Újpest: újabb két játékosért jelentkezhet be a Vasas

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.01.20. 15:16
null
Litauszki Róbert az őszi szezon elején megsérült, utána pedig nem tudta visszaverekedni magát az Újpestbe (Fotó: Török Attila)
Az NB II-es Vasas labdarúgócsapata Feczesin Róbert személyében egy játékost már szerződtetett a télen Újpestről, és az angyalföldiek a hírek szerint újabb két labdarúgót is kiszemeltek a liláktól.

 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Litauszki Róbert –aki hivatalosan még az Újpest csapatkapitánya – szerepel a Vasas kiszemeltjei között, azóta pedig újpesti forrásból úgy értesültünk, hogy Koszta Márk iránt is érdeklődik az angyalföldi klub.

Litauszki sokáig sérüléssel bajlódott az őszi szezonban, de miután felépült, csak egy meccs jutott neki (az NB I-ben összesen négyszer játszott az ősszel), és a téli felkészülési mérkőzéseken sem tűnt úgy, hogy visszajátszotta magát a csapatba, jó eséllyel tavasszal is a Jonathan Heris, Kire Risztevszki páros kezdhet az újpesti védelem középen. Litauszkinak nyáron le is jár a szerződése, ez pedig azt jelenti, hogy most már szabadon tárgyalhat a kérőivel. Híreink szerint a Vasas már felvette vele a kapcsolatot, és ha sikerül megegyezniük, akkor az angyalföldiek kísérletet tehetnek arra, hogy már a télen megszerzik a játékjogát, ha az Újpesttel is meg tudnak állapodni erről. Ha az Újpesttel nem sikerül megegyezni, akkor nyáron ingyen válthat a 29 éves játékos.

Koszta Márk ügye már bonyolultabb, mert a tavaly nyáron Mezőkövesdről szerződtetett támadónak 2022-ig szól a szerződése Újpesten, így esetében várhatóan nehezebben jutna egyezségre a két klub. A konkrét tárgyalások egyelőre még el sem kezdődtek, az érdeklődés, puhatolózás fázisában tart az ügy. Viszont Koszta sem számít alapembernek Nebojsa Vignjevics vezetőedzőnél, ősszel nyolc bajnokin csak 236 percet játszott az NB I-ben (igaz, így is szerzett két gólt), ezért is kerülhet szóba a távozása.

Közben az újpesti szurkolói csoportok teljes bojkottot hirdettek és kérik drukkertársaikat, ne látogassanak ki a csapat meccseire, amíg az Újpest FC és az UTE között nem születik kiegyezés a vitás kérdésekben, továbbá a február 8-i Újpest–Ferencváros derbi napjára demonstrációt is szerveznek a belga tulajdonossal, Roderick Duchatelet-vel szemben.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Novothny Soma(Puszan IPark – Dél-Korea)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Andreias Calcan (román, FC Viitorul Constanta – Románia), Bacsa Patrik (legutóbb: DVTK, szabadon igazolható)
Távozók: Fadgyas Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Feczesin Róbert (Vasas), Kovács Lóránt (romániai, Sepsi OSK – Románia), Rosy Lubaki (Kongói DK-beli, szabadon igazolható), Karol Mészáros (szlovák, SK Dynamo Ceske Budejovice – Csehország), Bojan Szankovics (montenegrói, Irtis Pavlodar – Kazahsztán)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Koszta Márk (Vasas), Litauszki Róbert (Vasas)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik