Újpest: Van önbizalmunk, merünk futballozni – Simon

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.08.17. 07:43
null
Simon Krisztián a két gólja ellenére is Banai Dávid kapusnak adta volna a meccs legjobbja címet (Fotó: Tumbász Hédi)
A labdarúgó NB I 2020–21-es idényét két góllal indító Simon Krisztián úgy véli, az öltözői mentalitás sokat segíthet a Paksot legyőző lila-fehéreknek.

 

Simon Krisztiánnál sportszerűbb és alázatosabb játékost keveset ismerünk, de nem zárható ki, 2020. augusztus 16-án szerzett néhány haragost magának. No nem országszerte, „csupán” Tolna megyében, azon belül is Pakson. Az Újpest csapatkapitánya ugyanis a maga módján tett azért, hogy elrontsa a paksiak örömét: a múlt hétre teljesen elkészült, ünnepélyesen a bajnoki rajton átadott stadion avatóján két góllal segítette együttesét 2–1-es győzelemhez. Nem mellesleg így kell címlapra kerülni: Simon Krisztián nemcsak a 8-as osztályzatot érdemelte ki, hanem azt is, hogy a vasárnapi Nemzeti Sport „fő helyéről” ő köszönjön vissza.

„Megtisztelő, hogy engem választottak a meccs legjobbjának, de hogy őszinte legyek, én Banai Dávid mellett tettem volna le a voksom   – árulta el a 163. élvonalbeli meccsén a 27. és 28. gólját szerző középpályás.  –    A kapusunk több nagy védést mutatott be, még a hosszabbítás utolsó pillanataiban is bravúrral mentett. Szóval, az én szememben ő volt a legjobb, ugyanakkor egy-egy jó egyéni teljesítmény mit sem ér, ha nem eredményes a csapat. Pakson is az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk.”

Végül, ha csak hajszálnyival is, de az billentette a mezőnyjátékos felé a mérleg nyelvét, hogy két gólt lőtt, miközben rengeteget tett azért, hogy a lilák hat év elteltével újra győzelemmel indítsák a bajnoki idényt. Az első gólja előtt a léc egyszer már kisegítette a Paksot – ha nem kifelé, hanem a gólvonal mögé pattan a labda, minden bizonnyal a forduló találatát jegyezte volna Simon Krisztián.

„Nikola Mitrovics nagyon jó igazolás volt, ha valakinél jó helyen van a labda, az ő    – dicsérte társát a csapat kapitánya.  –   Az első gólnál is fantasztikusan indított, egy átvétel után átemeltem a labdát a kifutó Holczer Ádám fölött, ám a léc mentett. Bacsa Patrik rástartolt a labdára, és önzetlenül elém fejelte, nekem már csak annyi dolgom maradt, hogy a kapuba juttassam. A szünetben mondták a többiek, milyen jó lett volna, ha az első próbálkozásom bemegy, addig valójában eszembe sem jutott, hogy tényleg szép gól lett volna. Sebaj, a lényeg, hogy gól lett a támadás vége. Kétgólos előnyünknél sem hittem azt, hogy megvan a három pont, az utolsó ivószünetben is azt beszéltük, hogy a lefújás pillanatáig koncentráljuk, nehogy gond legyen. Intő példának ott volt az egy héttel korábbi, MTK elleni felkészülési meccsünk, amelyen hiába vezettünk három egyre, négy háromra kikaptunk. Ezúttal megőriztük az előnyünket, de azért bízom benne, hogy a folytatásban futballozunk még jobban is.”

Az Újpest vasárnap az újonc Budafokot fogadja, a szurkolók többsége alighanem úgy kalkulál, hogy megszerzi második győzelmét is.

„Még véletlenül sem jelenteném ki, hogy biztosan nyerünk    – intett óvatosságra Simon Krisztián.   –    Ha előre elkönyvelnénk a három pontot, azzal csak magunknak ártanánk. Vezetőedzőnk, Predrag Rogan remek légkört teremtett az öltözőben, ennek köszönhettük elsősorban, hogy az előző bajnokságban kivívtuk a bennmaradást. Azt érzem, hogy ezt a mentalitást sikerült átmentenünk erre az idényre is. Hiszem, hogy még egyszer nem kell olyan izgalmakat átélnünk, mint legutóbb. Azért is vagyok bizakodó, mert minőségi játékosokkal bővült a keretünk, akik ráadásul gyorsan beilleszkedtek. Van önbizalmunk, merünk futballozni, miközben harcolunk egymásért – és harcolunk az Újpestért!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik