Videoton: Viníciusnak mázlija volt, Pátkai is megúszta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 09:06
Az idei év utolsó magyar válogatott mérkőzésén Magyarország 1–0-ra legyőzte Costa Ricát, de a mieinknek két sérülést miatt már a 10. percben kettős cserét kellett végrehajtani: előbb Vinícius, majd Pátkai Máté jelezte, nem tudja folytatni a játékot. A fehérvári játékosokról péntek reggelre kiderült, sérülésük nem súlyos, ám a DVSC elleni bajnokin szinte biztosan nem számíthat rájuk Marko Nikolics, a Videoton FC vezetőedzője.

A Videoton csapatorvosa, dr. Kovács Tibor a klub hivatalos honlapjának elárulta, mindkét játékost alapos orvosi vizsgálatnak vetették alá, amely után kiderült: Pátkainak is, Viníciusnak is szerencséje volt, hiszen állapotuk jobb, mint amire a fehérváriak számítottak.

„Pátkai Máté combizom-húzódást szenvedett, előreláthatólag egy-két hét, mire ismét teljes értékű munkát végezhet. Vinícius sérülése nagyon súlyossá is fajulhatott volna, egy ütközéskor a térdízülete gyakorlatilag hátrafeszült, ami nem tartozik a természetes élettani mozgáshoz. Nagy szerencséje volt, csak egy reflexmozdulatnak és a remek izomállapotának köszönheti, hogy a legjobbat hozta ki az adott helyzetből” – mondta a csapat orvosa a vidi.hu-nak.

Nem csak a két válogatott játékos sérülése okozhat fejfájást a fehérváriaknak, és a DVSC-nek is bőven akadnak hiányzói. Az NB I 16. fordulójának záró meccse lesz a szombaton 19.30-kor kezdődő Debreceni VSC–Videoton találkozó, a csapatoknál Dunát lehetne rekeszteni a hiányzók listájával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik