Újpest: újabb tárgyalások lesznek az előző címerről

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.07.12. 14:31
null
Az újpesti szurkolók 2017 nyarán a Szusza Ferenc Stadionnál tüntettek (Fotó: Török Attila/archív)
Péntek délelőtt 10 órától tárgyaltak az Újpest FC-t működtető Kft. és az Újpesti Torna Egylet képviselői az előző címer helyreállításáról. A találkozóról az UTE a hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy rövid közleményt, melyből csak annyi derül ki, a futballcsapat vezetősége hétpontos feltételrendszert szabott, ennek elfogadása viszont olyan súlyú kérdéseket érint, amelyről az anyaegyesület vezetősége csak elnökségi ülésen és a közgyűlés felhatalmazásával hozhat döntést. Utóbbi értelmében újabb tárgyalásokra lesz szükség a felek között.

Az Újpest FC a 2017–2018-as idény előtt cserélte le előző címerét. Mivel a döntéshez a kisebbségi tulajdonos UTE nem járult hozzá, az anyaklub pereskedni kezdett. Első fokon az FC-nek, másodfokon az UTE-nak adott igazat a bíróság, végül május végén a Kúria úgy határozott, maradhat az új logó a futballistáknál.

Igaz, a testület nem azt mondta ki, hogy a címerváltás szabályos lett volna, csupán abban határozott, hogy az UTE jogászai által kezdeményezett személyiség jogi per alkalmatlan a vitatott kérdés elbírálására.

A szurkolók azóta többször is kezdeményezték, hogy a felek üljenek tárgyalóasztalhoz, az első találkozóra most került sor. Az UTE közleménye alapján viszont aligha az utolsóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik