni 0–0 alkalmával végig a pályán volt. A románok csütörtökön Németországgal csapnak össze az elődöntőben.

Rus vélhetően már korábban aláírt a Mol Vidihez; május elején a sepsiszentgyörgyi klub sportigazgatóját, Bokor Jánost idézve arról számoltunk be, hogy a futballista orvosi vizsgálaton vesz részt Székesfehérváron.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Kovács Dániel (Soroksár), Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben FTC), Rus Adrián (romániai, PAFC, legutóbb kölcsönben Sepsi OSK – Románia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:
Réti Patrik (?, BFC Siófok), Szabó Bence (?, DVTK), Tóth Bence (?, Vasas FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek:
Funsho Bamgboye (nigériai, Haladás), Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Halmai Ádám (Haladás, próbajáték), Viszar Muszliu (északmacedón, Shkëndija – Észak-Macedónia), Nyári Patrik (Haladás, próbajáték), Pascal Struijk (holland, Leeds United – Anglia), Zsóri Dániel (DVSC)
Távozók: Bévárdi Zsombor (Vasas-kölcsön után DVSC), Joan Campins (spanyol, lejár a szerződése), Hársfalvi András (lejár a szerződése), Sós Bence (PAFC, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Elvir Hadzic
(bosnyák), Hangya Szilveszter (Bp. Honvéd)