Videoton: magyar gólvágót néztek meg Romániában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.21. 11:43
null
Fülöp István fél éven belül búcsút inthet a Botosaninak (Fotó: archív)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Videoton FC az ősszel megfigyelte a román élvonalbeli FC Botosani marosvásárhelyi születésű, magyar labdarúgóját, Fülöp Istvánt. A támadó kérdésünkre meg is erősítette ezt.

 

Fülöp a Botosani legeredményesebb játékosaként 12 bajnokin hét gólt szerzett az ősszel a román élvonalban, egy ideig vezette is a Liga I góllövőlistáját.

Teljesítményére az NB I-ben listavezető Videotonnál is felfigyeltek. A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a fehérvári klub képviselői az őszi szezonban megnézték Fülöpöt a Botosaniban, de konkrét lépések még nem történtek a 26 éves támadó szerződtetésének ügyében.

„Arról tudok, hogy az utolsó bajnokimon itt voltak a Videoton képviselői, megnéztek, de mást nem tudok mondani ezzel kapcsolatban. Azon a meccsen éppen megsérültem, azóta nem játszottam” – reagált megkeresésünkre a futballista, akit a kolozsvári CFR elleni mérkőzésen (a Botosani idegenben 1–0-ra kikapott) néztek meg a fehérváriak, amikor kapott egy rúgást, ami után már a szünetben le kellett cserélni.

Az eredeti posztját tekintve bal oldali középpályás Fülöp pályafutása egyik legjobb szezonját produkálja, a román élvonalban eddig 88 meccsen összesen lőtt 22 gólt, ebből hetet a jelenlegi idényben (a 2013–2014-es bajnokságban a teljes szezonban hét gólt szerzett a bajnokságban).

Más kérdés, hogy pályafutását már korábban is nehezítette sérülés (korábban ínszalagszakadása volt), az elmúlt egy hónapban, a legutóbbi hat bajnokin izomsérülés miatt nem szerepelt. Az NSO érdeklődésére elmondta, két hete felépült, de nem akart kockáztatni, ezért nem lépett pályára már az őszi szezonban, de a téli felkészülést januárban el tudja kezdeni a csapattal, teljes értékű munkát végezhet.

Ettől függetlenül a sérülés miatt is kérdéses lehet a fehérvári szerződése, ráadásul most még fizetni is kellene érte, hiszen még élő szerződés köti a 8. helyen telelő FC Botosanihoz.

A támadó elmondta, több országból is érdeklődnek iránta, de nem kíván feltétlenül klubot váltani a téli szünetben, elképzelhető, hogy kitölti a nyárig szóló megállapodását a Botosaninál.

Fülöp még szeptemberben nyilatkozott a válogatottság kapcsán a Nemzeti Sportnak, azt mondta, szívesen lenne magyar válogatott is, az állampolgárságra vár, de ha a román nemzeti csapatból előbb hívják, akkor román válogatott lesz.


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL

Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Fülöp István (romániai, FC Botosani – Románia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik