Újpest: montenegrói védőt igazoltak – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.08.19. 15:07
null
Jovan Baosics az Újpest FC új igazolása (Fotó: ujpestfc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC a hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a legutóbb az FK Zeta Golubovcit erősítő Jovan Baosicsot.

 

A 25 éves, 187 centiméter magas futballista alapembere volt a montenegrói csapatnak, a legutóbbi idényben a bajnokságban 27 mérkőzésen szerepelt a klubban, és az El-ben is bemutatkozhatott, épp a Mol Fehérvár FC elleni visszavágón.

„Nagyon jó érzés egy ilyen tradíciókkal rendelkező csapat tagjává válni. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és igyekszem rögtön a maximumomat hozni, hogy a csapat a legjobb eredményeket érhesse el. A magyar liga nyilvánvalóan a montenegrói előtt áll, így ez fontos lépés számomra: gyorsabb a játék, technikásabbak a labdarúgók, és ugye az infrastruktúra is jóval komolyabb itt. A kötelező karantén miatt még nem sok lehetőségem volt ismerkedni a várossal és a kultúrával, de sok jót hallottam már a helyi specialitásokról, na meg a magyar lányok szépségéről” – idézi az újpesti klubhonlap Baosicsot, aki a 3-as számú mezt viseli majd.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Jovan Baosics (montenegrói, FK Zeta – Montenegró), Miroszlav Bjelos (szerb, Napredak Krusevac – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Lirim Kastrati (koszovói, Bologna – Olaszország), Nikola Mitrovics (szerb, ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Stieber András (Budaörs, szabadon igazolhatóként), Stieber Zoltán (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Junior Tallo (elefántcsontparti, Chambly – Franciaország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:Petar Gigics (szerb, Partizan Beograd, legutóbb kölcsönben Macsva Sabac – Szerbia)
Kölcsönből visszatérők: Filipovics Marko (Vác FC?), Szűcs Kristóf (Vác FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Mucsányi Márk
Kiszemeltek:Matej Cvetanoszki (északmacedón, FK Vardar – Észak-Macedónia, szabadon igazolható), Sztefan Jevtoszki (északmacedón, FK Rabotnicski – Észak-Macedónia)
Távozók: Balázs Benjámin (MTK Budapest, szabadon igazolhatóként), Jonathan Heris (belga, KAS Eupen, Belgium, szabadon igazolhatóként), Litauszki Róbert (Vasas FC, szabadon igazolhatóként), Novothny Soma (szabadon igazolható), Antonio Perosevic (horvát, szabadon igazolható), Zsótér Donát (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Corso Moussa Traoré (guineai, Vasalund – Svédország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Koszta Márk (ZTE FC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik