Vasas: az új Illovszky-stadionról tárgyalt a miniszterelnök és a klubelnök

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.24. 13:37
Orbán Viktor megbeszélést folytatott Markovits Lászlóval, a Vasas klubelnökével kedden az Országházban. A miniszterelnök és a klubvezető többek között az új Illovszky Rudolf Stadion fejlesztéséről és a szurkolók ezzel kapcsolatban megfogalmazott kéréseiről egyeztetett – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a távirati irodát.

Elmondta: a lehetőségek áttekintése után az a döntés született, hogy a hosszú évek óta tartó, előrehaladott állapotban lévő rekonstrukciót a klub nem állítja le, de elvégez minden olyan változtatást, bővítést, ami a kivitelezés során megvalósítható, és nem befolyásolja a 2018–2019-es szezon kezdetére tervezett átadási határidőt.

Havasi Bertalan hozzátette: Orbán Viktor jelezte, hogy a kormány ezeket a törekvéseket támogatja, és biztosítja a szükséges többletforrásokat az egyesületnek.

A Vasashoz kapcsolódó mai hír, hogy a klub hosszú távú együttműködést kötött az Angyalföldi Polgári Lövész Egylettel, így a sportlövő egyesület élsportolói mostantól Vasas-APLE színekben versenyeznek.

„Továbbra is a stratégiánk része, hogy az aktuális lehetőségeket és racionalitásokat figyelembe véve új sportágakat vegyünk fel a klubhoz. Az APLE hosszú ideje a legkiválóbb nevelőegyesületek közé tartozik, ráadásul száz százalékig angyalföldi kötődésű, ami kézenfekvővé teszi a közös jövőt” – indokolta az együttműködést Markovits László, a Vasas SC elnöke.

A fővárosi klub keddi közleménye szerint jogi értelemben nem fuzionált a két klub, de a továbbiakban „nagyon szoros partnerségben” dolgoznak tovább. Első körben kilenc sportoló lesz a Vasas-APLE közös versenyzője. A piros-kék klubnak a sportlövészet a 23. szakosztálya.

„A Vasas SC és az APLE együttműködését támogatjuk. Egyben számolunk a XIII. kerületi önkormányzattal közösen megvalósítható jelentős létesítményfejlesztéssel is, amely a sportolók számára még jobb feltételeket fog teremteni” – mondta Sinka László, a magyar szövetség főtitkára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik