Újpest: Már most visszavágyom a válogatottba – Zsótér

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2019.06.17. 10:15
null
Zsótér Dániel nagy harcos, a lila-fehérek jól tették, ha pályára küldték – a labdarúgó jutalma a válogatotthoz szóló meghívó volt (Fotó: Dömötör Csaba)
A válogatott keretbe is meghívott Zsótér Donát a meglepetésről és a reményekről, valamint az angyalföldi albérletéről is beszélt.

 

Zsótér Donát épp Spanyolországban élvezte a napsütést, amikor érkezett a hír: Marco Rossi szövetségi kapitány számít rá az Azerbajdzsán (3–1) és a Wales (1–0) elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

„Felejthetetlen pillanat volt, amikor megtudtam, hogy Marco Rossi számít rám, nem tagadom, meglepődtem – mondta Zsótér Donát, az Újpest FC támadó középpályása. – Három hete, kedden értünk ki Spanyolországba, és este többen is kerestek, gratuláltak, így tudtam meg, hogy az olasz szakember behívott a válogatott keretbe. Ez kissé módosította a forgatókönyvet, hiszen át kellett íratnom a repülőjegyet, de természetesen szívesen tettem. Vasárnap Barcelonából jöttünk haza, kimentem a Megyeri útra a cipőmért, még egyszer szépen kitakarítottam, majd hétfőn utaztam is Telkibe edzőtáborozni. Remekül éreztem magam, a társak is befogadtak, örültem, hogy még egy lépcsőfokkal feljebb küzdöttem magam a pályafutásomban. De sajnos kisebb sérülés hátráltatott, annyi történt, hogy a labda eltalálta a lábamat, majd teljes testsúllyal ránehezedtem, így aláfordult a bokám. Tudtam, ez nem annyira nagy baj, de két-három napot biztosan ki kell hagynom. Érthetően a meccskeretbe így nem neveztek, de nem éreztem akkora csalódást, inkább motiváltságot, hogy legközelebb is kapjak meghívót. Remélem, akkor valamivel több szerencsém lesz, s teljesen egészségesen lehet esélyem még egyet előrelépni. Nem kérdés, már most visszavágyom a nemzeti csapatba, mert nem mindennap él át olyat az ember, hogy tizenkilencezer fanatikus énekli a Himnuszt a csapatnak a walesiek legyőzése után.”

Ahhoz, hogy a szövetségi kapitány újra számítson rá, elengedhetetlen, hogy a 23 esztendős labdarúgó kiemelkedő teljesítményt nyújtson a következő idényben.

„A pihenő elegendőnek bizonyult, felfrissülve, rendkívül motiváltan várom, hogy csütörtökön megkezdődjön a munka Újpesten. Hiszek benne, hogy lényegesen sikeresebb időszak előtt állunk, az előző idényben ugyanis csalódást keltően szerepeltünk. Csak az ötödik helyen végeztünk a bajnokságban, így nem jutottunk ki a nemzetközi porondra, pedig nagy álmom vált volna valóra, ha újra megmutathattuk volna magunkat az Európa-ligában. Sajnos nem sikerült, de egy év múlva vissza kell térnünk. Ami engem illet: még egy évig szól a szerződésem, remekül érzem magam Újpesten, nem is szeretnék távozni. Persze mindenki feljebb akar lépni. Ha lenne rá lehetőségem, kizárólag szakmai szempontok miatt tenném meg, mert hangsúlyozom, valóban jó társaság jött össze nálunk, megvan az összhang.”

A keret azonban egyelőre gyengülni látszik – a védő Mijusko Bojovics búcsúzott, csakúgy, mint a középpályás Alassane Diallo, valamint két szélső, Giorgi Beridze és Lukács Dániel, s a hírek szerint az erőcsatár Lacina Traoré távozására is nagy az esély. Egyelőre Tischler Patrik érkezett vissza kispesti kölcsönadása után, valamint a klub a napokban szerződtette a támadó Karol Mészárost a kieső Haladásból.

Az Újpest ráadásul nem is a Megyeri úton fogadja ellenfeleit a következő idény elején, a Szusza Ferenc Stadionban ugyanis még tart a pályafűtés kialakítása. A tervek szerint csak októberben térhet vissza a létesítménybe, addig a Vasas új otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban futballozik albérletben.

„Nagyon szeretünk a Megyeri úton játszani, ott nehezen is lehet megverni minket. Ettől függetlenül egyáltalán nem tartok attól, hogy albérletbe kell vonulnunk néhány hétre. Ez nem okozhat gondot, erre nem foghatunk semmit. Biztosan jó pálya fogad bennünket, és szurkolóink Angyalföldre is elkísérnek minket. A többi már rajtunk múlik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik