Újpest: nem egy, két zárt kapus büntetés a klubnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.17. 11:50
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) egy helyett két zárt kapus mérkőzéssel büntette az Újpestet – írja a klub hivatalos honlapja.

Mint ismert, a lila-fehérek a Honvéd elleni idegenbeli bajnoki után kaptak egymillió forintos pénzbírságot és egy mérkőzésre szóló zárt kapus büntetést. Az Újpest nem élt a fellebbezés jogával, és úgy kalkulált, hogy a szombati, DVTK elleni hazai bajnokit kell nézők nélkül megrendeznie. Ám a fegyelmi bizottság csütörtök délelőtti leveléből kiderült: a Puskás Akadémia FC-t is üres lelátók előtt fogadja az Újpest a Szusza Ferenc Stadionban. Alább a klub közleményét változtatás nélkül közöljük.Mint ismert, a lila-fehérek a Honvéd elleni idegenbeli bajnoki után kaptak egymillió forintos pénzbírságot és egy mérkőzésre szóló zárt kapus büntetést. Az Újpest nem élt a fellebbezés jogával, és úgy kalkulált, hogy a szombati, DVTK elleni hazai bajnokit kell nézők nélkül megrendeznie. Ám a fegyelmi bizottság csütörtök délelőtti leveléből kiderült: a Puskás Akadémia FC-t is üres lelátók előtt fogadja az Újpest a Szusza Ferenc Stadionban. Alább a klub közleményét változtatás nélkül közöljük.

„A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága csütörtök délelőtt megküldte klubunknak végleges határozatát a zárt kapus hazai mérkőzéseinkkel kapcsolatosan. A többes szám indokolt, hiszen a döntés nemcsak a soron következő, DVTK elleni hazai mérkőzésünket érinti, hanem a szeptember elején esedékes, Puskás Akadémiával szembeni összecsapásunkat is.

Mint írják, a Budapest Honvéd elleni mérkőzésünk után kiszabott vétséget a Paksi FC–Újpest FC mérkőzésünk után, 2017. július 18. napján jogerős FEB határozatban kiszabott felfüggesztett NB I-es bajnoki mérkőzés nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő rendezés hatálya alatt kaptuk, így klubunknak egymás után két zárt kapus büntetést kell végrehajtania.

Ennek értelmében a Szusza Ferenc Stadion bejáratai a jövőben az Újpest FC–DVTK (2017. augusztus 19.) és az Újpest FC–Puskás Akadémia (2017. szeptember 9.) elleni bajnoki mérkőzés alkalmával maradnak zárva szurkolóink előtt.”

NB I, 2017–2018, 6. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., CSÜTÖRTÖK
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
18.00: Ferencváros–Haladás
Budapest, Groupama ArénaKarakó Ferenc
AUGUSZTUS 18., PÉNTEK
19.30: Debreceni VSC–Vasas
Debrecen, Nagyerdei StadionIványi Zoltán
AUGUSZTUS 19., SZOMBAT
18.00: Mezőkövesd–Bp. HonvédMezőkövesd, Városi StadionErdős József
18.00: Puskás Akadémia–Balmazújváros
Felcsút, Pancho ArénaSolymosi Péter
20.30: Újpest–Diósgyőri VTK
(Tv: M4 Sport)
Budapest, Szusza Ferenc StadionVad II István
SZEPTEMBER 6., SZERDA
19.30: Paks–VideotonPaks, Városi Stadion
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik