Újpest: „Nagy bizonyos szempontból jobb Bardinál”

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2017.08.02. 08:38
Az Újpest FC vezetőedzője, Nebopjsa Vignjevics a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a nyári átigazolásokról.

Nebojsa Vignjevics a Nemzeti Sport szerdai számában először is leszögezte, bár szeretne még egy-két játékos igazolni, alapvetően elégedett a nyári erősítésekkel.

„Már most látszik, jól erősítettünk a nyáron. Rövid időn belül nagyot léptünk előre, az új játékosok lendületet adtak a csapatnak, ám sokan nincsenek százszázalékos állapotban, idő kell, amíg teljesen beilleszkednek” – fogalmazott a szakember, aki kérdésre válaszolva egyes játékosokról külön is beszélt.

Nagy Dániel még messze van a csúcsformájától, a jövőben ennél is jobb lesz. Nagyon kreatív, technikás futballista, hozzáteszi azt az extrát a játékunkhoz, amire már régóta szüksége volt a csapatnak. A Levantéhoz szerződő Enisz Bardi távozása érzékenyen érintett minket, kiváló futballista, ám Nagy Dániel bizonyos szempontból jobb nála. Bardi egyénileg villogott, míg Nagy inkább csapatember.”

Filip Pajovics védései annyira nem leptek meg, az sokkal inkább, hogy milyen könnyen sikerült őt megszerezni a Csukaricskitől. Már korábban kiszemeltük, az is furcsa volt, hogy a Videoton korábban elengedte. Karakteres, remek kapus, Rabóczki Balázs kapusedzővel intenzív munkát végez, aminek már most is látszik az eredménye.”

Obinna Nwobodóval kapcsolatban hallom a kritikákat, látom, hogy nem mindig választ jó megoldást, de hiszek benne. Számára még minden új, húszévesen nemcsak országot, földrészt váltott, hanem teljesen új futballkultúrába csöppent, kell egy kis idő, amíg belerázódik. A hozzáállása viszont példaértékű. Elszánt, keményen dolgozik, látszik, hogy fejlődni akar, mindig is az ilyen labdarúgókat kedveltem. Hibázni lehet, úgy fejlődik az ember, a lényeg, hogy az akarat és az alázat meglegyen. Nála ezzel nincs gond. Talán technikailag még nem elég képzett, de gyors és erős futballista, aki nagy hasznukra lesz a szezonban.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Mijusko Bojovics (montenegrói, Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Alassane Diallo (mali, szabadon igazolhatóként, legutóbb Standard Liege – Belgium), Litauszki Róbert (Cracovia Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Nagy Dániel (Würzburger Kickers – Németország), Németh Gergő (szabadon igazolhatóként, legutóbb Sturm Graz – Ausztria), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Diósgyőr), Obinna Nwobodo (nigériai, Ebugu Rangers – Nigéria), Filip Pajovics (szerb, FK Csukaricski – Szerbia), Branko Pauljevics (szerb, Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben Mezőkövesd), Simon Krisztián (1860 München – Németország, szabadon igazolhatóként), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Zsótér Donát (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gubacsi Zoltán
(Kozármisleny)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Hajnal Balázs, Németh Árpád, Németh Kristóf
Kiszemeltek: Iszlai Bence (Haladás)
Távozók: Nemanja Andrics (szerb, Balmazújváros, szabadon igazolhatóként), Balajcza Szabolcs (BFC Siófok, szabadon igazolhatóként), Balogh Balázs (Puskás Akadémia), Enisz Bardi (macedón, Levante – Spanyolország), Jonathan Heris (belga, Puskás Akadémia), Lázok János (szabadon igazolható), Nagy Gábor (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Mihailo Perovics (montenegrói, FK Vozsdovac – Szerbia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország, onnan Termalica Nieciecza – Lengyelország, kölcsönbe)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Souleymane Diarra (mali), Gubacsi Zoltán, Kylian Hazard (belga)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik