Videoton: a Puskás Akadémia fiataljai is utaznak Marbellára

Vágólapra másolva!
2013.01.09. 11:48
Parádés őszi teljesítménye után két, a Puskás Akadémián nevelkedő játékosra is felfigyelt a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton. Kleinheisler László és Zsótér Donát is bekerült a spanyolországi edzőtáborba utazó keretbe, ahol ismét bizonyíthatják a szakmai stáb tagjainak, hogy képesek az első osztályú futballra – számol be róla a pfla.hu.

Zsótér Donát január 6-án ünnepelte a 17. születésnapját, így szebb ajándékot nem is kaphatott volna a Videotontól. A szintén a Puskás Akadémián pallérozódó Kleinheisler Lászlóval egyetemben ő is tagja a szerdától három hétig – január 30-ig – a spanyolországi Marbellán edzőtáborozó Videoton keretének.

Zsótér az edzői osztályzatok alapján a 2010–2011-es és a 2011–2012-es idényben is az Akadémia legjobb játékosának bizonyult, alapembere volt az Európa-bajnoki elitkörbe jutott U17-es magyar válogatottnak. Az őszi szezonban jórészt a Videoton Puskás Akadémia U19-es csapatában szerepelt.

A másik kiválasztott Kleinheisler László, aki 18 éves korában, élete első NB II-es idényében meghatározó játékosává vált a másodosztály Nyugati csoportját veretlenül vezető Puskás Akadémiának. Kleinheisler az U19-es válogatott Eb-selejtező mérkőzésein is szerepelt, sőt gólt is szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik