Ezekiel Henty hároméves szerződést kötött a Videotonnal (Fotó: vidi.hu)

 

„Olyan játékost kerestünk, aki a támadósor több posztján bevethető, Ezekiel Henty pedig pont ilyen – mondta Kovács Zoltán sportigazgató a vidi.hu-nak. – Régóta figyeljük a játékát, minden létező információ birtokában vagyunk vele kapcsolatban. Egészen fiatalon került Európába, és már több helyen bizonyította tehetségét. Az, hogy az elmúlt években milyen transzferdíjakat fizettek érte, egyfajta bizonyítéka a kvalitásainak, de természetesen számunkra az a legérdekesebb, hogy nálunk hogyan teljesít majd. Biztos vagyok benne, hogy Ezekiel komoly erősítést jelent, és nagyon gyorsan elnyeri majd a Vidi-szurkolók szimpátiáját.”

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek – ezt már a friss igazolás mondta. – A Videoton nagy hagyományokkal rendelkező, remek klub, amely egyértelműen a legjobbak közé tartozik Magyarországon. Jó kapcsolatot ápolok Marko Nikoliccsal, akivel még az Olimpija Ljubljanánál dolgoztunk együtt. Nemcsak edzőként, hanem emberileg is sokra tartom. Ami a gárda többi tagját illeti, Tamás Krisztián még az AC Milan Primavera-együttesénél volt csapattársam, de ismerem Danko Lazovicsot is. A magyar futballról egyelőre nem tudok sokat, de minden erőmmel azon leszek, hogy minél hamarabb megismerjem. Ha röviden kellene jellemeznem magam, azt mondanám, hogy olyan játékos vagyok, aki mindent megtesz a csapatért, és igyekszik minél több gólt szerezni.”

A 24 éves játékos az AC Milan utánpótlás-játékosaként kölcsönben megfordult a Spezia, a Perugia, az ND Gorica és az Olimpija Ljubljana csapatában, 2016 februárjában a Lokomotiv Moszkva szerződtette, az elmúlt fél évet pedig kölcsönben az egyesült arab emírségekbeli Baniyas SC-nél töltötte, melynél 12 mérkőzésen öt gólt és három gólpasszt jegyzett. A nigériai támadó három évre írt alá a székesfehérváriakhoz.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:
Bolla Bendegúz (MTK Budapest), Hársfalvi András (Veszprém), Mocsi Attila (ETO FC Győr), Szabó Bence (Puskás Akadémia), Tamás Krisztián (Gyirmót FC Győr), Ezekiel Henty (nigériai, Lokomotiv Moszva – Oroszország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: 
Az utánpótlásból felkerültek:
Burka Bendegúz, Magda Dávid, Szabó Bálint
Kiszemeltek: Luka Zahovic (szlovén, NK Maribor – Szlovénia)
Távozók:
 
Pölöskei Zsolt (Bp. Honvéd), Simon Ádám (gyirmóti kölcsön után Haladás)
Kölcsönbe távozók: Bévárdi Zsombor (BFC Siófok), Lorentz Márton (soroksári kölcsön után BFC Siófok), Sejben Viktor (Csákvár), Zöldesi Illés (Kisvárda)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: