Utánpótlás: hatodszor is Ifjúsági Futballfesztivál Kaposváron

Vágólapra másolva!
2010.07.20. 09:05
Hétfőtől szombatig immár hatodik alkalommal rendezik meg Kaposváron és környékén az Intersport Ifjúsági Futballfesztivált. Az egyhetes nemzetközi tornán három kontinens 25 országából csaknem 200 csapat szerepel, és 11 korcsoportban, 18 pályán küzdenek egymással a résztvevők.

A hétfő esti hivatalos megnyitóünnepségen a részt vevő nemzetek képviselői egy-egy zászlóval vonultak be a Rákóczi Stadion küzdőterére a telt háznyi közönség előtt. A vendégeket Szita Károly polgármester és Nyilasi Tibor korábbi válogatott labdarúgó köszöntötte, Kenéz Ádám fesztiváligazgató pedig megnyitotta a rendezvényt. Ezt követően a látványtánc Európa-bajnokság és a Látványsportfesztivál legjobb gyakorlatait is láthatták az érdeklődők.

Az ország egyik legnagyobb utánpótlás labdarúgó-tornájára először érkeztek csapatok Venezuelából és Ciprusról, de eljöttek a gibraltári Manchester United Akadémia növendékei is. A peruiak, az angolok, a németek és az olaszok már visszajáró vendégnek számítanak, csakúgy, mint a környező országok ifjú, 9 és 19 év közötti futballistái.

A hivatalos nyitó mérkőzést az U16-os korosztályban a Kaposvári Rákóczi együttese játszotta az olasz Bresciával, és a találkozó végül 1–1-es döntetlennel ért véget. A meccsdömping szombatig tart: a döntőket az utolsó két napon rendezik. A magyarok szeretnének az elmúlt évek hagyományainak megfelelően szerepelni, így több korosztályban is számíthatunk dobogós helyezésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik