Ukrajna: állami kitüntetést kapott Szerhij Rebrov

Vágólapra másolva!
2020.08.26. 13:06
null
Hazájában tüntették ki Rebrovot (Fotó: Török Attila)
Minden év augusztus 24-én tartják Ukrajnában a Függetlenség Napját – megemlékezve arról, hogy az ország 1991-ben ezen a napon függetlenedett a Szovjetuniótól. A nap állami ünnep Ukrajnában, s ez alkalomból – az ilyenkor szokásos ünnepségek és megemlékezések mellett – állami kitüntetéseket adnak át. Idén a Ferencváros edzője, Szerhij Rebrov is az elismertek közé került.  


Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij a Függetlenség Napja alkalmából adott át állami kitüntetéseket – többek között számos, sporthoz kötődő személyiségnek: Szerhij Rebrov munkásságát az Ukrán Köztársasági Érdemrend II. fokozatával ismerte el.

Mellette Anatolij Lomacsenko, az olimpiai és Európa-bajnok, valamint profi világbajnok ökölvívó Vaszil Lomacsenko édesapja és edzője a Köztársasági Érdemrend I. fokozatát vehette át.

Rebrovhoz hasonlóan a II. fokozatú elismerésben részesült Elina Szvitolina, a női világranglistán jelenleg 5. helyen álló teniszező, míg Vjacseszlav Tyrtysnyik, az ukrán atlétikai válogatott szövetségi kapitánya a Köztársasági Érdemrend III. fokozatú elismerését vehette át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik