Újpest: Kazahsztánba szerződik a lilák alapembere – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.01.06. 17:06
null
Szankovics az előző idényben az Európa-liga selejtezőjében is gólt szerzett (Fotó: Török Attila, archív)
Az Újpest FC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy hét év után távozik a csapat alapembere, a montenegrói középpályás, Bojan Szankovics, aki a kazah Irtis Pavlodarnál folytatja a pályafutását, annál a csapatnál, melytől nemrég távozott a volt kispesti Hidi Patrik.

 

Bojan Szankovics 2013-ban a montenegrói Mladoszttól szerződött Újpestre, azóta 132 meccsen lépett pályára az NB I-ben, két gólt szerzett. Ebben az idényben mind a 16 bajnokin kezdő volt, és egy kivételével az összeset végig is játszotta.

Tagja volt a 2014-es és a 2018-as Magyar Kupa-győztes, illetve a 2017–2018-as bajnoki idényben harmadik helyen végző gárdának.

Az Újpest közlése szerint Szankovics a kazah Irtis Pavlodarba szerződik – ahhoz a csapathoz, amelytől nemrég távozott a szintén középpálya közepén bevethető, korábbi kispesti Hidi Patrik.

„Hosszú évek után hagyom el Újpestet, amely oly fontos számomra, és ami mindig is az marad – búcsúzott el a szurkolóktól a 26 éves Szankovics az ujpestfc.hu-n. – Nemcsak a futballról tanultam itt rengeteget, hanem az életről is, miközben felnőttem. Rendkívül hálás vagyok az elnöknek, Rodericknek, az edzőimnek, csapattársaimnak, mindenkinek, akik segítettek jobbnak lenni a pályán, valamint a szurkolóinknak, akik a hosszú évek alatt mindig mögöttünk álltak.”

Szankovics hétfőn már a negyedik játékos, akinek a távozását bejelentette az Újpest: Kovács Lóránt a romániai Sepsihez, Fadgyas Tamás Nyíregyházára szerződött, Mészáros Karol következő klubja viszont még nem ismert.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Novothny Soma(?, Puszan IPark – Dél-Korea)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Bojan Szankovics (montenegrói, Irtis Pavlodar – Kazahsztán), Fadgyas Tamás (Nyíregyháza Spartacus), Kovács Lóránt (romániai, Sepsi OSK – Románia), Mészáros Karol (szlovákiai)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Novothny Soma (érdeklődik iránta: Kisvárda)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik