Vidi: Huszti hazatérése pozitív üzenetet hordoz – Kovács Z.

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 21:36
Huszti Szabolcs hazatérése pozitív üzenetet hordoz a magyar labdarúgás számára, vélekedett Kovács Zoltán, az élvonalbeli Videoton FC sportigazgatója hétfőn.

A középpályás 12 és fél évet töltött külföldön – a francia, a német, az orosz és a kínai élvonalban –, leigazolását január 11-én jelentették be Székesfehérváron.január 11-én jelentették be Székesfehérváron.

„Erre mindannyian büszkék lehetünk a klubnál, de a magyar futball számára is mindenképpen pozitív üzenetet hordoz, hogy egy ilyen kaliberű játékos ilyen külföldi karrier után hazajött” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Kovács Zoltán.

A 34 éves Huszti sérülten érkezett a klubhoz, de a sportigazgató hangsúlyozta, hogy már egészséges, a téli felkészülési időszakban elvégezte a szükséges munkát, sőt talán még többet is, mint kellett volna.

„Nagyon jó, hogy ennyire motivált és ennyire akar bizonyítani, ebből rengeteget fogunk profitálni az elkövetkező időszakban. Minden a tervek szerint alakul, de semmit nem fogunk elkapkodni” – magyarázta.

Kovács kifejtette, a tapasztalt középpályás mindig annyi időt fog a pályán tölteni, amennyi az állapotának megfelelő, várhatóan március elejétől vagy közepétől tudja majd százszázalékosan végigjátszani a mérkőzéseket. Huszti eddig is együtt edzett a csapattal, tehát a taktikai variációkat, elvárásokat nagyon jól ismeri, viszont fél éve nem játszott tétmeccset, ezért fontos a fokozatosság elvét betartani.

„Nem kell bemutatni, milyenek az emberi és szakmai kvalitásai, már eddig is sokat kaptunk tőle, biztos vagyok benne, sok örömöt szerez majd a fehérvári szurkolóknak” – vélekedett a sportvezető.

A Videoton az OTP Bank Liga tabellájának második helyén töltötte a téli szünetet, 19 forduló után három pont a hátránya a Ferencváros mögött. A tavaszi idény szombaton veszi kezdetét.

Kovács Zoltán leszögezte, nem titkolt céljuk, hogy megnyerjék a bajnokságot, de nagyon kiélezett küzdelem vár rájuk.

„Nagyon komoly vetélytársunk van, nemes harc lesz, de remélem, mi fogjuk a tabella élén zárni a tavaszt. Szakmailag is előreléptünk, de ami még fontosabb, csapatként is sikerült tennünk még egy lépést előre” – vélekedett a sportigazgató.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:
Huszti Szabolcs (Csangcsun Jataj – Kína, szabadon igazolhatóként), Boban Nikolov (macedón, Vardar Szkopje – Macedónia), Sztefan Scsepovics (szerb, Getafe – Spanyolország, legutóbb kölcsönben Sporting Gijón – Spanyolország), Tomás Tujvel (szlovák, Mezőkövesd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból/a második csapatból felkerültek:
Elvir Hadzic(bosnyák-osztrák),Réti Patrik, Szabó Bálint
Kiszemeltek:
Távozók: Barczi Dávid (Vasas, szabadon igazolhatóként), Fejes András (Paksi FC, szabadon igazolhatóként), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Asmir Suljic* (bosnyák-magyar, Wisla Kraków – Lengyelország,* 2018 nyarától)
Kölcsönbe távozók: Ezekiel Henty (nigériai, Puskás Akadémia), Szabó Bence (Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik