Vannak játékosok, akik nagy feneket kerítenek szabadrúgásaiknak, legalábbis alaposan megtervezett rituálét hajtanak végre lövés előtt. Az Újpesti Dózsa közönségkedvenc támadója, Törőcsik András egészen biztosan nem ebbe a csoportba tartozott – mint ahogy azt a Bp. Honvéd elleni kupadöntőn (1983. május 4., 3–2-re a Dózsa nyert) bemutatta. A „másfél lépésből” elvégzett, végtelenül flegma és tökéletesen végrehajtott szabadrúgásra hiába repült Andrusch József, a kispestiek kapusa.

A videón 3:02-től is van egy érdekes jelenet: az Újpest győztes gólja előtt úgy tűnik elsőre, a labdaszedő is „besegít” egy bedobással, de valójában (ez a partjelző kézmozdulatán látszik) nem bedobással, hanem kezezés miatt szabadrúgással folytatódott a játék. Igaz, a szabadrúgás elvégzése így is (erősen) „kérdőjeles”…

Az Újpest 1982–1983-as kupagyőztes csapata, Törőcsik András az első sorban balról a harmadik (Fotó: Rév Gábor/Labdarúgás)

Az 1982–1983-as Magyar Kupa volt Törőcsik András utolsó nagyobb trófeája, ezzel háromszoros bajnokká és háromszoros kupagyőztessé avanzsált. A támadó 1985-ben elköszönt Újpesttől, utolsó élvonalbeli bajnokiját 1989 tavaszán az MTK színeiben játszotta, ám egy súlyos sérülés lezárta NB I-es pályafutását.