Utánpótlás: együttműködés a PFLA és a Csíkszereda között

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.09.26. 11:12
Együttműködési megállapodást kötött a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) és az FK Csíkszereda futballklub Csíkszeredán, a magyar konzulátuson.

A pfla.hu beszámolója szerint a szerdán este megkötött szerződést Mészáros Lőrinc, a PFLA elnöke és Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke írta alá.

Az FK Csíkszereda a Puskás Akadémia első határon túli partneregyesülete lett, s mostantól Székelyföld Labdarúgó Akadémia néven összefogja egész Székelyföld labdarúgó utánpótlás-nevelését, valamint összegyűjti a tehetségeket a sepsiszentgyörgyi, gyergyószentmiklósi, székelyudvarhelyi, marosvásárhelyi, kézdivásárhelyi és baróti alközpontból.

Az együttműködés értelmében a képzés „mindenütt a Puskás Akadémia szakmai útmutatása, szisztémája szerint zajlik, rendszeresek lesznek a közös szakmai konferenciák, továbbképzések, szakmai látogatások, amellett, hogy a tervek szerint minden évben futballmeccsre is sor kerül majd Csíkban és Magyarországon is a két szervezet csapatai között."

A legtehetségesebb székely futballistákat a szeredai bentlakásos iskola gyűjti össze, s később a felcsúti akadémiára kerülhetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik