Újpest: Novothny Soma távozik, a dél-koreai másodosztályba igazol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.14. 12:41
null
Novothny Soma távozik Újpestről, Dél-Koreába igazol (Fotó: Koncz György)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC a hivatalos honlapján bejelentette, Novothny Soma kölcsönbe a dél-koreai másodosztályú Puszan IPark FC-hez szerződik.

A 24 éves csatár 2017 nyarán érkezett Újpestre. Az előző idényben tizenhét gólt szerzett az NB I-ben, a mostani kiírásban pedig kilencszer volt eredményes.

Novothny kölcsönbe a dél-koreai másodosztályban két forduló után a hatodik helyen álló Puszan IParkhoz igazol, hogy ott építse tovább karrierjét – olvasható az ujpestfc.hu-n megjelent közleményben.

„Szeretném megköszönni ezt a másfél évet, amely mondhatom, hogy eddigi karrierem legszebb időszaka volt – kezdte búcsúját Novothny Soma. Megnyertük tavaly a Magyar Kupát, a bajnokságban bronzérmesek lettünk, és egy találattal lemaradva második lettem a gólkirályi címért folyó harcban. A harmadik hely közelében hagyom itt a fiúkat, remélem, majd küldenek egy érmet, amikor nyáron átveszik őket. Nagyon szépen köszönök mindent a klubnak, a társaknak, Vignjevics mesternek és a szakmai stábnak. Szereztem itt barátokat is, tényleg szép másfél évet töltöttem Újpesten. A szurkolóknak azt üzenném, tudom, hogy voltak nehéz időszakok a kapcsolatunkban, lehet, hogy nem mindig találtuk meg a közös hangot, de rendkívül hálás vagyok nekik a csapat nevében is, hogy mindenhová elkísértek bennünket és tényleg az ország egyik legjobb táboraként biztattak. Sohasem felejtem el például, milyen hangulatot teremtettek a kupadöntőn nekünk melegítés közben vagy a februári derbin, ahogy buzdítottak minket. Ez most ugye kölcsönszerződés, így nincs kizárva, hogy fogunk még egymásnak örülni a szerzett gólok után.”

Novothny új csapata 2015-ben esett ki az első osztályból, korábban négy bajnoki címet nyert a dél-koreai élvonalban, sőt 1986-ban aranyérmes lett az Ázsiai Bajnokok Ligája elődjében.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kovács Lóránt
(romániai, Haladás), Rácz Barnabás (Haladás), Teophilus Solomon (nigériai, Inter Zapresic – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Lacina Traoré (elefántcsontparti, Monaco – Franciaország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Cseke Benjámin (Paksi FC), Razvan Horj (román, CFR Cluj – Románia, szabadon igazolhatóként), Mohl Dávid (Haladás, szabadon igazolhatóként), Pávkovics Bence (Debreceni VSC, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók: Novothny Soma
(Puszan IPark FC – Dél-Korea)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik