Újpest: „Semmi baj nem volt ezzel a fűvel – amíg rá nem léptek”

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.02.05. 17:12
null
Az újpesti gyep a Mol Fehérvár elleni mérkőzés első félidejében (Fotó: Mirkó István – Magyar Nemzet)
Amint arról beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága az NB I-es és a Magyar Kupa-mérkőzésekre alkalmatlanná nyilvánította az Újpest egy hete átadott új gyepszőnyegét, emiatt a Ferencváros elleni hétvégi rangadót sem rendezheti meg a Megyeri úton a lila-fehér együttes. A pálya már a Mol Fehérvár elleni múlt hétvégi találkozó alatt és után is számos kritikát kapott, többek között Hajdú B. István, a meccs kommentátora sem rejtette véka alá a véleményét.

A videót az Újpest–Fehérvár találkozót élőben közvetítő M4 Sport tette közzé az MLSZ-döntést követően.

Mint az mlsz.hu fogalmaz, a múlt szombati Újpest FC–Mol Fehérvár FC bajnoki mérkőzés (0–1) alkalmával tapasztaltak kétségessé tették, hogy a pálya minősége megfelelő-e, ezért az MLSZ külső szakértő bevonásával rendkívüli helyszíni szemlét rendelt el a Szusza Ferenc Stadionban. A szemle során kiderült egy szabad szemmel nem látható hiányosság: a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el. Erre tekintettel a szakértő és az MLSZ szakemberei azt állapították meg, hogy a pálya ilyen állapotban sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra.

Ezt követően a versenybizottság úgy határozott, hogy az Újpest FC a munkálatok elvégzéséig nem játszhat a Megyeri úton. Mint a Nemzeti Sport számára megküldött bizottsági határozat fogalmaz, a testület „kötelezi az Újpest 1885 Futball Kft. sportszervezetét, hogy 2020. február 5-e után a 2019–2020. évi OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó-bajnokságban, illetve a 2019–2020. évi labdarúgó Magyar Kupában megrendezendő hazai bajnoki és kupamérkőzéseit a nevezési lapján bejelentett helyszín (Szusza Ferenc Stadion) helyett más helyszínen rendezze meg.”

TOVÁBBI RÉSZLETEKET AZ ÜGYRŐL ITT OLVASHAT!

LABDARÚGÓ NB I
20. FORDULÓ

Szombat
19.30:
Újpest FC–Ferencváros (TV: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik