Vasas Kubala Akadémia: reagáltak a kialakult helyzetre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.15. 13:45
Amint a Nemzeti Sport Online-on arról már beszámoltunk, értesüléseink szerint a Vasas Kubala Akadémia a következő szezontól Siófokra helyezheti át a székhelyét, és már nem a Vasasnak, hanem az NB II-es BFC Siófoknak jelenthetné az utánpótlást. A Vasas Kubala Akadémia a cikkünk megjelenése után közleményt adott ki.



„György Tamás többségi tulajdonosként nyolc éve működteti a Vasas utánpótlását, azonban már előtte is kiemelt szponzora volt. Ez idő alatt az anyagi csődben levő, működésképtelen Vasas Fáy utcai utánpótlását kiemelt Akadémia státuszig vezette saját tőkéből finanszírozva. Sem a Vasas SC, sem a Vasas FC saját forrásból nem segítette az Akadémia munkáját. Ennek ellenére mindent elkövettünk, hogy az Akadémia folyamatosan működőképes legyen, így a Vasas FC licenckövetelményeinek megfeleljünk. Mivel a Vasas FC felmondta az Akadémiával az együttműködést, valamint a Vasas SC elnökségének határozata alapján nem gondoskodik a működéshez szükséges infrastrukturális feltételekről, az Akadémia működése a Vasasnál ellehetetlenült. Érdemi vételi ajánlat a többségi üzletrésszel kapcsolatban nem érkezett. A kialakult helyzetben az Akadémia vezetősége a szükséges lépéseket megtette, amelyekről a későbbiekben adunk tájékoztatást" – fogalmaz a Kubala Akadémia keddi közleménye.

Az Akadémia ebben nem cáfolja azt az értesülésünket, hogy miután a Vasassal nem született egyezség, György Tamás Siófokra tenné át a Kubala Akadémiát működtető Vasas Akadémia Kft. székhelyét. Úgy tudjuk, a Kubala Akadémia vezetősége szerdán szülői értekezletet tart, amelyen tájékoztatják a náluk futballozó gyerekek szüleit a kialakult helyzetről, a jövőre vonatkozó tervekről.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik