Videoton: Paulo Sousa Barcelonában lehet edző - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2012.11.26. 09:48
A Sport nevű spanyol napilap információi szerint Paulo Sousa is jelölt az élvonalbeli Espanyol labdarúgócsapatának vezetőedzői pozíciójára. A barcelonai klubnál minden bizonnyal menesztik Mauricio Pocchettino jelenlegi trénert.

A nagy bajban lévő Espanyolnál hétfőn válságértekezletet tartanak, melyen a Sport értesülései szerint menesztik Mauricio Pocchettinót. A barcelonai együttes 13 forduló alatt kilenc pontot gyűjtött a Primera Divisiónban, így jelenleg utolsó a tabellán. Legutóbbi három bajnokiján egyaránt vereséget szenvedett, a klubvezetőknél a Getafe elleni hazai zakó verte ki a biztosítékot.

Joan Collet, az Espanyol elnöke várhatóan hétfőn délelőtt bejelenti Pocchettino kirúgását, ám az új edző kinevezésre még minden bizonnyal várni kell.

A Sport szerint három jelölt van Pocchettino helyére. Az egyik a klub volt játékosa, a jelenleg a Videotont irányító Paulo Sousa. A portugál szakvezető edzőként dolgozott korábban a QPR-nál, a Swansea-nél és a Leicester Citynél is, futballista pályafutását épp az Espanyolban fejezte be.

A másik két jelölt: Marcelino García Toral, a Zaragoza és a Sevilla korábbi trénere, illetve Javier Aguirre, aki dolgozott többek között az Osasuna, az Atlético Madrid és a mexikói válogatott edzőjeként is.

Az Espanyol vezetősége a katalán lap szerint már felvette a kapcsolatot mindhárom trénerrel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik